Go-Kids reporters klimmen erop los in Natuurlijk Heidepark

Klimbossen zijn superleuk en wat een geluk dus voor regio Zwolle dat nu ook Natuurlijk Heidepark in Lemelerveld een klimbos heeft! Onze eigen kidsreporters zijn dol op klimmen in een klimpark en toen ze als Go-Kids reporters mochten gaan klimmen in Natuurlijk Heidepark waren ze direct enthousiast. 

klimbos heidepark

Wat hadden we een heerlijk vooruitzicht met Pasen. Prachtig weer en een stoere activiteit in het klimbos. We gingen met 4 kinderen en 4 ouders naar het klimbos in Lemelerveld. Het klimbos is gevestigd bij het Natuurbad Heidepark aan het zwembadlaantje, net buiten het dorp.

De afgelopen maanden is er door heel veel vrijwilligers heel hard gewerkt aan het nieuwe hoofdgebouw en dit weekend met Pasen was dan eindelijk de opening. Het gebouw is lekker licht en is van alle gemakken voorzien. De kids kregen bij de entree hun polsbandje om waarna ze zich konden melden bij de instructeur bij de grote klimtoren. Daar kregen ze hun harnas aan en kregen ze alle ins en outs van het klimmen te horen. Veiligheid staat voorop.  En niet veel later konden ze in vol ornaat de toren in om het eerste parcours te gaan bedwingen. Ze begonnen met een korte zipline en niet veel later gingen ze door de letters van het Heidepark. Kinderen tot 12 moeten onder begeleiding (dat vinden wij als ouders echt niet erg toch ;), boven de 12 mag je lekker zelf klimmen. 

heidepark klimbos

Degenen die niet klommen, zaten lekker met een drankje op het gloednieuwe terras aan het water. Met het prachtige weer was dit geen straf. Telkens gingen we even kijken waar de kids in de bomen hingen. Ze hadden de grootste pret. Het meest spectaculaire onderdeel was natuurlijk al zoevend met de lange zipline over het natuurbad, zo voor het terras langs. 

Daarna gingen ze verder de bomen in en hebben ze een aantal parcours gedaan. Een voor éen kwamen ze met een verhit hoofd naar het terras voor een ijsje.   Het zwemseizoen van het natuurbad is ook geopend, maar daar vonden ze het nog te koud voor. Er waren wel die-hards die wel even gingen zwemmen en lekker aan het spelen waren met het vlot in het midden van de zwemplas. Je kunt ook over met een trekpontje naar het eiland en daar via de tonnen het eiland weer verlaten. Er staan rondom het water ook allerlei speeltoestellen. Er is dus genoeg te doen.

trekpontje heidepark

Als je als ouder niet mee gaat klimmen is het hier heerlijk toeven. Het klimbos ligt om het terras heen en gaat met een zipline over het water, dus er is altijd wat te bekijken en je kids zijn goed te volgen. De horeca aanbod is prima en ze gaan het aanbod de komende tijd nog verder uitbreiden. 

En voor de kleintjes is er natuurlijk het Kabouterbos met speeltuin. Je kunt samen met kleintje het kabouterpad bewandelen. Gezien de leeftijd van onze kids  hebben we het kabouterdorp overgeslagen, maar het ziet er wel gezellig uit.

Kortom: we hebben ons een heerlijk middagje vermaakt in het klimbos en op het terras van Natuurlijk Heidepark. 

eiland natuurbad heidepark

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Check hier de info! 

MEER INFO =>

 

Riëtte & Titia