Wat is er nu leuker dan buiten spelen of een uitje in de buitenlucht? En het is ook nog gezond. We hebben een paar leuke uitjes voor buiten voor je op een rijtje gezet:

Klimbos Avontuurlijk Paasloo

Beleef een waanzinnig avontuur middenin de natuur bij Klimbos Avontuurlijk Paasloo! Dit splinternieuwe klimbos ligt op steenworp afstand van NP de Weerribben. Er zijn 4 parcoursen die uitermate geschikt zijn voor zowel de beginnende als de ervaren klimmer. Kids met lengte vanaf 1.30 m kunnen al mee klimmen. Het klimbos heeft diverse arrangementen.

Speelboerderij De Flierefluiter in Raalte

Heerlijk buiten spelen bij De Flierefluiter in Raalte! Je kunt er eindeloos spelen in de grote speeltuin of even plonsen in het zwembad. Er is een skelterbaan en je kunt alle kunstjes op de trampolines oefenen en ook de dierenliefhebbers kunnen heerlijk knuffelen met de dieren. Ook zijn er leuke wandelpaden langs tuinen en velden en je kunt er zelfs pony rijden.

Vanaf 1 juli hebben ze speciaal waterpret met luchtkussens, buitenzwembad en een waterglijbaantje. 

En weet je, de Flierefluiter is dit jaar door de ANWB uitgeroepen tot leukste uitje van Overijssel! Bekijk hier ook de avonturen van onze Go-Kids reporters:

 

Dierenpark Taman Indonesia

Wel eens gehoord van katten die de duurste koffiebonen uitpoepen? Of Binturongs die 30 meterhoog in de boom wonen? Deze en andere dieren uit Indonesië vind je in Dierenpark Taman Indonesia.

Sinds deze zomer kunnen de kinderen op ontdekkingreis naar Indonesië met hun eigen paspoort! Lees hier onze blog van Go-Kids reporter die het paspoort onlangs uitgetest heeft.

Samen met Reiziger Petan Pan of alleen, samen met je familie, je laten onder dompelen in de dans, het eten of de muziek van Indonesië. Welke eilanden ontdek je? Welke Indonesische hapjes ga je eten? Welke dieren ga je ontmoeten? Met het paspoort ontdek je alle eilanden van Indonesië, en deel je je ervaringen met opa’s, oma’s, ouders of je vriendjes. 

Wandelen en spelen in de bossen en parken in regio Zwolle

Wat is de natuur toch prachtig in zomer, mooie fris groene kleuren. Het bos kan ook voor verkoeling zorgen . De bossen en parken in en om Zwolle zijn prachtig en gevarieerd en daarom hebben we een top 19 gemaakt met wandelroutes.

Outdoor kinderfeestjes met FunMedia

Yes! Het is zomer! Wat is er dan leuker en fijner om buiten een kinderfeestje te houden? En wil je dan ook nog met een buitengewoon idee aan komen, dan is een multimedia kinderfeestje van FunMedia echt iets voor jou!

Speurtocht ‘Vegtlusterbos’

Wat dacht je van een avontuurlijke en bijzondere speurtocht die je met je smartphone kunt volgen. Dit is geen gewone speurtocht, maar een ‘multi-route-speurtocht’! Want je moet soms zelf een route kiezen…!

Waterrecreatie op het water

Helemaal hip en heel coronaproof om het water op te gaan. Er Is ontzettend veel aanbod zoals in Zwolse grachten met een bootje of sup of kano, maar je kunt ook bij Dalfsen, Ommen en natuurlijk in de regio Giethoorn varen. Check hier onze tips voor waterrecreatie.

Speeltuinen in Zwolle

Als het niet te heet is dan kun je in Zwolle lekker buiten te spelen. We hebben de 10 leukste speeltuinen in Zwolle op een rijtjee gezet. Zeker in de vakantie is het leuk om eens naar een andere speeltuin te gaan en daar in een 'nieuwe' speeltuin te spelen.

Reestdal Outdoor

Bij Reestdal Oudoor in Balkbrug kun je terecht voor leuke outdoor activiteiten en kinderfeestjes, familiefeestjes, maar je kunt hier ook op de camping overnachten en  nog veel meer in het mooie natuurgebied van het Reestdal.

Het Motorikpark
Ervaar een ongedwongen ontdekkingsreis langs natuurlijke speelpaden. Het Motorikpark op camping het Reestdal is een bijzondere outdoorspeeltuin, waarbij alle toestellen en oefeningen zijn gericht op het stimuleren van het concentratie- en coördinatievermogen. De natuurlijke speelpaden geven een extra uitdaging, dit maakt het Motorikpark een speciale speeltuin. Benieuwd? Ga dan snel eens langs!

Maisdoolhof in de regio

Hoe leuk is dit, samen met je kind(eren) door een maisldoolhof dwalen. De meeste hebben een speciale speurtocht voor kids. 

Groot Sallands Maisdoolhof

Dit zeer grote maisdoolhof is al een jaren een begrip in de regio en ligt in Lemelerveld. Je kunt het maisdoolhof heel goed combineren met de Boer'n Expeditie. Vanaf 4 juli is het maisdoolhof geopend. En in september zijn er weer de spooktochten in het maisdoolhof.

De Dolle Deel

De Dolle Deel in Hoonhorst( net buiten Zwolle) heeft sinds vorig jaar een maisdoolhof.  Het doolhof is vanaf 8 juli geopend. Dit uitje kun je leuk combineren met hun pluktuin.

Kas van Kaat

De Kas van Kaat heeft deze zomer ook weer een maisdoolhof. Wanneer het doolhof precies open is, is nog niet bekend.

Waterpret & recreatieplassen

De zomer is bij uitstek natuurlijk een periode om heel veel te zwemmen. Deze regio heeft ontzettend veel mooie recreatieplassen of ander waterpret mogelijkheden.  Juist in de vakantie iet het leuk om telkens een andere zwemplek om te ontdekken. 

Netl, de wildste tuin

Bij Netl in Kraggenburg kun je helemaal los gaan in de wildste tuin. Heerlijk wandelen of spelen op de speeltoestellen. Verstoppertje spelen in het bamboebos. Van de duinen af rennen of rollen. En na die tijd lekker bij met een hapje, drankje of ijjsje  bijkomen in het strandpaviljoen. Deze zomer zijn er ook weer heel veel leuke kinderactiviteiten.

Blotevoetenpaden en Belevingspaden

Heerlijk toch met de blote voetjes door de natuur en of zelfs met je tenen in de modder. We hebben een groot aantal blotevoetenpaden en andere speelnatuur voor je verzameld. 

Kinderboerderijen

Er zijn natuurlijk ook tal van kinderboerderijen waar de kids naar hartenlust kunnen spelen en dieren kunnen aaien of zelfs kunnen knuffelen. We hebben de 11 leukste kinderboerderijen in en om Zwolle voor je uit gezocht.

Dagrecreatieplekken in het bos

Misschien nog niet zo bekend, maar wij gaan al jaren het bos in naar een dagrecreatieplek. Dit zijn speciale plekken in het bos waar je voor een dag mag kamperen. Je kunt ook gewoon een picknick kleed meenemen en dan lekker daar recrearen. Het voelt toch anders dan een dagje in de tuin met allerlei spelletjes doen of luieren.

Boerderijwinkelen en pluktuinen

Boederijwinkels en pluktuinen zijn helemaal hip en er zijn ook best veel in deze regio. Bij meeste boederijwinkels is er ook een speelplek en of kun je even wat drinken. En hoe leuk is het om samen bloemen te plukken. Maak er een leerzaam en gezellig uitje van. 

Speelparadijs en Kinderboerderij de Koperen Ezel

De Koperen Ezel is een kinderboerderij met speeltuin. Ze hebben naast ruim 40 ezels, ook cavia's, konijnen, geiten, hangbuikzwijnen, kippen, schildpadden,  schapen, chinchilla’s, wallaby's en een dormedaris en nog veel meer. 

Kortom: een kinderboerderij met heel veel dieren om te bewonderen en  mee te  knuffelen.

Kinderen kunnen hier ook klauteren en klimmen, springen op de springkussens, spelen in de overdekte apenkooi en skelteren op de skelterbaan! Bij de kinderboerderij is een binnen- en buitenspeeltuin waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven. 

En het is helemaal leuk om op stap te gaan met een ezel. Variërend van uurtje of dagdeel wandelen.

Escaperoutes in de stad Zwolle

Op dit moment zijn er 2 escape routes in Zwolle die als locatie het centrum van Zwolle hebben. Hanze Escape tocht is speciaal voor kinderen en gaat door het centrum met allerlei opdrachten, raadsels en benodigdheden om je route te kunnen vinden. Dit is zeer geschikt als kinderfeestje, maar je kunt ook met een aantal kids deze route gaan doen.

De Great Escape heeft sinds kort een te gekke escape De Klokkenluider in de stad met echte acteurs. Een echte next level buitengame voor het hele gezin ( vanaf 8 jaar) die je meeneemt naar verschillende plekken in hartje Zwolle. Je krijgt maximum 2 uur de tijd en je moet letterlijk zorgen dat je niet gepakt wordt tijdens je missie, jij en je team zijn hiervoor aangewezen en moeten voorzichtig te werk gaan.

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten organiseert deze zomer  twee leuke activiteiten voor kinderen en het gezin.  Natuurmomumenten de Wieden en Natuurmonumenten Twente zijn ideale startpunten om mooie natuur te beleven.

Speurtocht bij de Nooterhof

De Nooterhof heeft deze zomer een speurtocht Belle de Bij voor kids van ca. 5 oot 10 jaar. De speurtocht bestaat uit een tas met een routeboekje met opdrachten, en allerlei onderzoeks materialen die bij de opdrachten nodig zijn. Je gaat in het park speuren en onderweg leer je van alles over de natuur!  Deelname is gratis. Er kan meegedaan worden tijdens openingstijden van het park. .

Staatsbosbeheer

Bij Staatsbosbeheer zijn ontzettend veel leuke kinderactiviteiten te doenin  de Weerribben en op de Sallandse Heuvelrug. 

En uiteraard zijn er ook tal van leuke kinder- en wandelroutes in de regio te vinden. Zo zijn er kabouterpaden voor de allerkleinsten of korte en kindvriendelijke routes.