Natuurlijk Heidepark
Zwembadlaantje 8-10, 8151 PT Lemelerveld

Voor het hele gezin

Ga naar Natuurlijk Heidepark in Lemelerveld voor een compleet dagje uit. Voor jong en oud is er genoeg te beleven. Je kunt er heerlijk zwemmen in het prachtige natuurbad. De magie beleven in het kabouterdorp of de mooie wandelroute van het kabouterpad. Voor de actieveling is er een uitdagend klimbos. 

CHECK OOK ONZE BLOG!

Klimbos

klimbos heidepark

Ga avontuur aan, want met maar liefst 4 parcours is in het klimbos voor iedereen wel een uitdaging te vinden. Klimmen, klauteren, wiebelen én als slotstuk vlieg je met een zipline over de zwemplas. Super gaaf, toch?! Alle elementen zijn aanwezig om jezelf eens goed uit te dagen!

De 4 routes variëren in hoogte en moeilijkheidsgraad en starten allemaal vanuit "het vogelnest". Van daaruit kan je de route Kievit, Ekster of Zwaluw starten. Een ware beleving op hoogte. Vergeet ondertussen niet te genieten van de prachtige omgeving, of zwaai even naar een broertje/zusje die jullie vanuit het kabouterdorp aanmoedigt.

Kinderen
Alle parcours starten op hoogte vanuit het 'vogelnest'. De minimale lengte= 130 cm (technische beperking van de routes). Er is geen aparte kinder klimroute, dus het is alleen geschikt voor iets oudere kinderen of echte waaghalzen. Bij kinderen t/m 12 jaar dient een volwassene mee te klimmen (1 volwassene met max. 2 kinderen). 

Zwemplas

De natuurlijke zwemplas is gelegen in een bos- en schaduwrijke omgeving. Om het zwembad ligt zand maar daarnaast ook een groot stuk grasweide. Rondom en in het water zijn er allerlei speeltoestellen aanwezig voor allerkleinsten, maar ook voor grotere kinderen. Daarnaast zijn er ook nog diverse sportveldjes, zoals een beachvolleybal-veld, een pannakooi en een tafeltennistafel. Of ga lekker op je handdoekje liggen kijken naar de (overvliegende) klimmers.

Achterin loopt de bodem heel geleidelijk af naar 60cm tot aan de drijflijn, leuk voor de allerkleinsten. Kinderen zonderen zwemdiploma; zwembandjes verplicht.

Kiosk
Bij het zwembad is een kiosk aanwezig waar je wat lekkere dingen kan halen zoals: gekoelde frisdranken, koffie, thee, ijs, chips, snacks en friet. De kiosk is ook toegankelijk voor passanten die geen gebruik maken van het bad.

Zodra je het kabouterdorp binnenkomt stappen kinderen in de wereld van de kabouters en kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten gaan. Verstoppen in de kabouterhuisjes, spelen in de (overdekt in de schaduw) gelegen zandbak, van de glijbaan of springen op de grote paddenstoelen airtrampoline. 

Kabouterdorp

Zodra je het kabouterdorp binnenkomt stappen kinderen in de wereld van de kabouters en kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten gaan. Verstoppen in de kabouterhuisjes, spelen in de (overdekt in de schaduw) gelegen zandbak, van de glijbaan of springen op de grote paddenstoelen airtrampoline. 

Vanaf het Kabouterdorp is er geen toegang tot het zwemgedeelte mogelijk, dus de kinderen kunnen in het dorp veilig spelen. De toegang is gratis, heeft een eigen entree en vanaf nabijgelegen terras kan je iets bestellen uit de kiosk. Eigen consumptie is in het kabouterdorp niet toegestaan.  

Kabouterpad

Vanuit het Kabouterdorp kunnen de kinderen via het Kabouterpad de kabouters bezoeken. Deze activiteit is vooral leuk voor kinderen vanaf ca. 1,5 t/m 6/7 jaar. 

Het Kabouterpad is alleen toegankelijk onder begeleiding van een volwassene, welke een begeleiders tas met attributen meekrijgt voor onderweg. De kosten zijn €6,- per kind en daarvoor ontvangen ze ook een rugzakje met daarin een kaboutermuts en een koekje. De kaboutermuts mogen ze na afloop ook mee naar huis nemen.

In verband met mountainbiketrainingen is het niet mogelijk om op de zaterdagmiddag (13.00-16.30) het kabouterpad te lopen. Tijdens de zomervakantie is dat wel mogelijk.

  • Leeftijd 0 - 1
  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Outdoor