Wat is er nu leuker dan buiten spelen of een uitje in de buitenlucht? En het is ook nog gezond. We hebben een paar leuke uitjes voor buiten voor je op een rijtje gezet:

Klimbos Avontuurlijk Paasloo

Beleef een waanzinnig avontuur middenin de natuur bij Klimbos Avontuurlijk Paasloo! Dit splinternieuwe klimbos ligt op steenworp afstand van NP de Weerribben. Er zijn 4 parcoursen die uitermate geschikt zijn voor zowel de beginnende als de ervaren klimmer. Kids met lengte vanaf 1.30 m kunnen al mee klimmen. Het klimbos heeft diverse arrangementen.

Speelboerderij De Flierefluiter in Raalte

Heerlijk buiten spelen bij De Flierefluiter in Raalte! Je kunt er eindeloos spelen in de grote speeltuin of even plonsen in het zwembad. Er is een skelterbaan en je kunt alle kunstjes op de trampolines oefenen en ook de dierenliefhebbers kunnen heerlijk knuffelen met de dieren. Ook zijn er leuke wandelpaden langs tuinen en velden en je kunt er zelfs pony rijden.

Vanaf 1 juli hebben ze speciaal waterpret met luchtkussens, buitenzwembad en een waterglijbaantje. 

En weet je, de Flierefluiter is dit jaar door de ANWB uitgeroepen tot leukste uitje van Overijssel! Bekijk hier ook de avonturen van onze Go-Kids reporters:

Dierenpark Taman Indonesia

Wel eens gehoord van katten die de duurste koffiebonen uitpoepen? Of Binturongs die 30 meterhoog in de boom wonen? Deze en andere dieren uit Indonesië vind je in Dierenpark Taman Indonesia.

Sinds deze zomer kunnen de kinderen op ontdekkingreis naar Indonesië met hun eigen paspoort! Lees hier onze blog van Go-Kids reporter die het paspoort onlangs uitgetest heeft.

Samen met Reiziger Petan Pan of alleen, samen met je familie, je laten onder dompelen in de dans, het eten of de muziek van Indonesië. Welke eilanden ontdek je? Welke Indonesische hapjes ga je eten? Welke dieren ga je ontmoeten? Met het paspoort ontdek je alle eilanden van Indonesië, en deel je je ervaringen met opa’s, oma’s, ouders of je vriendjes. 

Natuurlijk Heidepark 

Ken je het Natuurlijk Heidepark in Lemelerveld al? Je kunt er een heerlijk dagje uit voor jong en oud. Zo is er een prachtig natuurbad met strandjes en ligweides. In en rondom het water zijn diverse speeltoestellen, maar er zijn ook sportveldjes. Liggend aan het water kun je ook terecht bij de kiosk voor de nodige versnaperingen. Voor de kleine kids is er het prachtige kabouterdorp met kabouterpad waar ze de kabouters kunnen ontmoeten. En voor de stoere kids en ouders is er het uitdagende en gloednieuwe klimbos met 4 mooie klimroutes. 

natuurlijk heidepark kabouterdorp

Wandelen en spelen in de bossen en parken in regio Zwolle

Wat is de natuur toch prachtig in zomer, mooie fris groene kleuren. Het bos kan ook voor verkoeling zorgen . De bossen en parken in en om Zwolle zijn prachtig en gevarieerd en daarom hebben we een top 25 gemaakt met wandelroutes. En ken je de nature games al? Voor als je avontuurlijk bent aangelegd! 

Waterrecreatie op het water

Helemaal hip en heel coronaproof om het water op te gaan. Er Is ontzettend veel aanbod zoals in Zwolse grachten met een bootje of sup of kano, maar je kunt ook bij Dalfsen, Ommen en natuurlijk in de regio Giethoorn varen. Check hier onze tips voor waterrecreatie. De zomer is bij uitstek natuurlijk een periode om ook gewoon lekker heel veel te zwemmen. Deze regio heeft ontzettend veel mooie recreatieplassen of ander waterpret mogelijkheden.  Juist in de vakantie iet het leuk om telkens een andere zwemplek om te ontdekken. 

Speeltuinen in Zwolle

Als het niet te heet is dan kun je in Zwolle lekker buiten te spelen. We hebben de 10 leukste speeltuinenin Zwolle op een rijtjee gezet. Zeker in de vakantie is het leuk om eens naar een andere speeltuin te gaan en daar in een 'nieuwe' speeltuin te spelen.

Reestdal Outdoor

Bij Reestdal Oudoor in Balkbrug kun je terecht voor leuke outdoor activiteiten en kinderfeestjes, familiefeestjes, maar je kunt hier ook op de camping overnachten en  nog veel meer in het mooie natuurgebied van het Reestdal.

Het Motorikpark
Ervaar een ongedwongen ontdekkingsreis langs natuurlijke speelpaden. Het Motorikpark op camping het Reestdal is een bijzondere outdoorspeeltuin, waarbij alle toestellen en oefeningen zijn gericht op het stimuleren van het concentratie- en coördinatievermogen. De natuurlijke speelpaden geven een extra uitdaging, dit maakt het Motorikpark een speciale speeltuin. Benieuwd? Ga dan snel eens langs!

Maisdoolhof in de regio

Hoe leuk is dit, samen met je kind(eren) door een maisldoolhof dwalen. De meeste hebben een speciale speurtocht voor kids. 

Netl, de wildste tuin

Bij Netl in Kraggenburg kun je helemaal los gaan in de wildste tuin. Heerlijk wandelen of spelen op de speeltoestellen. Verstoppertje spelen in het bamboebos. Van de duinen af rennen of rollen. En na die tijd lekker bij met een hapje, drankje of ijjsje  bijkomen in het strandpaviljoen. 

Blotevoetenpaden en Belevingspaden

Heerlijk toch met de blote voetjes door de natuur en of zelfs met je tenen in de modder. We hebben een groot aantal blotevoetenpaden en andere speelnatuur voor je verzameld. 

Kinderboerderijen

Er zijn natuurlijk ook tal van kinderboerderijen waar de kids naar hartenlust kunnen spelen en dieren kunnen aaien of zelfs kunnen knuffelen. We hebben de 11 leukste kinderboerderijen in en om Zwolle voor je uit gezocht.

Dagrecreatieplekken in het bos

Misschien nog niet zo bekend, maar wij gaan al jaren het bos in naar een dagrecreatieplek. Dit zijn speciale plekken in het bos waar je voor een dag mag kamperen. Je kunt ook gewoon een picknick kleed meenemen en dan lekker daar recrearen. Het voelt toch anders dan een dagje in de tuin met allerlei spelletjes doen of luieren.

Boerderijwinkelen en pluktuinen

Boederijwinkels en pluktuinen zijn helemaal hip en er zijn ook best veel in deze regio. Bij meeste boederijwinkels is er ook een speelplek en of kun je even wat drinken. En hoe leuk is het om samen bloemen te plukken. Maak er een leerzaam en gezellig uitje van. 

Speelparadijs en kinderboerderij de Koperen Ezel

De Koperen Ezel is een kinderboerderij met speeltuin. Ze hebben naast ruim 40 ezels, ook cavia's, konijnen, geiten, hangbuikzwijnen, kippen, schildpadden,  schapen, chinchilla’s, wallaby's en een dormedaris en nog veel meer. 

Kortom: een kinderboerderij met heel veel dieren om te bewonderen en  mee te  knuffelen.

Kinderen kunnen hier ook klauteren en klimmen, springen op de springkussens, spelen in de overdekte apenkooi en skelteren op de skelterbaan! Bij de kinderboerderij is een binnen- en buitenspeeltuin waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven. 

En het is helemaal leuk om op stap te gaan met een ezel. Variërend van uurtje of dagdeel wandelen.

Escaperoutes en Citygames in de stad Zwolle

Op dit moment zijn er 3 toffe escape of speur routes in Zwolle die als locatie het centrum van Zwolle hebben. Hanze Escape tocht is speciaal voor kinderen en gaat door het centrum met allerlei opdrachten, raadsels en benodigdheden om je route te kunnen vinden. Dit is zeer geschikt als kinderfeestje, maar je kunt ook met een aantal kids deze route gaan doen.

De Great Escape heeft sinds kort een te gekke escape De Klokkenluider in de stad met echte acteurs. Een echte next level buitengame voor het hele gezin ( vanaf 8 jaar) die je meeneemt naar verschillende plekken in hartje Zwolle. Je krijgt maximum 2 uur de tijd en je moet letterlijk zorgen dat je niet gepakt wordt tijdens je missie, jij en je team zijn hiervoor aangewezen en moeten voorzichtig te werk gaan.

Ook zijn er de StadUnique citygames, die je niet alleen in Zwolle, maar ook in heeeeeel veel ander steden kun doen! Ideaal voor een stedentrip als je avontuurlijk bent aangelegd :)

En tot slot, en deze kun je ook op heel veel locaties doen, zijn er de nature games en is er deze zomer de Koos Koala Speurtocht in week 31.

Veel plezier buiten!