Klimbos Avontuurlijk Paasloo
Paasloërweg 14A, 8378 JB Paasloo

Beleef een waanzinnig avontuur middenin de natuur bij Klimbos Avontuurlijk Paasloo! Dit splinternieuwe klimbos heeft in 2016 de deuren geopend en ligt te midden van het Krolsbergerbos, op steenworp afstand van Nationaal Park de Weerribben. De vier parcoursen lopen op in hoogte en in moeilijkheidsgraad en is hierdoor uitermate geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren klimmer.

Het klimbos beschikt over 4 verschillende parcoursen met totaal 51 verschillende hindernissen, 697 meter aan parcoursen tot maar liefst 9 meter hoog! Durf jij de uitdaging aan? Al klimmend en klauterend beweeg je je voort door de toppen van de bomen, waarbij je verschillende hindernissen moet trotseren. En dit is vaak moeilijker dan het lijkt… Van klimladders, netten, klimmuren, tonnen, touwbruggen en papagaaienbalken tot aan kabelbaan waaraan je 131 meter verder roetsjt. Alles wordt uit de kast getrokken om je tot het uiterste te drijven en je sportieve kant echt te leren kennen!

Veiligheid heeft de hoogste prioriteit bij Klimbos Avontuurlijk Paasloo. Alle onderdelen van het klimbos zijn ERCA gecertificieerd (European Ropes Course Association), welke een hoge kwaliteit en veiligheid bieden tijdens jouw deelname aan het klimbos.

Het Paasloërbos waarin het klimbos zich bevindt is vrij toegankelijk. Wanneer je liever veilig bij de grond blijft kun je lekker wandelen door het bos, de klimmers aanmoedigen.

De 4 parcoursen

Klimbos Avontuurlijk Paasloo in Overijssel heeft vier verschillende parcoursen:

Parcours 1: “Otterspoor"
Parcours 2: “Expeditie Weerribben"
Parcours 3: “Klauterpad"
Parcours 4: “Roerdompvlucht"

De parcoursen zijn zo gebouwd dat ze oplopen in hoogte en in moeilijkheidsgraad, zo is er voldoende uitdaging voor zowel de beginnende als de meer ervaren klimmer.

De deelnemers zijn minimaal 1.30 lang en dienen dichte schoenen te dragen. Slippers, sandalen, Crocs en klompen zijn verboden.

 

Eten & drinken

In het klimbos worden uitsluitend frisdranken, koffie en thee geschonken en zijn er wat snacks te bestellen.

Naast het klimbos vindt je Recreatiecentrum de Eikenhof, Camping Krolsbergen en restaurant 't Binnenhof, hier kan je als bezoeker van Klimbos Avontuurlijk Paasloo terecht voor een lunch, diner, patatje met een lekkere snack of gewoon lekker borrelen op het terras.

 

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Outdoor