Bij Go-Kids hebben we heel veel erop uit tips, veelal met entree, maar we hebben ook de allerleukste  natuur speelplekjes en speeltuinen in de regio Zwolle voor je verzameld. Het merendeel is gratis en soms zijn ze wat verstopt. En er komen ook steeds meer nieuwe speelplekken bij. We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen buiten spelen en wat is nou leuker op te vrij te spelen op een te gekke ( natuur) speelplek? En natuurlijk lekker vies worden. Bekijk hier ons overzicht met 30 speelplekken.

nooterhof

Park Nooterhof

Doepark Nooterhof is de beste hotspot voor kleine kids. In dit prachtige en overzichtelijke park naast het Wezenlandenpark met kinderboerderij is het altijd top voor (kleine) kinderen. Ze kunnen zich uren vermaken bij de waterspeeltuin. Heerlijk spetteren en vies worden. En de iets grotere kids vermaken zich met de vele waterspeel pompen en objecten. Het naast gelegen terras van het Earthship Theehuis is ideaal voor een hapje en drankje. Uiteaard kun je hier gebruiken maken van het toilet. Nooterhof is een besloten park en wordt 's avonds afgesloten en wordt gerund door de vrijwilligers van de Milieuraad Zwolle.

Rondom de waterspeeltuin is voldoende plek om toezicht te houden op je kleintjes. En is er verder een grote speelweide met een natuurlijke speelplek voor urenlang speelplezier. Het park heeft nog veel meer te bieden zoals een blote voetenpad en korte wandelpaadjes. En natuurlijk een uitstapje naar de naastgelegen kinderboerderij. 

leemcule

Zandkuil de Leemcule - Hattem

De zandkuile de Leemcule in Hattem bij het vakantiepark is al decenia een begrip in de regio. Het is hier heerlijk spelen voor kids. Je kunt het spelen combineren met 2 korte wandelroutes. In de zomerperiode is de naast gelegen kiosk ook geopend. 

Leemcule =>

Speeltuinen en natuurspeelterreinen op de Veluwe

Landal Landgoed 't Loo - 't Loo Oldebroek

Op het Landal GreenParks Landgoed 't Loo is het goed toeven aan de waterkant. Het is natuurlijk een zwemvijver, maar er staan op het strand tal van leuke speeltoestellen.  Hier kunnen kids eindeloos spelen en de gezellige horeca is natuurlijk om de hoek. Je kunt als bezoeker het Landal park bezoeken. 

't Loo =>

Speelbos in het Hol van de Leeuw - Lemelerberg

Boven  op de Lemelerberg, naast het theehuis, ligt het grote speelbos in de hol van de Leeuw. Aangelegd door Landschap Overijssel. Hier zijn allerlei te gekke  natuurlijke speeltoestellen te vinden. Zijn je kids wat ouder kan kun je ze vanaf het terras goed in de gaten houden. Een win-win situatie, toch? 

Speelbos Lemelerberg =>

zanderverstuiving

Zandverstuiving de Sahara - Ommen

Net buiten Ommen en nog voor Beerze ligt wat verscholen de zandverstuiving de Sahara. Een prachtige open plek in het bos waar je heerlijk met wat strandspullen kunt spelen. Neem een bal, emmertjes en schepjes mee voor urenlang plezier. Vergeet ook niet je picknickkleed met goed gevulde picknickmand om het compleet te maken. 

de Sahara =>

Water- en natuurspeelplek - Dalfsen

In het centrum van Dalfsen, vlak naast het Gemeentehuis ( Bruinleeuwlaan, ligt een gave natuurspeelplek en biedt volop uitdaging. De speeltuin is aangelegd in een wadi en in een aantal maanden van het jaar zorgt dit voor veel water en juist voor nog meer speelplezier. Gezellig horeca zit om de hoek en is leuk te combineren. Ook de spuitfontein bij Grand Café de Fabriek zorgt op zomerse dagen voor veel plezier.

speelplek Dalfsen =>

ommermars speelplek

Speelnatuur Ommerschans - Ommen

Gloednieuw is de speelnatuur Ommerschans. Deze speelnatuur met veel natuurlijke speeltoestellen ligt aan de rond van Ommen, naast de Vecht. Kinderen kunnen hier heerlijk  klauteren op het fort en de houten bruggen en toren. Er is heel veel water, dus vies worden mag toch? 

Ommerschans =>

Aver Heino speelplek

Waterspeel- & doeplaats Aver Heino - Heino

Net buiten Heino, tussen Heino en Lemelerveld, ligt de verscholen waterspeel & doeplaats Aver Heino. De ingang ligt tegenover restaurant Veldzicht. Ideale combi;  spelen en terrasje pakken.  Kids kunnen hier heerlijk spelen met water, want deze speelplek is aangelegd door Waterschap Drents Overijsselse Delta.  

Aver Heino =>

Natuurspeelplek & beweegroute Nieuwe Rande -Diepenveen

Weer zo'n prachtige en verborgen pareltje in de regio. Net buiten Deventer en in de gemeente Diepenveen ligt een prachtig park/landgoed Nieuwe Rande. Hier vind je een natuurspeelplek, maar in het park is ook een beweegroute aangelegd. Je kunt dus een korte wandeling maken en onderweg alle beweegtoestellen uit proberen en kids kunnen ook heerlijk spelen.  Leuk te combineren met een drankje en iets lekker bij Hotel Gaia. Het is hier heerlijk toeven op het terras.  Laat je betoveren door de prachtige omgeving.

spelen in Nieuwe Rande =>

Cantecleer Kampen

Cantecleer - Ommen

Kom allemaal naar de natuurspeelplaats bij Kinderboerderij Cantecleer voor een leuk evenement. Amphitheater, boomhut, kruipbos,balanceer en klimparcours en een waterspeelplaats.

Cantecleer =>

speelplek broderiestraat

Natuurspeelplek Broderiestraat - Zwolle

Midden in de nieuwbouwwijk Stadshagen ligt een prachtige natuurspeelplek verscholen. Deze speelplek ligt aan de Broderiestraat. Hier kunnen heerlijk spelen met de natuurlijke speelmaterialen. 

Broderiestraat =>

Zandverstuiving de Haere -'t Harde 

Weer zo'n verborgen pareltje, iets buiten 't Harde. Rondom de zandverstuiving de Haere ligt een mooie wandelroute. Deze gaat langs een bijzondere dierenweide met exotische dieren. Op de zandverstuiving zelf is het heerlijk spelen. Neem wat speelgoed mee en je picknickkleed met wat lekkers en je hebt een heerlijke (mid)dagje uit. 

de Haere =>

koppeltuinen

Natuurspeelplek de Koppeltuinen - Hardenberg

Natuuractiviteitencentrum de Koppel in Hardenberg heeft een prachtige natuurspeelplek naast de deur liggen. In de uiterwaarden van de Vecht liggen de koppeltuinen. Hier vind je een waterspeelplaats met blotevoetenpad. Ook kinderen in een rolstoel kunnen water pompen en een spannende brug oversteken! Combineer de activiteiten van de Koppel  en horeca met deze natuurspeelplek. 

Koppeltuinen =>

Speelnatuurpad Bas de Das - Balkbrug

Bij het Bezoekerscentrum de Wheem van Landschap Overijssel ligt het speelnatuurpad Bas de Das. Kids kunnen hier een korte wandeling maken en ondertussen komen ze allerlei leuke speelobjecten tegen.  Ideaal te combineren met een leuke andere wandeling en of activiteiten van het bezoekerscentrum.

Bas de Das =>

speelbos

Belevingsroute Luttenberg

Leuke familieroute door bos en heide in natuurgebied de Luttenberg. Met onderweg speeltoestellen, zoals een touwbrug en klauterkeien, en informatie over planten, dieren en erfgoed. Het hoogste punt ligt op wel 31 meter! De route is bijna 3 km lang. Perfect voor jonge kinderen tot 12 jaar.

Speeltuin Transferium bij bezoekerscentrum Nunspeet

Voor de kinderen is hier een geweldige speeltuin, met schommel, verschillende spannende klimrekken, glijbaan en andere speelattracties. Om de speeltuin heen staan diverse picknickbanken. Bij de Brasserie wordt ook aan de kleintjes gedacht, zo kunnen zij daar terecht voor een ijsje en speciale kindermenu's. Terwijl de kinderen spelen, kunnen de ouders lekker genieten op het terras.
Nunspeet =>

wezenlanden park speeltuin

Speelplaats Wezenlanden park - Zwolle

In het grote Park de Wezenlanden in Zwolle, net voorbij de kinderboerderij, is een natuurspeelplaats voor de wat grotere kids. Hier kun je veel klim- en klautertoestellen vinden. Ook een hele hoge toren met glijbaan. Ideaal te combineren met de kinderboerderij en speeltuin daar en natuurlijk naast gelegen Nooterhof aan de andere kant van de weg.

Wezenlanden park =>

Speelbos bezoekerscentrum Nunspeet

Het bos rondom het bezoekerscentrum is overdag vrij toegankelijk. Je kunt er heerlijk wandelen, maar de kinderen kunnen er ook fantastisch spelen. Er zijn ook leuke speelelementen toegevoegd met touwen en boomstammen.
Speelbos Nunspeet =>

speelplek klooienberg

Natuurspeelplek Klooienberglaan - Zwolle 

Langs het Zwarte water, bij wijkboerderij de Klooienberg in Holterbroek ligt natuurspeelplek de Klooienberg. Hier staan een aantal natuurlijke speelobjecten waar  kids heerlijk op kunnen spelen. Ideaal te combineren met de wijkboerderij. 

Klooienberglaan =>

Speeltuin Pinkeltje in Wapenveld

Speeltuin Pinkeltje in Wapenveld is een speeltuin die voor iedereen toegankelijk is, ook voor minder validen. Dat is gaaf! Ook is het nieuwe clubhuis toegankelijk voor rolstoelen en is er een mindervalidentoilet aanwezig. Met een oppervlak van ruim 3000 m2 is Speeltuin Pinkeltje een echte dorpsspeeltuin. Klimmen en klauteren zo lang als je kunt.
Pinkeltje =>

Waterspeelplek Milligerplas - Zwolle

De Milligerplas is al een ideale plek voor waterrecreatie, maar sinds kort kun je nu ook spelen in de waterspeeltuin aan de rand van het water, Er zijn allerlei leuke houten speeltoestellen geplaatst voor nog meer fun aan en in het water. Je kunt hier zomers natuurlijk heerlijk zwemmen en met Grand Café Milligers is dit een ideale plek voor jong en oud. 

Speelplekken buiten de regio en zijn de moeite waard

Speeltuinen en natuurspeelterreinen op de Veluwe

Speelbospad Sallandse Heuvelrug - Nijverdal

Deze speelbosroute is leuk voor kinderen én (groot)ouders. Deze route staat vol met uitdagende speelobjecten en speeltoestellen. Gezaagde eekhoorns wijzen je de weg en bij de eekhoorns met een gekleurde staart kun je opdrachten doen. In het buitencentrum is een boekje te koop, van Joep en/of Jonas, met daarin de opdrachten.

Netl de wildste tuin

Netl - Kraggenburg

Ontdek de Wildste tuin, Netl in Kraggenburg. Dit is een geweldig natuurgebied met water en duinen, wandelroutes, heel veel speelnatuur en een strandpaviljoen.  Kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen in de natuur. Er zijn allerlei speelobjecten in de natuur, zoals een wiebelbrug, trekpontje, schommels, klimtouwen. Er is een doolhof bamboebos, In de zomer is er een modderglijbaan. Je kunt er heerlijk pootje baden of bij mooi weer zwemmen.  Je komt tijd te kort om alles te ontdekken. 

Belevenissenbos

Belevenissenbos - Lelystad

Iets buiten de regio, maar dit grootste speelbos van Nederland mag niet ontbreken in ons rijtje. Dit bos is met recht een belevenissenbos. Voor iedereen die maar van een beetje uitdagingen houd en niet bang is voor een nat pak kan hier naar hartenlust spelen. Dit grote bos staat vol met allerlei uitdagende klim en klautertoestellen en boomstronken waarover je kunt lopen. Het zijn er maar liefst 140 speeltoestellen die langs en over het water gaan. Overal zijn slootjes en waterpartijen. Dit speelbos is geschikt voor kids vanaf 6 jaar en ouder. 

Stichting de Beleefplekke - Veessen

De Beleefplekke is een natuur speeltuin in Veessen waar je kinderen niet schoon weer mee naar huis komen. Heerlijk spelen en vies worden. Ontdek natuurlijke elementen zoals de modderpoel, klim over boomstammen en bouw de mooiste hutten.
Beleefplekke =>

Natuurspeelterrein Watertorenweg - Harderwijk

Bij de Watertoren, vlakbij de Foodcourt aan de A28,  kun je een leuke en educatieve doewandeling maken met je kids. Tijdens de wandeling vind je verschillende bordjes met leuke opdrachten over de natuur, bomen en dieren. Veder kunnen kinderen zich op het speelterrein in het Harderwijkse bos uitleven op de klautersavanne, evenwicht bewaren op het boomstammenpad en van de heuvel af zoeven met de kabelbaan.
Watertorenweg =>

Speelterrein de Klaarbeek - Epe

Speelterrein de Klaarbeek staat helemaal in het teken van 'Natuurlijk Spelen' en heeft allerlei speeltoestellen van hoofdzakelijk natuurlijke materialen, waaronder een klimtoren, boomstammen, houten klimelementen, een kabelbaan, een waterpomp en bruggetjes. Verder staat er een speelhut die moet doen denken aan een schuur uit de middeleeuwen en naar de archeologische vondst op dit terrein. Ook is er dicht bij de geluidswal een ooievaarsnest neergezet.
Klaarbeek =>

Zandkuil Hertenkamp - Epe

In de bossen aan de Dellenweg  vind je een hertenkamp ( zolang het nog toegestaan is) Er zijn herten, pauwen, kippen en konijnen.  Tegenover het Hertenkamp vind je een paadje naar de zandkuil met vijver waar je nog lekker in het zand kunt gaan spelen, hutten bouwen of schommelen. Brasserie Floor ligt naast deze vijver en is een heerlijke plek voor jong en oud. 
Hertenkamp =>

Harderbos belevenispad

Belevenispad Harderbos - Harderwijk

In het Harderbos heb je een Avonturenroute (4,5 km)  dat slingert door het bos met onderweg een trekpontje, wiebelbruggetjes en uitkijktoren. Volg voor de start van de route: vanaf de parkeerplaats Pluvierenweg ( net voor de golfbaan van Harderwijk) de gele pijltjes.  Als je goed oplet kun je hier bevers tegenkomen. 

speelplekken Go-Kids

Mis je nog een toffe speelplek in de natuur, laat het ons weten via info@go-kids.nl

Nog meer tips voor leuke uitjes in de natuur

Veel speelplezier!

speelplaats Go-Kids