Staatsbosbeheer beheert maar liefst 146 natuurgebieden in Nederland. En dus ook in regio Zwolle. En veel routes, paden en activiteiten zijn zeer kindvriendelijk.

Kinderen en natuur

Kinderen spelen van nature graag buiten. Lekker ravotten, ontdekken en speuren. Al hebben ze soms een zetje nodig om naar buiten te gaan, als ze er eenmaal zijn, dan vermaken ze zich er prima.

Staatsbosbeheer heeft een uitgebreid aanbod voor kinderen om ze lekker te laten ontdekken in de natuur. Naast prachtige natuurgebieden, beheren ze ook wandelroutes die geschikt zijn voor kinderen, speelbossen  in de natuur, een boomkroonpad en diverse activiteiten. Zoals speuren naar sporen, uilenballen pluizen, wordt hulpboswachter of ga bij de jeugdnatuurclub.

Op diverse plaatsen in Nederland zijn er buitencentra. In deze buitencentra van Staatsbosbeheer valt veel te zien, te beleven en te leren. Vanaf hier worden regelmatig activiteiten voor kinderen georganiseerd. Deze vind je allemaal in de agenda van Go-Kids. 

Dus voor een boswandeling met net iets extra’s ga je naar een natuurgebied van Staatsbosbeheer.

Kabouterpaden 

Wist je dat hier in de buurt kabouters wonen? Overal zie je kaboutersporen en kinderen kunnen deze kabouters gaan ontdekken en wellicht ontmoeten.

Het kabouterpad is een paaltjesroute voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. De kinderen krijgen in Buitencentrum een knapzakje/rugzakje gevuld met lekkers. Daarnaast krijgen ze een rode puntmuts op en schminken ze hun wangen rood. De begeleider krijgt een rugzak met een aantal toebehoren voor onderweg en een Kabouterboek met uitleg en opdrachten.

Er zijn in deze regio 4 kabouterpaden te vinden:

Kindvriendelijke en korte wandelroutes

Staatsbosbeheer heeft natuurlijk ook een tal van leuke en korte wandelroutes in hun natuurgebieden. We hebben een paar korte (max. 5 km) wandelroutes voor je uitgezocht:

 

Hulpboswachter bij Buitencentrum Weerribben 

Voor kids van 6 t/m jaar

Ben jij uit het goede boswachterhout gesneden? Een echte natuurvriend? Een boswachter in spé? Dan kan Boswachter Bart van Staatsbosbeheer bij Buitencentrum Weerribben jouw hulp gebruiken! De hulpboswachter is een ruige tocht voor stoere jongens en meiden.

 

Zompies Zoekpad Weerribben

Voor kids van 6 t/m jaar

Ga mee op speurtocht door de Weerribben met rietdwerg Zompie. Hij helpt de dieren en gaat op pad om otterprins Glaspels te bevrijden van Kromsnavel, de kiekendief. Zompie kan dat niet alleen. Volg samen met Zompie het pad en verzamel onderweg alle letters. Met de geheime code kan je Glaspels bevrijden van Kromsnavel. Lukt het je om aan het eind van de route de code te kraken in het buitencentrum?

 

Staatsbosbeheer biedt ook schoolreisjes en kinderfeesjes aan.