Niets is fijner dan lekker op het water vertoeven bij warm zomerweer. Dat kan op heel veel verschillende manieren zoals zelf varen, rondvaarten, suppen, kanoën, surfen en ga zo maar door. In onze waterrijke provincie hoef je ook nog eens nooit ver te rijden naar de kust of andere wateren. In dit blog delen we de leukste activiteiten op het water per regio. Veel plezier alvast!

In de Noordkop

Wadlopen, zeehonden, varen en garnalen vissen op de Waddenzee met De Groot Recreatie

Uit eigen ervaring (blog) kunnen we zeggen dat dit een absolute aanrader is! Je kunt er een dagvullend programma van maken met het hele gezin. Eerst lekker varen en van alles leren over de Waddenzee, onderweg ga je samen met de kapitein zeehonden spotten en worden de garnalen én een heleboel andere zeebewoners met netten naar boven gehaald. De garnalen worden gelijk bereid en de visjes en krabben kun je van heel dichtbij bekijken voor ze weer teruggaan naar zee. In de buurt van het wad stap je uiteindelijk uit om samen met de gids te gaan wadlopen, een unieke ervaring! 

Wadlopen De Groot Recreatie

Meer informatie

Suppen en kanoën in Den Helder

Ooit aan gedacht om te gaan suppen of kanoën in Den Helder? Er zijn afwisselende routes uitgezet die starten in De Helderse Vallei. Voor het kanoën kun je kiezen uit de natuurroute (nabij de duinen), de dorpsroute (Julianadorp buitenrand), de boerenlandroute (bollenvelden) of de stad-en stellingroute langs 3 forten en Willemsoord. Ook voor het suppen zijn er verschillende mooie routes om uit te kiezen, een supclinic volgen én je kunt natuurlijk ook zelf op avontuur gaan. 

Kanoen en suppen Den Helder

Meer info over kanoën Meer info over suppen

In de regio Alkmaar

Zomerkampen in Bergen aan zee van Go with the Flo

In de zomervakantie organiseert Go with the Flo in Bergen weer een supertof sportkamp voor kinderen in de periode 5 juli t/m 13 augustus 2021. Elke maandag start er weer een nieuw sportkamp! Tijdens zo'n kamp doe je diverse leuke strandactiviteiten, een boottocht, powerkiten/vliegeren, golfsurfen/bodyboarden, tennis, banaan varen en nog veel meer! Een enorm gevarieerd programma dus. Bij een aantal data is het ook mogelijk om te overnachten. 

Go with the Flo zomerkampen Bergen

Meer over de zomerkampen

Zelf varen, rondvaarten en suppen in het Duizend Eilanden Rijk in Broek op Langedijk

Vanaf Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk kun je op verschillende manieren de prachtige omgeving ontdekken. Met als grote highlight Het Duizend Eilanden Rijk, waar je je ogen uitkijkt. Niet alleen vanwege de mooie natuur maar zeker ook vanwege de enorme huizen en prachtig aangelegde tuinen waar je langsvaart. Je kunt via het museum zelf een elektrische sloep huren, de omgeving per sup ontdekken of meegaan met de rondvaartboot zodat je alle geschiedenis van het gebied gelijk kunt meepikken. En als je er toch bent kun je natuurlijk ook een veiling én museumbezoek er aan vast plakken ;-)

varen Museum Broekerveiling

Daar wil ik meer over weten

In de regio Westfriesland

Ga samen op Sup avontuur in Hoorn

Op een Supboard kun je de prachtige historische stad Hoorn op een sportieve manier vanaf het water ontdekken! Huur enkel een supboard en ga zelf met het gezin op pad, of ga op pad met een instructeur. Het kan allemaal bij SUP Spirit.

Meer info over dit uitje

Zomerzeilen bij WSV Bestevaer in Medemblik

Bij WSV Bestevaer is er in de zomerperiode de optie om naast de reguliere zeillessen, een privéles zeilen te boeken. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen op deze manier kennismaken met de zeilsport. Ook worden er speciale zeilweken in de vakantie georganiseerd.

Alle info over de mogelijkheden

In de regio Zaanstreek-Waterland

Bootje huren bij Twiske Haven

Recreatiegebied 't Twiske is een geweldige plek om tijd door te brengen op het water. Bij Twiske Haven hebben ze allerlei soorten boten te huur: een Canadese kano, kajak, roeiboot, zeilboot, fluisterboot of waterfiets... het kan allemaal!

Waterfiets huren bij Twiske Haven Oostzaan

Bootje huren bij Twiske Haven

Varen in Waterland

Bij de Rent & Event vestiging op Europarcs Resort Poort van Amsterdam in Uitdam (bij Marken) kun je ook van alles huren om te gaan varen, bijvoorbeeld op de Gouwzee. Waterfietsen bijvoorbeeld, of een kano, of een supboard. Je huurt de spullen van Rent & Event bovendien met 10% Go-Kids korting - met de kortingscode Go-Kidskorting2021.

Kano's te huur bij Rent & Event

Varen met korting bij Rent & Event

Suppen bij Monnickendam

SUP-spullen kun je ook huren in Katwoude, bij Monnickendam. Of je maakt er een Private Sup van, dan gaat er een instructeur met jullie mee en leren jij en de kids meteen hoe je het beste kunt SUPpen. Dit uitje boek je online via Go-Kids, dat is handig!

Suppen met de kinderen

Tof SUP uitje boeken

In de regio Amsterdam

Rondvaart door de grachten

Het water op in de regio Amsterdam? Ja natuurlijk! Wat dacht je van een rondvaart door de Amsterdamse grachten? Dat kan een 'gewone' rondvaart zijn, maar ook met de New York Pizzaboot, een Biefstuk & Hamburger Cruise of een vaart met de Pannenkoekenboot. Kijk maar hoeveel er kan!

Rondvaarten met korting!

Zelf varen op de Sloterplas

Vaar je liever zelf? Ook in Amsterdam kun je boten huren natuurlijk. Bijvoorbeeld bij Watersportcentrum Sloterplas - om lekker de plas rond te varen met de kids. Zeilbootjes, SUP planken, kano's en waterfietsen - ze hebben het allemaal! En dat niet alleen: je kunt er ook cursussen en voor de kids heerlijke vakantiekampen boeken.

Watersportcentrum Sloterplas

Verken de Sloterplas

In 't Gooi

Elektrische fluistersloep huren

In Loosdrecht zit een vestiging van Greenjoy - daar kun je geweldige elektrische fluistersloepen huren voor een tocht op de Loosdrechtse plassen. Reserveren doe je eenvoudig online en varen gaat met deze boten ook heel eenvoudig - een vaarbewijs heb je niet nodig.

Fluistersloep huren bij Greenjoy Loosdrecht

Meer over Greenjoy

 

PS Er zijn nog meer leuke kinderactiviteiten in Noord-Holland!

 

 

Log In