Klimbos Lage Vuursche
Hoge Vuurseweg 9, 3749 AB Baarn

Een bezoek aan Klimbos Lage Vuursche, vlakbij Baarn en Hilversum is een leuk dagje uit voor jong en oud. Je vindt hier uitdagende bruggen, netten, stevige lianen en hele gave tokkelbanen.

Klimbos Lage Vuursche

Klimbos Lage Vuursche is het koninkrijk der Klimbossen. Het bos is gelegen op de Utrechtse Heuvelrug op het prachtige Landgoed Pijnenburg. Met maar liefst 11 routes is het een wáár klimparadijs. De routes lopen op in moeilijkheidsgraad en hoogtes van 2 tot niet minder dan 22,5 meter. Daar word je wel even onderdanig van… Heel even maar, want je weet: er is maar één weg naar boven!

Klimbos Gooi-Eemland in Baarn

Junior routes in Lage Vuursche

In dit Klimbos zijn er maar liefst 5 verschillende junior routes (oranje routes), uniek in Nederland. Vanaf een minimale reikhoogte van 1.20m kun je al starten met de oranje routes in het Juniorbos. Kinderen vanaf 6 jaar daar kunnen beginnen met klimmen en klauteren!

Een bezoek aan het Klimbos duurt ongeveer 3 uur.

Ouders klimmen mee!

Als volwassene kun je mee klimmen met je kind of kleinkind, maar je kunt ook zelf aan de slag. Meeklimmen is overigens geen vereiste, kinderen vanaf 6 jaar mogen zelfstandig klimmen!
Voor de reguliere klimroutesheb je een minimale lengte van 1.40m nodig. Elke route verschilt in niveau en hoogte.

Klimbos Gooi Eemland - Lage Vuursche / Baarn

Klimbos in Baarn is 100% veilig

Het is soms wel even slikken als je hoog tussen de boomtoppen staat, maar wees niet bang! Veiligheid is gegarandeerd door het continue zekersysteem. Hierdoor kan iedereen zelfstandig klimmen. Ook houden professionele instructeurs toezicht en bieden je hulp waar nodig.

Reserveer je klimuitje vooraf!

Een veiligheidsinstructie voordat je gaat klimmen is altijd verplicht. Om zeker te zijn dat je ook kunt starten op de door jou gewenste tijd, want er moet wel instructie beschikbaar zijn - reserveer je het klimuitje bij Klimbos Lage Vuursche vooraf.

Tickets Klimbos 

 

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Outdoor