Dagcampings en andere leuke recreatie plekken in regio Zwolle

Wat is het toch heerlijk in de natuur! Lekker spelen, ontdekken, wandelen en fietsen in de bossen. We doen dit al ons hele leven lang en met de kinderen is het nog leuker, omdat zij hele andere dingen ontdekken en doen in de natuur.

Zo zijn er in de bossen ook hele leuke dagrecreatie plekken.  Op deze velden, soms heel groot en soms klein, kun je heerlijk overdag recreëren en mag er zelfs gekampeerd worden. Het woord zegt het al, het zijn dagcampings of dagrecreatieplekken en er mag dus niet overnacht worden. Er zijn meestal ook geen voorzieningen aanwezig behalve bankjes en picknicktafels. Lekker back to basic, dus eindeloos speelplezier voor je kind(eren)!

Wij zijn al een aantal keren in de bossen op de Veluwe, net buiten Zwolle, geweest en we merken dat het toch anders is dan spelen in je achtertuin of het park. Je bent er echt lekker uit, en die afwas op het aanrecht zie je zo niet staan :).

Waar kun je in de omgeving van Zwolle dagrecreatie plekken vinden?

Erf van Daendels op De Dellen

Erf van Daendels (natuurgebied van Geldersch Landschap & Kasteelen)  is een prachtig gevarieerd gebied dat ca. 7 km van Wezep ligt en ca. 20 km van Zwolle. De recreatieplek  is een heel groot veld omringd door bomen en heeft veel bankjes en picknicktafels. Hier starten ook een aantal korte en vooral leuke wandelroutes. Iets verderop start de blauwe route van 3,5 km. Net achter het veld staan de schuren van de schaapskooi. Op deze plek kun je heerlijk een balletje trappen, kubb spelen of badmintonnen en uiteraard kun je hier heerlijk picknicken op een kleedje of aan één van de picknicktafels. Er zijn hier geen voorzieningen aanwezig, dus houd hier rekening mee. Wil je ook lekker zwemmen, dat kan want het Heerderstrand ligt op een kleine 6 km met de auto. 

locatie:

Vanaf Zwolle via de A50, afslag 29 Heerde. Ga na afrit snelweg naar links en daarna weer de 1e links de Nieuwe Zuidweg in. Rijd deze weg ca. 3 km's sen vervolgens die aan de linkerkant een grote parkeerplaats met open veld. Hier vind je de Erf van Daendels dagrecreatieplek.

 

Het Zandenbos in Nunspeet

In de bossen bij Nunspeet naast de A28 heb je het Zandenbos (ca,. 25 km van Zwolle) en hier zijn een groot aantal dagrecreatieplekken. Er zijn 3 grote velden met een toegangsweg van grind waar je ook echt kunt kamperen. Hier mag je je met je camper, caravan of tentje gaan staan. Op deze velden zijn geen voorzieningen. En er zijn een heleboel kleine veldjes of open plekken aan de kant van weg die ideaal voor dagrecreatie zijn. Meestal liggen ze echt in de bossen en ideaal om hier verstoppertje te spelen of lekker van de heuvels af te rennen en hutten te bouwen. We hebben al heel veel hutten in aanbouw gespot. De meeste plekken zijn voorzien van een bankje of picknicktafel of ze staan in de directe omgeving.  Aan de Petersom Ramringweg liggen een aantal veldjes waarvan 2 grote met een grindpad als toegangsweg. Overal is genoeg ruimte om te spelen en lekker te ravotten in het bos. 

Je kunt in het Zandenbos uitstekend wandelen. Er zijn een aantal wandelroutes. Tegenover het Zandenbos ligt de Zandenplas waar je natuurlijk heerlijk kunt zwemmen. Is het geen zwemweer, dan kun je in het centrum van Nunspeet naar het bezoekerscentrum gaan en hier een kabouterroute lopen of spelen in de grote speeltuin of de uitkijktoren beklimmen.

locatie: 

Vanaf Zwolle over de A28 naar Nunspeet en bij afslag 15 Nunspeet Oost de snelweg af richting Epe op de Eperweg ( N795). Op de weg neem je de 2e afslag naar rechts naar het Zandenbos. Daarna kom je na de grote parkeerplaats in een eenrichtingsweg  Dit is de Margretha Boslaan. Deze weg heeft een aantal veldjes en na ca.  1 km tref je aan de linkerkant een groot veld aan.  Je kunt de weg vervolgen tot aan het scouting terrein. Hier kun je de weg "terug"nemen via het Vennepad naar Van Petersom Ramringweg. Dit is ook een eenrichtingsweg en die gaat weer naar de grote parkeerplaats. 

(foto: Staatsbosbeheer)

Dagcamping de Zwarte Dennen in Staphorsterbos

In het Staphorsterbos direct naast de speelvijver de Zwarte Dennen heb je een dagcamping. Deze ligt direct aan het strandje of grasveld wat rondom de vijver ligt. Je ligt dus op steenworp van de zwemvijver. En bij de Zwarte dennen zijn ook voorzieningen zoals toiletten en een kiosk. 

Je kunt hier natuurlijk naast het spelen, ondekken, wandelen en fietsen ook heerlijk zwemmen. Dus er is hier voldoende speelplezier voor jong en oud. 

locatie: 

Vanaf Zwolle ga je via de snelweg A28  naar Nieuwleusen en hier sla je bij de Lichtmis af naar Nieuwleusen/ Dedemsvaart. Net voor Nieuwleusen ga je de rotonde Rollecate op de parelleweg en bij de 1e weg ga je link de Schapendijk op. Deze weg gaat via Punthorst naar het Staphorsterbos en als je alsmaar rechtdoor gaat kom je vanzelf bij de Zwarte Dennen uit. 

We wensen je veel plezier in het bos! En mocht je nog meer leuke dagrecreatieplekken in de regio weten, laat het ons weten via info@gokids.nl. 

Ben je op zoek naar andere leuke speelplekken of wandelroutes, check dan hier onze blog met lekker wandelen en spelen in het bos.