Een heerlijke warme zomer, betekent voor kinderen heel veel zwemmen en dat kan heel goed in de openlucht zwembaden in Zwolle en omgeving. Er is voldoende keuze. We hebben de zwembaden in de omgeving voor je op een rijtje gezet.  Ons advies, probeer eens een ander zwembad, dat maakt een zwemuitje telkens weer wat nieuws.

Openlucht zwembad Zwolle

Het openlucht zwembad in Zwolle  is een prachtig en groot zwembad uit de jaren dertig en ligt tegenover het Stadion van PEC Zwolle. Er zijn maar liefst zes baden; twee 50 meter baden,  twee 30 meter baden en twee peuterbaden. De bassins en duiktorens zijn in symmetrie ontworpen en vroeger was het dames- en herengedeelte gescheiden. Er is een kiosk en er zijn voldoende ligweiden en kluisjes.

Het zwembad is een vereniging dat gerund wordt vrijwilligers en dat betekent dat je lid moet worden van het zwembad om hier te kunnen zwemmen. Er zijn geen losse dagkaartjes te koop. 

Openluchtbad AP van Wijngaarden in Hasselt


Het openlucht zwembad van Hasselt heeft veel te bieden: ontspanning, inspanning en vertier.  Het openluchtbad is met verwarmd water  Kids kunnen ook lekker spelen in de speeltuin en jumpen op de air trampoline. Er is horeca met terras aanwezig voor een lekker ijsje of een patatje.  Kortom, zwembad AP van Wijngaarden heeft alles in huis voor een heerlijk dagje zwemmen, zonnen en spelen!

Openluchtbad de Welters in Wijhe

Zwembad de Welters in Wijhe biedt zwemplezier voor het hele gezin. Zo is een kleuterbad, instructiebad met grote glijbaan en een 25 meterbad. Er is een kantine voor versnaperingen en je kunt heerlijk relaxen op de ligbedden. Kids kunnen zich in het zwembad uitleven op het nieuwe opblaaskussen. 

Heuveltjesbosbad in Balkbrug

Het zwembad Heuveltjesbosbad ligt tussen de bomen in Balkburg. Door de prachtige ligging en de vele facilteiten is het zwembad in 2013 en 2015 uitgeroepen tot het mooiste zwembad van Nederland. En dat is niet voor niks. Het openluchtbad beschikt over een drie zwembassins. Er zijn glijbanen, waterspeeltoestellen, er is een terras zodat ouders goed toezicht kunnen houden. De kids kunnen ook naar hartelust spelen in de grote speeltuin. 

Openluchtbad de Tippe in Heino

Zwembad de Tippe in Heino heeft maar liefst 3 verwarmde baden; een wedstrijdbad, een ondiep bad met glijbaan en een peuterbad.

Openluchtbad de Meule in Nieuwleusen

Zwembad de Meule in Nieuwleusen is een knus zwembad in het centrum van het dorp en heeft 2 grote baden en peuterbad.

zwembaden blog go-kids

Openluchtbad Olde Vechte in Ommen

Het zwembad in Ommen ligt aan de Vecht en biedt veel waterplezier met grote baden, glijbanen, een fontein en voldoende ligweiden.

Openluchtbad Gerner in Dalfsen

Zwembad Gerner ligt naast Buitenplaats Gerner, aan de rand van Dalfsen. Het zwembad heeft twee grote baden met glijbaan en duikplank en een peuterbad. Tevens is er een kiosk aanwezig.

Net even iets anders omdat het natuurzwembaden zijn, maar de Lange Kolk en Heidepark mogen niet ontbreken in dit overzichht.

natuurbad de Kolk

Natuurbad de Lange Kolk in Den Nul 

Natuurzwembad de Lange Kolk in Den Nul ligt net buiten Wijhe  is van 1 mei tot 1 oktober open. Bezoekers kunnen hier vrij zwemmen en recreëren. Er is een ligweide en je kunt gebruik maken van de horeca in het naast gelegen bezoekerscentrum.

 

Heidepark natuurbad

Natuurbad Heidepark in Lemelerveld

Zwembad Heidepark is een natuurzwembad in de plaats Lemelerveld. Het zwembad is gelegen in een bosrijke omgeving. Om het zwembad ligt vooral zand met daarnaast ook een grasweide. Bij het zwembad is een kiosk en er zijn tal van leuke speelelementen op het terrein en in het water.
Wil je een zwembad afwisselen met recreatieplassen, strandjes of ander waterpret? Check dan ons overzicht met waterpret

Is het toch iets minder weer en ben je op zoek naar overdekte zwembad? Check dan ons zwembad overzicht.