Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam

Bij een uitje met kinderen dachten wij niet direct aan het Rijksmuseum. Schilderijen kijken is voor kids toch vaak net niet boeiend genoeg. Maar daar hebben ze bij het Rijksmuseum van alles aan gedaan. Daarmee is het zéker leuk om met je kinderen naar het Rijks te gaan.

Met je gezin door het Rijksmuseum - familiegidsen

Door een familierondleiding worden de kinderen geboeid door de Nederlandse kunst en geschiedenis. Met deze rondleidingen is het niet alleen kijken en luisteren, maar zeker ook doen. Je kunt er ook voor kiezen het Rijksmuseum zelf te ontdekken met je gezin. Met behulp van de speciale hulpmiddelen zoals bijzondere familiegidsen (per eeuw) waarin je niet alleen kunt kijken en lezen, maar ook voelen, stickeren en krassen. Of een speurtocht door het museum in de vorm van een 3D puzzel. Of het familiespel in de Rijksmuseum-multimediatour. Leuk!

Kinderactiviteiten in het Rijks

Extra leuk aan het Rijksmuseum is dat er ook vaak kinderactiviteiten en - cursussen worden gestart. Er zijn cursussen en workshops voor kinderen van 6 tot 8 jaar en voor kinderen van 8 - 12/14 jaar! Deze activiteiten vinden plaats in de Teekenschool, op loopafstand van het rijks. Bekijk het cursusaanbod!

Rembrandts Tekenles - gratis!

Elke zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen gratis komen tekenen in de Picknickruimte van het Rijksmuseum. Teken uit je hoofd een landschap, ga een schelp natekenen, probeer in 1 minuut een dier te schetsen en heb je wel eens goed naar je eigen handen gekeken? Lees net als Rembrandt goed tekenen door te kijken en te doen. Het is niet nodig om te reserveren, aanschuiven en meedoen kan op elk gewenst moment (excl. museumticket). Wil je graag onder begeleiding tekenen? Kom dan op zondagen tussen 14.00 en 16.00 uur of op de feestdagen en in de vakanties alle dagen van 11.00 - 16.00 uur.

Masterclasses

Ook vinden er regelmatig op zondagochtend masterclasses plaats: bekende Nederlandse tekenaars en illustratoren geven de laatste zondag van de maand een masterclass voor kinderen. Erg leuk voor kinderen die de ambitie hebben illustrator of tekenaar te worden!

De 1 kilometer route

De weg vinden in een museum kan soms best lastig zijn. Gelukkig heeft het Rijksmuseum daar iets heel slims en leuks op bedacht! Met de 1 kilometer route geniet je een kilometer lang van alle eeuwen die dit museum in zijn collectie heeft en kun je daarbij allerlei puzzels, vragen en spelletjes maken. Als jouw kinderen liever van tekenen, kunnen ze gelijk naar de Picknick voor Rembrandts tekenles.

Gratis Verfdemonstraties 

Elke zondag tussen 12.00 en 16.00 uur (met uitzondering van vakanties) kun je bij het rijksmuseum kijken naar de bijzondere verfdemonstraties. Zie met eigen ogen hoe de 17de-eeuwse te werk gingen. Je krijgt van alles te zien: van de grondstoffen, bindmiddelen, pigmenten, doek, pensen en meer.  

SnapGuide - laat je rondleiden door jouw favo YouTuber

Bekende Youtubers en artiesten geven jou een persoonlijke tour en dagen je tijdens de rondleiding uit om mee te doen met verschillende challenges. 

Wist je trouwens dat alle kinderen onder de 18 jaar gratis naar binnen mogen?! Ben je in het bezit van een stadspas, museumjaarkaart of andere kaart? Bekijk dan of je ook gratis naar binnen mag!

Bestel je tickets online

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor