Beulakerpad 1, 8326 AH Sint Jansklooster

Natuurmonumenten Overijssel heeft ontzettend veel natuurgebieden in Overijssel, dus er is er altijd wel een bij jou in de buurt. Overijssel heeft ook een prachtig Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. Vanuit dit bezoekerscentrum worden tal van activiteiten georganiseerd. Maar ook in andere delen van Overijssel zoals bij de Vreugderijkerwaard bij Zwolle vinden leuke activiteiten plaats.

 

Bezoekerscentrum De Wieden

(ten zuidwesten van Giethoorn) is het ideale startpunt voor een dagje in het waterrijke natuurgebied De Wieden. Ga mee op vaartocht, maak een mooie fietstocht of wandeling, huur een kano of bezoek de theeschenkerij.

Voor kinderen zijn er leuke activiteiten bij het bezoekerscentrum. Nationaal Park Weerribben-Wieden bestaat uit meren en sloten, uitgestrekte rietvelden, hooilanden vol bloemen en dichtbegroeide moerasbossen. De beste manier om De Wieden te verkennen is dan ook vanaf het water. Van april tot oktober vertrekken er vrijwel dagelijks vaartochten vanaf het bezoekerscentrum.

Laarzenpad

Het laarzenpad gaat dwars door de rietvelden, hooilanden, moerasbos en langs watertjes en is ongeveer 2,9 km lang. Deels is het pad begaanbaar gemaakt met bruggetjes, trekpontjes en vlonders, voor de rest van de wandeling loopt men (met laarzen aan) over de dikwijls zompige moerasgrond. Het laarzenpad is tijdens het broedseizoen (apr-jun) gesloten.

Vlonderpad

Bij het bezoekerscentrum starten twee wandelingen: de wandeling over het Vlonderpad (1 km) gaat dwars door het rietland en loopt langs de Beulakerwijde. Acht 'belevingsborden' langs het Vlonderpad, geinspireerd door de natuur, vormen het Belevingspad. Het pad voert dwars door het rietland en is ook geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Theeschenkerij

Theeschenkerij De Wieden vind je aan het einde van het Beulakerpad bij Bezoekerscentrum De Wieden. Hier kun je in het sfeervolle theehuis of op het terras bijkomen van een vaarexcursie, fietstocht of wandeling met een vers kopje thee of koffie.

Wandel, fiets en kanoroutes

Bekijk hier alle routes.

Verjaardagsfeestje in de natuur

Wist je dat je bij Natuurmonumenten je verjaardag in de natuur kunt vieren? Bezoekerscentrum De Wieden heeft verschillende feestelijke natuurtochten voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

OERRR

Natuurmonumenten heeft ook een speciaal programma voor kids, genaamd OERRR. OERRR is gewoon buiten bezig zijn. Lekker buiten spelen en de natuur ontdekken. Een stap buiten de deur is een stap in OERRR. OERRR is buiten. Buiten waar je altijd iets beleeft en waar het avontuur naar je glimlacht. OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 zelf de natuur laat ontdekken. OERRR biedt een lidmaatschap voor kids in 3 leeftijdcategorieen: 0-3 jaar, 4-8 jaar en 9-12 jaar.

OERRR organiseert tal van leuke kinderactiviteiten zoals de Wilde Buiten Dagen. En wist je dat je ook kinderfeestjes in de natuur kunt vieren? Is jouw kind ook zo OERRR, meld je kind dan hier aan!

 

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Gratis toegang
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Outdoor