10 x leuke herfstvakantie activiteiten in de regio Alkmaar

Op zoek naar leuke herfstvakantie activiteiten voor kinderen in en rondom Alkmaar?
Wij hebben uiteraard een aantal leuke tips om er lekker op uit te gaan!

1. Pompoenen uithollen en schilderen bij Speelpark De Swaan

Bij Speelpark De Swaan in Langedijk kun je deze vakantie niet alleen pompoenen kopen, maar ook uithollen en schilderen. Leuke activiteit voor zowel kinderen als papa's en mama's! Een lampje erin en zet hem bij de voordeur neer. Tof nu het 's avonds weer vroeger donker is!

Meer info over pompoenen

2. Speuren naar kabouters in de Tuin van Kapitein Rommel

Ze zijn weer op visite! De kabouters komen elke herfstvakantie weer terug naar de Tuin van Kapitein Rommel in Castricum. Kom je ook speuren naar kabouters ? En smul als je klaar bent nog even van een heerlijke kabouterpannenkoek!

Meer info over de kabouters

3. Paddenstoelenwandeling voor het hele gezin in de Schoorlse Duinen

Op zondag 11 oktober kun je vanaf Buitencentrum De Schoorlse Duinen meedoen met de paddenstoelenwandeling (3 km) voor gezinnen. Superleuk, want de bossen staan nu vol met de mooiste en meest bijzondere paddenstoelen. De gids weet er alles over te vertellen!

Meer info over de wandeling

4. Rondleiding en leuke activiteiten voor kids bij Belevingsboerderij Veldzicht Hoeve

Op een minuut of 15 rijden van Alkmaar ligt nabij 't Veld de boerderij van familie Veldman, Belevingsboerderij Veldzicht Hoeve. Deze herfstvakantie hebben ze op maandag, woensdag en vrijdag een leuke activiteit voor kinderen. Speurtocht, rondleidingen...of tover jezelf om tot boer(in)!

Meer info over de activiteiten

5. Lekker naar de film: Cinekid on Tour bij Filmhuis Alkmaar

Net als vorig jaar is het tofste kinderfilmfestival weer neergestreken in Filmhuis Alkmaar. Op 14, 15 en 16 oktober draaien ze hier lieve, grappige en ontroerende kinderfilms. Alle kinderen krijgen een verrassingstasje mee voor in de zaal en voor volwassenen is een kopje koffie of thee inbegrepen!

Meer info over Cinekid

6. Poeltjesvissen, Mad Science workshops en spannende excursies bij De Hoep in Castricum

Bij Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum kun je poeltjesvissen, een vleermuis- of paddenstoelexcursie beleven en Mad Science workshops doen!

Meer info over activiteiten

7. Extra activiteiten in diverse kindvriendelijke musea

In Museum Broekerveiling kun je op de donderdag in de herfstvakantie knutselen en de hele vakantie kun je speuren naar herfstbladeren naar aanwijzingen om de herfstrebus op te lossen! Gelukt, dan ligt er een lekker ouderwetse verrassing klaar!

Meer info over de herfstrebus

In het Stedelijk Museum in Alkmaar is het 8 oktober Familiedag! In de Victoriezaal kun je met het hele gezin opdrachten doen en zo meer leren over het Beleg van Alkmaar. 

Meer info over de familiedag

In Archeologiecentrum Huis van Hilde kun je een bunker bouwen, een echte archeoloog worden in de ArcheoHotspot of kunst maken met een aardappel. 
Het centrum is niet elke dag geopend, dus kijk even goed naar de openingsdagen. 

Meer info over Huis van Hilde

8. Kindertalentweek in Zuid Scharwoude; maak kennis met dans, muziek en theater

Van 13 t/m 15 oktober kunnen kinderen (groep 3 t/m 8) in De Binding in Langedijk allerlei workshops volgen om te ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze misschien wel talent voor hebben tijdens de Kindertalentweek! Dansen, zingen, muziek maken, percussie....ontdek het in diverse workshops! Op 16 oktober wordt de week afgesloten met 2 leuke kindertheatervoorstellingen! 

Meer info over Kindertalentweek

9. Fortnite komt tot leven tijdens de Sportnite van Alkmaar Sport!

Is jouw zoon of dochter gek op Fortnite? In sportcomplex Oosterhout in Alkmaar komt het spel tot leven op vrijdag 16 oktober! Deelnemers strijden tegen elkaar met nerfguns, trefballen en sneeuwballen. Er zijn drie leeftijdscategorieën, van 8-12 jaar, van 13-15 jaar en van 16-18 jaar. 

Meer info over Sportnite/Fortnite

10. Het schaatsseizoen in De Meent van start tijdens de herfstvakantie met de 'Bring a Friend' actie

Op de eerste dag van de herfstvakantie, 10 oktober, gaat ijsbaan De Meent weer open. Tijdens de herfstvakantie is er een speciale actie; Bring a Friend. Op elk 2e kaartje krijg je 50% korting en ook op elke 2e set schaatshuur krijg je die zelfde korting. 

Meer info over bring a friend actie

Volg je Go-Kids regio Alkmaar al op Facebook?

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!