Johannisweg 2, 1901 NX Castricum

In Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum is niet alleen van alles te zien en te leren over de waterzuivering en de duinen - er worden ook allerlei activiteiten georganiseerd!

Er is een speciaal aangelegde Hoeptuin: daarin zie je hoe het duinlandschap is ontstaan. Met een vlindertuin en een vogelobservatiewand.

Leuke wandelingen met kinderen vanuit bezoekerscentrum De Hoep in Castricum

Je kunt vanuit De Hoep heel leuk een korte kabouterwandeling (2km) doen met kids van 4 tot 6 jaar - waarbij rode bordjes met kaboutermutsjes de weg wijzen. Je kuurt daarbij een rugzak met daarin spannende opdrachten en materialen, waardoor de wandeling een belevenis voor kinderen wordt.

Kabouterroute De Hoep

Meer info

Voor kids van 5 tot en met 9 jaar is er ook een rugzak, maar dan met 'Het geheim van de Duinmagiër'. De tocht die hierin beschreven wordt duurt zo'n twee uur, vol met spannende opdrachten waarvoor je speciale benodigdheden in de rugzak meekrijgt.

Meer info

Nog een rugzak: voor kids van 6 t/m 12 jaar voor het behalen van het diploma 'Hulpboswachter': een rugzak met 10 opdrachten en bijbehorende materialen, waarmee ze een route van 3,5 kilometer lopen.

Meer info

Een superleuke, geheel nieuwe manier van je weg vinden in de duinen met de fotowandeltocht (van 8-88 jaar)! Extra leuk voor de echte speurders, het gaat soms om de kleinste details. Er is een spannende winter- en een zomerroute uitgezet met vragen voor onderweg. De route is ongeveer 5 km.

Fotowandeltocht De Hoep Castricum 

Meer info

Volg je Go-Kids regio Alkmaar & Noordkop al op Facebook?

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Gratis toegang
  • Eigen eten toegestaan
  • Indoor
  • Outdoor