Dieren en vooral jonge dieren hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Naast dat kinderen dieren kunnen aaien en knuffelen kunnen ze ook veel van de dieren leren. Behalve dieren kijken en aaien, hebben  veel kinderboerderijen ook een speeltuin. Dan wordt het nog leuker voor kids. In het voorjaar worden er veel jonge dieren geboren en in het najaar op dierendag mogen de dieren extra verwend worden. We hebben de 11 leukste kinderboerderijen in Zwolle maar ook buiten Zwolle op een rijtje gezet.

Kinderboerderij de Wezenlanden

De grootste kinderboerderij Zwolle ligt in het altijd groene en levendige Wezenlandenpark.) Het is ook  het drukst bezochte park / kinderboerderij in Zwolle. In en om deze kinderboerderij, achterin het park in de Dierenweide, lopen allerlei diersoorten rond. Geiten, kippen, varkens en schapen zijn klaar om gevoerd en geaaid te worden. Er lopen ook kippen en pauwen, die heel mooi zijn om te bekijken.

Naast alle dieren is er ook een grote speeltuin op kinderboerderij Wezenlanden waar kinderen zorgeloos kunnen spelen en ouders kunnen ontspannen aan de picknicktafels en op de vele bankjes . Er is ook een kiosk met wat drinken en snacks. De kinderboerderij is het hele jaar door gratis toegankelijk.

Wijkboerderij de Schellerhoeve

Wijkboerderij de Schellerhoeve ligt in het prachtige Schellerpark en in de IJsselzone aan de rand van Zwolle-Zuid.   Daarbij is er volop ruimte om te spelen, te picknicken en te speuren. In het multifunctionele gebouw is een stal en een ontmoetingsruimte, maar ook een peuterspeelzaal en een buitenschoolse opvang. De Schellerhoeve is het een gezellige drukte van dieren. Tijdens de openingstijden kun je die volop komen bewonderen. Deze dieren kom je allemaal tegen: paarden, geiten, schapen, ezels maar ook kippen, cavia’s en konijnen. De boerderij biedt ook een tal van kinderactiteiten aan.

Park de Stadshoeve

Stadshoeve in Stadshagen biedt naast de kinderboerderij een natuurspeeltuin, speelkasteel, een wilgenburcht,  een omheinde houten speeltuin voor de kleintjes,  blote voetenpad en een belevenistuin. De kinderboerderij organiseert heel veel activiteiten voor kinderen.

Elke vierde woensdag van de maand zijn kinderen welkom op de kinderboerderij om samen met vrijwilligers te komen helpen met het verzorgen en knuffelen van de boerderijdieren.  Er lopen diverse schapen- en geitenrassen, kippen, eenden, konijnen, ezels, varkentjes en soms kalfjes rond. Voor ouders is het ook aangenaam toeven, want de Stadshoeve biedt ook een bistro, dus je kunt ook heerlijk op terras een drankje drinken en in de herfst en winter lekkere warme chocomelk drinken. 

Wijkboerderij de Eemhoeve

Wijkboerderij De Eemhoeve ligt tussen de wijk Aa-landen en Holtenbroek. De Eemhoeve biedt onderdak aan diverse dieren zoals varkens, ezels, konijnen, geiten, cavia's en schapen. Je kunt een hoop beleven en doen op Wijkboerderij De Eemhoeve. Zo is er een activiteitenruimte, weilanden, hondenspeelveldje, speeltuin en een moes- en bloemenpluktuin. Je kunt ook heerlijk wat drinken op het terras. Wijkboerderij de Klooienberg

Wijkboerderij De Klooienberg is een eeuwenoude boerderij, die idyllisch op de dijk aan het Zwarte Water ligt in Holtenbroek. Het is een avontuurlijke speelplek voor kinderen en er zijn weiden met diverse dieren. Er zijn stadstuinen waarop een groot assortiment aan groenten en bloemen wordt verbouwd. Net buiten de boerderij liggen de uiterwaarden met een natuurlijke speeltuin waar kids heerlijk kunnen ravontten in de de natuur. Op de Klooienberg vind je naast vele dieren ook  een bloempluktuin, verkoop van biologische groenten, ponyclub, vlonderpad, waterspeelplaats en een activiteitenruimte met peuterspeelzaal en BSO. Er worden op deze kinderboerderij tal van leuke natuur activiteiten georganiseerd.

Kinderboerderij park Eekhout

Kinderboerderij ligt in park Eekhout dat net buiten de stadsgracht van Zwolle ligt. Deze knusse kinderboerderij biedt naast het park en de dieren ook een speeltuin en een theeschenkerij in de zomermaanden.  Er worden regelmatig leuke kinderactiviteiten aangeboden. Denk aan het Peuteruurtje waar de kleintjes tot 4 jaar een eerste ontmoeting krijgen met allerlei dieren die ze nooit van zo dichtbij hebben gezien. Voor kinderen vanaf 6 jaar is er de Dierenclub.

Ook buiten Zwolle vind je een aantal leuke en bijzondere kinderboerderijen.

Kinderboerderij 't Dijkweitje in Hattem

Kinderboerderij ‘t Dijkweitje ligt in Hattem in de wijk Assenrade en biedt vele dieren onderdak en ze organiseren ook regelmatig leuke kinderactiviteiten zoals met Pasen en Huttendorp.

Op de kinderboerderij tref je o.a. hangbuikzwijntjes, ezels, een pony, geitjes en schapen aan, maar ook 2 leuke alpaca's en uiteraard ook kippen, konijnen en cavia's. De kinderboerdeij is dageljks geopend.

Natuurboerderij Lindehoeve in Dalfsen

De boerderij Lindehoeve in Dalfsen is zo opgebouwd dat het centrale gebouw omgeven is door veel natuur, ieder gedeelte met haar eigen functie. De dieren zijn met zorg geselecteerd, zodat er een verscheidenheid is aan dieren lopen, die horen op een boerderij.

Voor iedereen is het een plek van rust, waar je heerlijk kunt rondlopen door de tuinen, waar een aantal weides toegankelijk zijn en waar dieren geaaid mogen worden. Ook is het een plek om te ontdekken, te spelen en te leren.  In de verkoopkraam kun je naast de oogst ook op vaste tijden koffie en thee bestellen.

Dierenpark ten Kate in Nieuwleusen

Dierenpark ten Kate ligt aan de rand van Nieuwleusen en is geen echte kinderboerderij, maar is een uniek dierenpark dat dit niet in dit rijtje mag ontbreken. Het is ooit ontstaan uit een hobby en is al jaren opgesteld voor publiek. Kinderen kunnen hier kijken naar unieke dieren zoals mara’s, wallaby’s, herten, lama’s en eekhoorns. Het park is dagelijks toegankelijk.

Cantecleer Kampen

De Kinderboerderij Cantecleer ligt in het stadspark van Kampen. Op de kinderboerderij zijn diverse activiteiten te beleven, zoals: excursies, speurtochten, pony cursus, hooien, pannenkoeken feest en oude ambachten. Cantecleer is zeer geschikt voor verjaardagsfeestjes of schoolreisjes en biedt regelmatig leuke kinderactiviteiten aan.

Kom allemaal naar de natuurspeelplaats bij Kinderboerderij Cantecleer voor een leuk evenement. Amphitheater, boomhut, kruipbos,balanceer en klimparcours en een waterspeelplaats.

Kinderboerderij Ommen

De Kinderboerderij in Ommen   vind je op het landgoed het Laer.  Ze hebben een enorme verscheidenheid aan dieren. Denk aan konijnen, kippen, geiten, vogels, minivarkens, herten en nog veel meer. 

Vooral voor kinderen is er veel te beleven: er zijn altijd dieren die gemakkelijk aangeraakt kunnen worden en kinderen kunnen vaak helpen bij het verzorgen van de vele dieren. Kinderen kunnen ook lekker spelen in de speeltuin.

We wensen je veel plezier op de kinderboerderij! Ook leuk de 10 grote speeltuinen in Zwolle.