Binnenspeeltuinen zijn een geweldige uitvinding om kids lekker te laten uitrazen, zéker bij slecht weer. In Noord-Holland zijn heel wat van die indoor speelparadijzen te vinden - Go-Kids heeft ze natuurlijk voor je op een rij.

Binnenspeeltuinen in Noord-Holland

In Noord-Holland hebben we heel wat binnenspeeltuinen waar jouw kind zich kan vermaken. We beschreven kort een aantal van die kindmagneten in onze provincie, opgedeeld in regio's:

  • Overdekt spelen in 't Gooi
  • Indoor spelen in en om Amsterdam
  • Binnenspeeltuinen in Zaanstreek-Waterland
  • Overdekt spelen in de regio Haarlem
  • Indoor speelparadijzen in Westfriesland
  • Klim- en klauterpaleizen in de regio Alkmaar
  • Indoor speeltuinen in de Noordkop

Overdekt spelen in 't Gooi

Binnenspeeltuinen in 't Gooi - waar vind je ze allemaal? 

 • Speelparadijs Spelekids in Loosdrecht

Bij indoor speelparadijs Spelekids in Loosdrecht (onderdeel van de Avontuurfabriek) kunnen kinderen heerlijk glijden, klimmen, draaien, springen en nog veel meer. Met loungehoek en buitenterras voor ouders!

Indoor speelparadijs Spelekids in Loosdrecht

Alles over Spelekids

Ook in 't Gooi : Monkey Town Bussum

Indoor spelen in en om Amsterdam

In de regio Amsterdam heb je heel wat binnenspeeltuinen. Logisch - er wonen veel mensen in Amsterdam en de kinderen kunnen lang niet overal even veilig en prettig buitenspelen. Indoor spelen is dan een prachtige oplossing om ze lekker in beweging te houden en hun energie te laten kwijtraken. Waar kan dat zoal?

Bekijk de top 10 in Amsterdam!

 • Monkey Town Uithoorn (net voorbij Amstelveen)

Even buiten Amsterdam, net voorbij Amstelveen, vind je het heerlijk ruim opgezette Monkey Town Uithoorn. Alle ruimte voor de kinderen én voor de ouders - met een fijn en gezond assortiment aan eten en drinken

.

Monkeytown V2 from ANFY on Vimeo.

 • Jimmy's Speelparadijs

Jimmy's Speelparadijs (voorheen Race Planet for Kids) is heel groot en vol met nieuwe attracties waar de kinderen zich volop - en lekker lang - kunnen vermaken! Samengevat kunnen de kinderen klauteren op de klauterbaan, klimmen in het klimkasteel, springen op het springkussen, rondjes rijden op de skelterbaan, voetballen in de grote pannakooi en glijden. Je vindt Jimmy's Speelparadijs aan de rand van het Westelijk Havengebied.

 • Candy Castle (Amsterdam-West)

Candy Castle in Amsterdam-West heeft een heel bijzondere locatie: het indoor speelparadijs is gevestigd in een oude kerk. De aankleding is helemaal in snoepsferen, wat een hele frisse en vrolijke uitstraling heeft.

Daarnaast kun je in en om Amsterdam ook indoor spelen bij:

Binnenspeeltuinen in Zaanstreek-Waterland

Met Amsterdam om de hoek zou je misschien denken dat er geen indoor speeltuinen te vinden zijn in de Zaanstreek-Waterland. Het zijn er inderdaad wat minder dan in onze hoofdstad, maar ook in Zaandam, Purmerend en Waterland zijn binnenspeeltuinen te vinden. Waar kun je indoor gaan spelen met je kind?

 • Monkey Town Purmerend

Het mooiste indoor speelparadijs in deze regio vind je in Purmerend - het is van Monkey Town. Ze hebben er niet alleen alles wat je van een binnenspeeltuin mag verwachten, maar ook een lasergame deel - LaserTown, een 5D bioscoop en veilig afgeschermde serieuze trampolines.

Indoor speeltuin Monkey Town Purmerend

Verder kun je in Zaanstreek-Waterland indoor klimmen en klauteren bij:

Overdekt spelen in de regio Haarlem

In de regio Haarlem vind je natuurlijk een aantal indoor speelparadijzen. Zo heb je altijd keuze genoeg tussen binnenspeeltuinen in Noord-Holland én kun je een beetje afwisselen voor de variatie.

 • Indoor speelpark Avontura in Aalsmeer

Avontura is anders dan anders, want hier beleef je de leukste avonturen! Je bent aanbeland in het grootste indoor speelparadijs, met leuke attracties en spellen in alle hoeken en gaten. Waar je ook kijkt, bij Avontura zie je overal speelpleinen, elk met hun eigen thema.

Hier de info!

In de omgeving Haarlem, Velsen, Haarlemmermeer vind je ook andere indoor speelparadijzen:

Klim- en Klauterpaleizen in de regio Alkmaar

Ook in de regio Alkmaar vind je een aantal binnenspeelplekken. Monkey Town is hier bijvoorbeeld goed vertegenwoordigd met vestigingen in Uitgeest en Alkmaar.

 • Tante Suus in Heerhugowaard

Bij Tante Suus is er altijd fun, feest en gezelligheid! Want je mag er echt (bijna) alles! Lekker rolschaatsen door de gang, mooie schilderijen maken (zoveel als je wilt), verkleden, in de caravan spelen, springen op het springkussen op je favoriete muziek en bovenal, de allerleukste kinderfeestjes vieren! In alle denkbare thema's is een kinderfeestje, voor iedere leeftijd. Daarnaast zijn er ook nog 2 hele spannende escape rooms!

Tante Suus Heerhugowaard

Meer over Tante Suus

 • Monkey Town Uitgeest

Monkey Town Uitgeest bestaat al geruime tijd maar blijft doorlopend vernieuwen om het aantrekkelijk te houden voor de kinderen. Zo hebben ze een escaperoom, de Jungle Escape - niet alleen voor kinderfeestjes maar ook om met het gezin te ontsnappen.

Info over Monkey Town Uitgeest

In de omgeving van Alkmaar vind je verder:

Indoor speelparadijzen in Westfriesland

Naarmate je meer naar het Noorden gaat wordt de spoeling qua indoor spelen duidelijk dunner. Je hebt in de regio met Hoorn, Enkhuizen en Medemblik natuurlijk wel een aantal binnenspeeltuinen. Waar dan?

Indoor speelplekken in de Noordkop

En dan nog het noordelijkste puntje van de provincie Noord-Holland: de Noordkop. Waar vind je in dit uitgestrekte gebied de indoor speelplekken?

 • Monkey Town Schagen

Monkey Town Schagen zit in hetzelfde pand als de trampolinehal Star Jump. Dat geeft mooie kansen voor een combinatie uitje - ideaal als je kinderen in verschillende leeftijden hebt. Star Jump is vanaf 7 jaar en ze hebben voordelige combitickets om te jumpen én te spelen.

Monkey Town Schagen

Over Monkey Town Schagen

 • Skagaventure in Schagen

Bij Skagaventure kun je met het hele gezin genieten van allerlei activiteiten. Wat dacht je van een potje lasergamen? Wie zal er winnen, de kids of toch papa en mama ;-) Je kunt je er ook flink uitleven op de trampolines of als een Ninja door het klimparcours heen gaan. Sinds 2021 is de binnenspeeltuin vervangen voor een indoor skibaan, dus je kunt er ook nog eens leren skiën! Voor de wat oudere kids en natuurlijk ook voor volwassenen is er e-karting, lekker racen en wedstrijdjes doen! 

Skagaventure

Skagaventure informatie

 • De Holle Bolle Boom in Tuitjehorn

De Holle Bolle Boom is meer dan alleen een binnenspeeltuin - dat noemen ze daar de Holle Bolle Binnen. Daarnaast hebben ze ook een buiten speeltuin - de Holle Bolle Buiten, en een fijn gezinszwembad: de Holle Bolle Plons. De Holle Bolle Buiten is sinds 2020 ook een groot waterspeelpark rijker met allemaal gave glijbanen! Naast de Holle Bolle heb je een enorm kindvriendelijke camping: De Bongerd.

Indoor spelen bij de Holle Bolle Binnen van de Holle Bolle Boom in Tuitjehorn

De Holle Bolle Boom

En verder in het gebied met Schagen, Den Helder, Hollands Kroon en Texel? Nou, wat dacht je van indoor spelen bij:

Indoor spelen is een feest voor kinderen

Ballenbakken, glijbanen, klim- en klauterconstructies, trampolines en allerlei andere speelattributen: je vindt ze in allerlei samenstellingen in binnenspeeltuinen. Er zijn er waar je ook kunt lasergamen of films kunt kijken - alles om de kinderen zo goed mogelijk bezig te houden tijdens een bezoek aan een indoor speelparadijs.

Gratis Wifi en lekkere koffie voor ouders

Terwijl de kinderen los gaan met al dat spelen kunnen jij als ouder - als je kind tenminste zelfstandig op pad kan in de binnenspeeltuin - lekker achterover leunen. Een beetje kletsen met je partner of andere ouders, genieten van een lekkere kop koffie met iets lekkers, digitaal bezig op je smartphone of je laptop. Er zijn ouders genoeg die gewoon aan het werk gaan terwijl de kids aan het spelen zijn.

Entreeprijs en consumpties

Het lijkt op het eerste gezicht alsof zo'n indoor speelparadijs neergezet is voor de kinderen, met als belangrijkste doel om hen een mooie tijd te bezorgen. Dat is ook wel zo - maar eigenlijk met als achterliggend doel om zoveel mogelijk consumpties te verkopen. Binnenspeeltuinen draaien qua omzet niet op de entreegelden maar op het geld dat wij met z'n allen betalen voor die koppen koffie, kannen limonade, tostis, snacks en ijsjes. De entree is alleen maar bijzaak. Dat is niet erg, maar verklaart wel waarom je bij een indoor speeltuin geen eigen consumpties mag meebrengen. Daar zijn ze vaak streng op: door je eigen eten en drinken mee te nemen haal je de voornaamste inkomstenbron van het bedrijf weg.

Wat vinden ouders van binnenspeeltuinen?

Dat een indoor speelparadijs een feest is voor hun kinderen - dat zien de meeste ouders wel. Alleen vinden ze het lang niet allemaal zelf ook een genot om er te zijn. Al die spelende kinderen maken natuurlijk heel wat lawaai en niet iedereen kan daar even goed tegen. Niet voor niets worden het ook weleens 'krijspaleizen' genoemd...

Zo prettig mogelijk voor papa en mama, opa en oma

De eigenaren van binnenspeeltuinen proberen er wel alles aan te doen om het voor ouders zo prettig mogelijk te maken. Dat is logisch - op de leeftijd dat kinderen indoor spelen nog leuk vinden zijn het toch meestal de ouders die beslissen of ze er wel of niet heen gaan. En naar welke, want zoals je hierboven hebt gezien is er keuze genoeg. 

Het is voor de indoor-speel-ondernemers dan ook heel belangrijk dat ouders het naar hun zin hebben. De bovengenoemde gratis Wifi en lekkere koffie met comfortabele stoelen en/of banken zijn voor de meeste ouders ook wel voldoende. 

Genieten van blije kinderen

Natuurlijk zijn er ook genoeg ouders die het wél leuk vinden om in een indoor speeltuin te vertoeven. Die genieten van al die enthousiaste kinderen, die zwetend en met rode wangen rondrennen. Ja - onvermijdelijk zijn er ook huilende kinderen - er valt er weleens één, of ze krijgen onderling ruzie, of gewoon van pure vermoeidheid. Dat is gelukkig allemaal meestal goed op te lossen met een slok limonade. En gáán.

Huilen als ze naar huis moeten

Het grootste huilmoment voor met name jonge kindjes is waarschijnlijk als ze naar huis moeten. Eigenlijk zijn ze volledig uitgeput van al dat spelen en is het echt tijd om rust te pakken, alleen zien ze dat zelf helemaal niet. Ze vinden het geweldig daar en willen dús niet weg. 

Speeltoestellen Made in Holland

Wist je trouwens dat een Nederlands bedrijf wereldwijd heel groot is in het maken en leveren van speeltoestellen voor binnenspeeltuinen? Kijk maar eens:

Log In