Frans Hals Museum in Haarlem: leuk voor kinderen
Groot Heiligland 62, 2011 ES Haarlem

Op stap met de kids? Kies voor het Frans Hals Museum. Er valt van alles te ontdekken voor kinderen er zijn leuke opdrachten tijdens de kindertour en natuurlijk het poppenhuis!

Meer info ►

Het Frans Hals Museum is leuk voor kinderen

Er valt van alles te ontdekken in het museum. Kom gluren in het poppenhuis of ga zelf op ontdekking door het museum met de speurtocht. Doe mee met de interactieve kindertour of de schilderworkshop en ga verkleed op de foto met Frans Hals.

Ga op ontdekking in het Frans Hals Museum

Wil je graag eens naar het Frans Hals Museum, maar twijfel je of het museum wel geschikt is voor een bezoek met kleine kinderen? Nou twijfel niet langer, want sinds wij in het Frans Hals Museum zijn geweest, vinden onze kinderen het bezoek aan musea fantastisch! Het schitterende pand vol met prachtige werken van Frans Hals is echt een aanrader voor gezinnen. Ze krijgen ieder een eigen speurtocht om plaatjes in schilderijen te zoeken. 

Speurtocht bij Frans Hals Museum

Voor speurneuzen van 5 tot 12 jaar is er bij de balie van het Frans Hals Museum een gratis speurtocht te krijgen. Na afloop kan je kijken of de antwoorden goed zijn. Ook kun je een Frans Hals kleurplaat downloaden.

Download hier ► 

Kindertours bij het Frans Hals Museum

Ook voor gezinnen is het dus heel leuk in het Frans Hals Museum. Er is genoeg te doen! Zo is er een kindertour langs alle hoogtepunten van de collectie en wordt er op een kindvriendelijke manier van alles vertelt over de schuttersstukken en de kunst. De kindertour zit vol met leuke opdrachten die je anders laten kijken naar de schilderijen én naar elkaar.  Waarom is Frans Hals de beroemdste schilder van Haarlem? Waar zit de kat in het poppenhuis? Schilder je een stad altijd, zoals die er echt uit ziet? En welke verhalen bedenk jij bij de kunst?

Locatie Hof

De eerste locatie van het Frans Hals Museum zit op een historische plek aan het Groot Heiligland. Het gebouw stamt uit de zeventiende eeuw en was oorspronkelijk een oudemannenhuis. Alle kinderactiviteiten vinden plaats op deze locatie.

Locatie Hal

Aan de Grote Markt zit de andere locatie van het Frans Hals Museum. Op de locatie Hal vind je tentoonstellingen waarin moderne en hedendaagse kunst worden afgewisseld. 

Poppenhuis

Heb je het poppenhuis van Sara Rothé gezien? Dat vinden wij het allermooist bij locatie Hof. Dit poppenhuis, dat tot de vaste collectie behoort, laat zien hoe een Amsterdams grachtenpand er in de achttiende eeuw van binnen uitzag. Omdat het een flink huis is, staat er een trappetje voor. Zo kunnen kinderen de chique kamers goed bekijken en zien hoe de mensen in die tijd eigenlijk leefden. Weet jij de kat te vinden in het poppenhuis?

 

Foto: Arno Stevens

Museumcafé Cleeff Frans Hals en extra activiteiten voor kinderen

Locatie Hof heeft een fijn café Cleeff Frans Hals. Je kunt er met je kids prima terecht voor een tosti of een taartje. Tijdens de schoolvakanties worden er altijd leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen: iedere vakantie kun je meedoen met de schilderworkshop en de kindertour.

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor