Dierenpark Noord-Holland 10x

Dieren zijn altijd een succes voor de jeugd. Hoe klein of groot de kinderen ook zijn. Het blijft een fantastische ervaring om zoveel exotische dieren te aanschouwen van dichtbij. Van de gevaarlijke diersoorten, tot het onderwaterleven in het immense aquarium. Daarnaast (niet onbelangrijk) is het ontzettend leerzaam. Benieuwd welk dierenpark Noord-Holland geschikt is voor de familie? Bekijk het aanbod hieronder!

Overzicht dierenpark Noord-Holland

Tijdelijk: World of Dinos

World of Dinos in Expo Greater Amsterdam (Expo Haarlemmermeer) is een waar ‘jurassic park’! Levensgrote en bewegende dinosaurussen veroveren de locatie in de kerstvakantie (2022/2023). Hiermee is World of Dinos de grootste reizende Dino Expo van Europa. Een ultiem uitje dus voor het gehele gezin. En nu met 20% korting!

Meer informatie

-----------

Artis_dienstentuin_amsterdam_noord-Holland_GoKids

Dierentuin in de regio Amsterdam

1. Dierenpark Artis | Amsterdam

Waar te beginnen met dit rijtje dan één van de beroemdste dierenparken van Nederland? Artis natuurlijk! Deze dierentuin ligt te midden in hartje centrum van onze hoofdstad Amsterdam. De centrale ligging doet niets af aan deze gevarieerde dierentuin. Met de meest indrukwekkende dieren, een planetarium, historisch aquarium en micropia heeft Artis alles in huis/in petto voor een geslaagd dagje uit. Lees in de blog hoe het is om naar ARTIS te gaan!

Bekijk het dierenpark hier

-----------Vlindorado_waarland_vlindertuin_noord-Holland_goKids

Dierenparken in de regio Noordkop

2. Landgoed Hoenderdaell | Anna Paulowna

(Dierenpark) Landgoed Hoenderdaell bij Anna Paulowna werd in 2022 gekozen als leukste uitje in Noord-Holland. Een mooi overzichtelijk dierenpark waar het welzijn van de dieren centraal staat en de verblijven als natuurlijke leefomgeving zijn nagebootst. Dieren in nood worden hier ook regelmatig opgevangen!

Bekijk het dierenpark hier

3. Fort Kijkduin / Noordzee-aquarium | Huisduinen (Den Helder)

In Fort Kijkduin in Huisduinen (Den Helder) is een speciaal Noordzee aquarium te vinden. Verscholen in het fort loop je onder het water via een 12-meter lange tunnel. Je komt er alles te weten over vissen die in de Noordzee/Waddenzee zwemmen en je mag ze ook voeren! Bezoek gelijk Chris de Potvis en het museum. Lees ook de blog over een bezoek aan Fort Kijkduin!

Bekijk het dierenpark hier

4. Van Blanckendaell park | Tuitjenhorn

Een bijzonder en veelzijdig dierenpark in Tuitjenhorn, Van Blanckendaell Park. Een echte beleving voor kinderen met een uitgestrekte Savanne waar de dieren rondlopen. Met het treintje ‘Van Blanckendaell Express’ kan je een rondje over het park maken en zie je vele kleine diersoorten!

Bekijk het dierenpark hier

5. Vlindorado Vlindertuin | Waarland 

Met een kaart in de hand kunnen kinderen in Vlindertuin Vlindorado in Waarland (tussen Alkmaar-Schagen) speuren naar verschillende vlinders. Het is een waar tropisch paradijs vol met kleurrijke vlinders, vogels en prachtige bloemen en planten. Bovendien kan je er ook een potje indoor adventure minigolf spelen!

Bekijk het dierenpark hier

6. Ecomare | Texel

Ben je op Texel? Bezoek dan zeker Ecomare. Zeehonden, vogels, vissen en andere zeedieren uit de Waddenzee, Noordzee en Texel zijn hier te vinden. Natuurlijk zijn er mogelijkheden om de zeehonden en vissen zelf te voeren. In de Walviszaal hangen enorme Walvis skeletten die bij Texel zijn gestrand!

Bekijk het dierenpark hier

7. Texel Zoo | Texel

Ook op Texel is een eigen dierenpark, Texel Zoo. Bij dit dierenpark staat dierenwelzijn voorop in ruime verblijven. Het park neemt je mee op een werelds avontuur. In een groene oase zijn tientallen kleine zoogdieren, vogels en reptielen te vinden. Ontdek ook de spectaculaire roofvogelshows!

-----------

Zeeaquarium_bergen_noord-holland-GoKids

Aquarium in de regio Alkmaar

8. Zeeaquarium Bergen | Bergen aan Zee

In Bergen aan Zee staat een mooi zeeaquarium waar je met je kinderen een leuk dagje naartoe kunt gaan. Met meer dan 300 verschillende vissoorten is er voor iedereen een favoriet te ontdekken, van klein tot groot. Sta oog in oog met de haaien, aai de roggen of loop over de Piranha’s!

Bekijk het dierenpark hier

-----------Artisklas_haarlem_Noord-Holland_GoKids

Dierentuinen in de regio Haarlem

9. Artisklas | Haarlem

In Haarlem-Noord bestaat de kleinste dierentuin van Nederland - Artisklas - uit een buitenterrein met vier huisjes, die diverse dieren onderdak bieden, zoals poolvosjes, zebramangoeste, witstaartstekel-varken, wasberen, nertsen, degoe en Chinese rotseenkhoorn en nog veel meer. Elke zaterdag en zondag ben je van harte welkom om van alles te leren over de dieren.

Bekijk het dierenpark hier

10. Informatieboerderij Zorgvrij | Spaarnwoude

De boerderij is in gebruik als melkvee- en schapenhouderij en een erkend fokcentrum voor de lakenvelder koe, een zeldzaam landbouwhuisdier. Deze en andere bijzondere dieren kun je met eigen ogen komen bewonderen. Maar er is nog veel meer te beleven op de boerderij, zoals speurtochten, spelen in de speeltuin of lekkere pannenkoeken eten!

Bekijk het dierenpark hier

Kinderboerderij

Naast een bezoek aan het dierenpark Noord-Holland, is er natuurlijk ook de mogelijkheid om de kinderboerderij te bezoeken. Een uitgelezen kans om kinderen op interactieve wijze in aanraking met dieren te laten komen. Een dierenpark in Noord-Holland in het klein eigenlijk. Geniet van de natuur samen met de kinderen of kleinkinderen. Wat het extra leuk maakt is dat kinderen vaak de dieren herkennen en leren hoe ze op respectvolle manier met dieren omgaan.
Bekijk ze allemaal in de zeven verschillende regio's in de provincie Noord-Holland:

 

Dierendag

4 oktober is het dierendag! Dé dag die in het teken staat van dieren. Wat is er leuker dan om op deze dag een activiteit te ondernemen om dieren te bezoeken? 

Hopelijk vind je hierboven hét leukste dierenpark Noord-Holland voor het gezin. En staan je kinderen oog in oog met hun favoriete dier. Zo leren ze over en ervaren ze de verschillende geluiden, leefomgevingen, gedrag en nog véél meer van talloze diersoorten.

Footer_GoKids_Noord-Holland

PS Er zijn nog meer leuke kinderactiviteiten in Noord-Holland!

Log In