Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik

Het Stoommachine Museum in Medemblik is gevestigd in het voormalige stoomgemaal “Vier Noorder Koggen" aan het IJsselmeer. Het stoomgemaal is bijna 150 jaar oud en werkt nog steeds!

In het Stoommachine Museum doen ze ook allerlei leuke dingen voor kinderen. Het is dan ook een heerlijk uitje voor het hele gezin.

Stoomlab - speciaal voor kinderen

Wil je weten hoe een stoommachine werkt? Doe dan mee met ons Stoomlab! Speciaal voor jou hebben we in het museum miniatuurstoommachines staan, waardoor je de werking van stoommachines leert begrijpen. Je krijgt uitleg van één van onze medewerkers en mag daarna zelf een miniatuurstoommachine laten werken. Met zoekopdrachten door het hele museum leren kids hun weg door het Land van Water en Stoom.
Op gezette tijden (vaak op woensdag, donderdag en zondag) geven de smeden van het museum demonstraties. Kids mogen de smid dan een handje helpen door het bedienen van de blaasbalg en worden daarvoor beloond met een smeeddiploma.

Meer info en reserveren

Speurtocht door het Stoommachine Museum op je kinderfeestje

Kinderen kunnen ook een kinderfeestje vieren in het museum, een super origineel idee!
Ze beginnen het feestje in het stoomlab, genoeg stoom afgeblazen? Dan is het tijd voor de sticker-speurtocht. De kids krijgt een plattegrond van het museum met stickers van sommige machines die er staan. Als je door het museum loopt en goed oplet, kun je de stickers op de juiste plek plakken. Ze krijgen er ook nog iets lekkers bij.

Meer feestjes info

Op Schoolreisje naar Het Stoommachine Museum 

Het museum biedt scholen ook de mogelijkheid voor diverse leerzame rondleidingen, speciaal voor groep 5/6 en hoger en voor de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs. Alle rondleidingen duren vier tot vijf kwartier.

De leukste uitjes en feestjes
in Westfriesland
gratis in je mailbox?

Aanmelden Go-KidsTips

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Indoor