Krententuin 24, 1621 DG Hoorn

Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd? Wat was er op radio of televisie te beleven? Op dit soort vragen krijg je in dit nostalgische museum antwoorden.

Museum van de 20e eeuw: leuk voor jong en oud!

Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn is ideaal voor zowel oud als jong. Het museum zal een feest der herkenning zijn voor wie een gedeelte van die eeuw zelf heeft meegemaakt, of nog kent van uit de verhalen en foto's van hun ouders of grootouders. Met prachtige collecties speelgoed, meubels, gebruiksvoorwerpen en breed uiteenlopende wisseltentoonstellingen die allerlei mooie herinneringen naar boven brengen.

Bron: MuseumTV

Leuk en leerzaam uitje in Hoorn

Voor wie later geboren is zal het museum juist een schitterende wereld doen opengaan. Nu krijgen ze de gelegenheid te zien hoe hun ouders en grootouders vroeger leefden, hoeveel primitiever sommige dingen vroeger waren en hoe hard het leven soms ook kon zijn. Maar ook hoe mooi vormgegeven, rijk versierd, komisch en eerlijk. Een prachtige kans om op een leuke en leerzame manier kennis door te geven.

Museum van de 20e eeuw in Hoorn

Veel activiteiten en wisselvoorstelling speciaal voor de jeugd

Daarnaast spant het Museum van de 20e Eeuw zich erg in om het vooral ook juist leuk te maken voor jongeren. Het heeft een speciale audiotour voor kinderen, aparte quizzen, speurtochten en knutselmiddagen, en wordt er altijd wel een wisseltentoonstelling georganiseerd speciaal gericht op de jeugd.

Bouw- en speelhoek voor de kinderen

In het voorjaar van 2022 is er een nieuwe bouw- en speelhoek gerealiseerd voor de kinderen. Daar kunnen ze heerlijk spelen met speelgoed uit de 20e eeuw, zo leuk!

Bouw- en speelhoek voor de kinderen in het Museum van de 20e eeuw Hoorn

 

-----------------------------------------------

Meer (weekend) tips ontvangen?

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief
en ontvang de leukste activiteiten, uitjes en kinderfeestjes
in de regio's in Noord-Holland!
(Noordkop, Alkmaar, Westfriesland, Zaanstreek-Waterland, Amsterdam en Gooi & Vechtstreek)

Aanmelden Go-KidsTips

Volg ook op social media

Go-Kids Amsterdam - Socials

 

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Indoor