Heerlijk met je kind(eren) naar buiten en op zoek naar een leuke speeltuin. Het speeltuintje of speelveldje in jouw buurt ken je vast nu wel en het is ook leuk om iets anders op te zoeken. Zwolle heeft best veel speeltuintjes en een paar grote speeltuinen. We hebben de 10 leukste speeltuinen voor je uitgezocht.

Speeltuin Assendorp

Speeltuin Assendorp is de oudste speeltuinvereniging van Nederland. Het is een zeer grote en gevarieerde speeltuin met toezicht en is helemaal volledig omheind. Dus ideaal voor de allerkleinsten. Er is veel speelaanbod en iedereen kan zich hier prima vermaken. Er is ook een kiosk aanwezig voor de versnaperingen. Het kasteel en de airtrampoline zijn erg populair. En je wist je dat deze speeltuin door de Speeltuinbende goedgekeurd is. 

Speeltuin Bestevaer

Deze speeltuin ligt in de Zeeheldenbuurt in de Wipstrik. Deze speeltuin met wijkcentrum is al meer dan 80 jaar oud. Deze speeltuin is openbaar en vrij toegankelijk en is in 2018 vernieuwd met een groot houten speelschip. 

Speeltuin het Noorden

Speeltuin het Noorden is een leuke speeltuin nabij het centrum van Zwolle in de schildersbuurt.  Er zijn veel speeltoestellen in afgerasterd veld. Dus ook voor de jonge kids is het een veilige speeltuin. Er is alle ruimte om lekker vrij te spelen. De speeltuin is de hele week van 9.00 tot 18.00 uur geopend.  (open van eind april tot eind oktober). Entree voor kids is 1,-, ouders en begeleiders zijn gratis.

Speeltuin in Wezenlandenpark 2x

In het park de Wezenlanden zijn eigenlijk 2 speeltuinen. Er is een speeltuin bij de kinderboerderij. Deze is zeer geschikt voor de allerkleinsten. Ze kunnen hier lekker schommelen, rondjes draaien en klimmen. Ook heerlijk spelen met het zand is mogelijk. Ideaal in combinatie met de kinderboerderij. Deze speeltuin heeft ook een kiosk, dus je kunt heerlijk wat te eten of te drinken nemen.

Iets verderop is nog een grote speeltuin. Deze is meer geschikt voor de wat oudere kinderen. Kids kunnen zich uitleven op het klimparcours en in hoge glijbaan klimmen. Er is hier ook een kabelbaan. 

Speeltuin de Regenboog

Speeltuin de Regenboog ligt valkbij het winkelcentrum in Holtenbroek en is erg populair en bedient ook de wijken Stadshagen en Aalanden. De speeltuin is ruim opgezet en omheind en heeft een horeca en wc's.

Speeltuin Stadshoeve

De Stadshoeve in Stadshagen is een combinatie van kinderboerderij, speeltuin en horeca. De Stadshoeve ligt vlakbij het winkelcentrum en biedt diverse speelmogelijkheden. Zo zijn er diverse speeltuintjes: Hummelhoeve is voor de allerkleinsten en ligt recht tegenover de bistro, maar de Wilgenburcht is juist leuk voor de wat oudere kids. En natuurlijk het gloednieuwe speelkasteel. Ouders kunnen de kleintjes goed in de gaten houden vanaf het terras van de bistro.

Speeltuin Vreugdehoeve

Bij de schapenboerderij de Vreugdehoeve is het heerlijk toeven. Je hebt natuurlijk de schapenboerderij met de beesten en de gezellige horeca met heerlijke hapjes voor kids. En wat is er nou mooier, tijdens of na het spelen een heerlijk schepijsje nemen? Het wandelgebied wordt steeds meer uitgereid net als de speeltuin bij de boerderij. Kids kunnen hier heerlijk spelen, schommelen en springen op de airtrampoline. 

Speeltuin Ons Hoekje

Speeltuin Ons Hoekje ligt in de wijk Berkum aan de Campherbeeklaan en is zo'n 10 jaar geleden helemaal vernieuwd.  Het is een grote, gezellige speeltuin, waar kinderen van alle leeftijden naar hartelust kunnen spelen!

Speeltuin in park Eekhout

Bij de kinderboerderij in park Eekhout (net buiten de gracht) ligt ook een speeltuin. Deze speeltuin ligt tegenover de theeschenkerij die vanaf mei t/m september elke zondag geopend is. De combinatie van kinderboerderij, park, speeltuin en horeca is ideaal. 

Waterspeeltuin Doepark Nooterhof

Dit is een bijzondere, maar tevens een unieke speeltuin. De Nooterhof is vorig jaar officieel gesloten, maar de Mileuraad Zwolle wil graag dit jaar met vele vrijwilligers het park weer openstellen. Dit zal op de woensdag- en vrijdagmiddag, zaterdag en zondag zijn.  Het seizoen zal van half april t/m september lopen. Het complete park met grote waterspeeltuin is dan weer toegankelijk. Ook de horeca zal weer open gaan, echter in afgeslankte vorm.  Voor veel gezinnen is deze waterspeeltuin met park een oase van rust in de drukke stad. 

We wensen jullie veel speelplezier! Vind je kinderboerderijen ook leuk? Check dan hier onze 11 leukste kinderboerderijen in en om Zwolle.