Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam

Het Rijksmuseum zit vol met spannende verhalen. In dit kasteelachtige gebouw bevinden zich namelijk meer dan 8.000 schatten. Voor iedereen is er iets te zien van een vliegtuig, poppenhuis, de wereldberoemde Nachtwacht en honderden wapens en scheepsmodellen. Er is ook altijd iets te doen! Kinderen t/m 18 jaar zijn bovendien gratis.

Met je gezin naar het Rijksmuseum in Amsterdam

Met een familierondleiding worden de kinderen geboeid door de Nederlandse kunst en geschiedenis. Tijdens deze rondleiding kun je niet alleen kijken en luisteren maar ook doen. Je kan er ook voor kiezen het Rijksmuseum zelf te ontdekken met je gezin. Met behulp van de speciale hulpmiddelen zoals:

  • Familierondleiding
  • Het Familiespel (7+ jaar)
  • Wild kijken
  • Help de muziek is zoek

Tekenen als Rembrandt

Even zin om zelf aan de slag aan te gaan? Dat kan! Met de supertips (bij Rembrandt afgekeken!) zet jij in een handomdraai een schelpenschets op papier. Of pak een hoed of kraag en ga voor een supersjiek zelfportret. Rembrandt maakte er meer dan 80. Iedereen van elke leeftijd kan meedoen.

Expeditie Rijksmuseum

Expeditie Rijksmuseum is een soort theatervoorstelling. Je beleeft de spannendste verhalen uit de 17e eeuw op het podium. De geschiedenis komt letterlijk tot leven! Je kijkt vanuit verschillende perspectieven, met de acteurs, naar de kunstwerken om je heen en de geschiedenis. 

Gratis toegang voor kinderen

Kinderen t/m 18 jaar hebben gratis toegang tot het Rijksmuseum!

Kinderactiviteiten in het Rijksmuseum

Elk seizoen zijn er weer nieuwe kindercursussen en workshops te volgen bij het Rijksmuseum. Er zijn cursussen en workshops voor kinderen van 6 tot 8 jaar en voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Deze activiteiten vinden plaats in de Teekenschool, op loopafstand van het Rijksmuseum.

-----------------------------------------------

Meer (weekend) tips ontvangen?

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief
en ontvang de leukste activiteiten, uitjes en kinderfeestjes
in de regio Amsterdam!

Aanmelden Go-KidsTips

Volg ook Go-Kids Amsterdam
(@gokidsamsterdam)

Go-Kids Amsterdam - Socials

 

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor