Eropuit met kinderen in de zomer op de Veluwe

Hoera, het is (bijna) zomer vakantie ! En wat is er dan fijner om heerlijk met je kinderen eropuit te gaan! Op de Veluwe zijn er in de zomervakantie veel leuke activiteiten te beleven. Lees snel verder om inspiratie op te doen voor een leuk dagje weg in de zomervakantie. 

Wat ga jij deze zomer doen?

In dit blog vind je onze favoriete uitjes voor kinderen deze zomer op de Veluwe. Tag ons gerust op Facebook en Insta als jij op een andere leuke plek bent geweest. Vinden wij leuk. Volg je ons daar ook al voor nog veel meer leuke tips? 

Toffe tips die je daar kunt vinden zijn voorbeeld:

  • Schaf de 12-keer kaart aan bij Multi Fun Busloo en krijg meer dan 50 euro golfkorting.
  • Bezoek deze zomer één van de bijzondere Prinsen- & Prinsessendagen bij Paleis Het Loo
  • Ken jij Kinderboerderij de Koperen Ezel : de leukste mini-dierentuin van de Veluwe al?
  • De laatste plekjes voor een zomerkamp zijn bijna bezet, meld je nog snel aan!
Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Kinderfeestjes bij De Ponyfarm Nijkerk
Meer weten

Kinderfeestjes bij De Ponyfarm Nijkerk

Keienweg 23a, Nijkerk

Echte ponyliefhebbers vieren hun verjaardag bij De Ponyfarm Nijkerk. Kinderfeestjes voor alle kinder... bekijk

 

Zomer op de Veluwe!

 

Iedereen smacht naar vakantie, rust en gezelligheid met het gezin of familie! Wil jij dit jaar kamperen op een camping , of liever wat luxer op een  vakantiepark  of wil je dit jaar echt bijzonder op vakantie en kies je voor een unieke ervaring ? In ieder geval een fijne vakantie gewenst! 

Gaan jullie bijna op vakantie en kun je niet wachten tot het zover is? Print dan onze handige aftelkalender . Zo weet je kind precies waar het aan toe is. En jij hoeveel dagen je nog hebt tot die mega paklijst in je koffer moet zitten. 

ZomerVakantie aftelkalender op de Veluwe

Speel ook een spelletje vakantiebingo . Superleuk op de camping bijvoorbeeld.

Vakantie op de Veluwe


Wat ga jij vandaag doen?

In dit blog vind je onze favoriete tips opgedeeld in handige subcategorieën, of scroll gewoon door de hele blog heen, dan weet je zeker dat je niets mist.


 

Zomervakantie 2024 met kinderen op de Veluwe

Vergeet ook niet om regelmatig even onze agenda te checken. We blijven deze de hele zomer updaten.

Zomervakantie uitjes met kinderen op de Veluwe eropuit in de zomer

Onze favorieten


Zomerpret op de Veluwe met kinderen    

Zomervakantie Veluwe!

 

Zomervakantie Zomer op de Veluwe met kinderen eropuit een dagje weg

Bij de zomer hoort natuurlijk waterpret. Een heerlijk verfrissende duik of je lekker uitleven in een zwembad, daar maak je je kind wel blij mee.

Waterpret bij Bosbad Putten


Als je een dagje wilt zwemmen bij Bosbad Putten moet je altijd op tijd reserveren. Het zit al snel vol hier, het is ook zo'n leuk zwembad. De wildwaterbaan is ook echt super gaaf. Reserveer snel een kaartje en kom lekker zwemmen.
Scoor je kaartjes!


Nog meer waterpret uitjes:

Zomervakantie Zomer op de Veluwe met kinderen eropuit een dagje weg

<< Terug naar overzicht!


 

Zomervakantie Zomer op de Veluwe met kinderen eropuit een dagje weg

Naar het museum saai? Echt niet! Als je altijd een attractiepark of speeltuin gebruikt is, moet het misschien wel zelfs omschakelen. Maar geef je soort de tijd en ik weet zeker dat jouw soort een museum ook geweldig zal vinden.

Verrassend te Apeldoorn

Zomervakantie in Apeldoorn
Speciaal voor families ontdek je in CODA Museum Apeldoorn de tentoonstelling Paper Art 2023. De 11e editie van  CODA Paper Art 2023 is volop bezig, fietsliefhebbers weer heerlijk genieten van de fietsroute Tour de Papier . Een route langs papierfabrieken, molens, sprengen en watervallen met activiteiten voor uit en thuis. En bij CODA zelf kun je in het Exerience Lab vele leuke activiteiten met kinderen ondernemen. 
Meer weten!


Het leukste speelgoed op de Veluwe

Museumspeelgoed op de Veluwe
Het Oude Ambachten & Speelgoedmuseum heeft weer een nieuwe expositie. Laat je betoveren door Fisher-Price. Uiteraard kan er ook volop gespeeld worden in de expositieruimte. Leuk om te bekijken is ook het oude beeldmateriaal en de eerdere televisiecommercials. Mis deze magische expositie niet!
Kom spelen! ➤


Op ontdekkingsreis naar het NMM

Zomervakantie nationaal militair museum uitje met kinderen
Ga deze zomervakantie op ontdekkingsreis door Nationaal Militair Museum. Naast de prachtige tentoonstellingen en speurtochten is er in het museum nog veel meer te doen. En op het buitenterrein voeren je vaste soldatenactiviteiten uit en testen je vaardigheden. Je leert salueren, waterzuiveren, knopen leggen en test je conditie bij de mini-bootcamp. Vanaf 4 jaar en minimaal 1.35 m. je kunt zelfs rondrijden in een minitank. Of je rijdt mee in een amfibisch rupsvoertuig of een M3A1 halftrack uit WO2.
Zo stoer!


Missie Meesterwerk in het Rijksmuseum

Zomervakantie kinderen eropuit
Ga een dagje uit naar Amsterdam en bezoek het Rijksmuseum. Missie Meesterwerk is opgericht in samenwerking met Nemo Science Museum. Jullie gaan aan de slag met de onderzoeken van echte museumobjecten. Hele bijzondere, zoals de (echte!) Kroon van Willem I en een ets van Rembrandt. 
Hiel cool!


Koninklijk museum


Bezoek de prinsen- en prinsessendagen en genieten in de tuinen van leuke activiteiten of kom binnenkijken in het prachtig vernieuwde museum.
Meer weten! ➤


De leukste musea op de Veluwe voor deze zomer


Nog meer musea tips:

<< Terug naar overzicht!


 

Zomervakantie Zomer op de Veluwe met kinderen eropuit een dagje weg

Ik word altijd bloedfanatiek met speurtochten. Super leuk, daarom hebben wij de leukste escaperooms en speurtochten op de Veluwe voor je op een rijtje gezet. Zowel voor jonge kinderen als pubers.

Speurtochten en escaperooms op de Veluwe

<< Terug naar overzicht!


 

Zomervakantie Zomer op de Veluwe met kinderen eropuit een dagje weg

Veluwe 100% wild

De Veluwe staat natuurlijk bekend om haar slogan: 100% wild. Nou gaan kinderen vaak altijd voor 200% van meer, dus dat komt wel goed deze zomer. Dierenuitjes doen het in ieder geval altijd goed bij kinderen. En of dat nou een bezoek is aan de dierenwinkel, de kinderboerderij of een dierentuin. Alle kinderen genieten en jij dus ook!

Speelparadijs en kinderboerderij de Koperen ezel in Epe

Zomervakantie Zomer op de Veluwe met kinderen eropuit een dagje weg
Een van onze verrassende uitjes. Wil jij ook echt iets unieks doen met je kind? Maak dan eens een wandeling met een ezel . Vanaf De Koperen Ezel kun je verschillende wandeltochten met een ezel maken. De ezels kunnen worden voorzien van een pakzadel (dit is met manden op), een rijzadel, een koets of een huifkar. Neem voor onderweg een picknickmand mee met heerlijke lekkernijen, zodat je tijdens de ezelwandeling ook een lekker hapje kunt eten. 
En na die tijd gaan je kinderen gewoon lekker spelen.
Echt te leuk!


Nieuw: Ponyhoeve 4000

Ponyrijden op de Veluwe in de zomer
De Ponyhoeve 4000 van Harry en Gerjo is het begin van de droom om een ​​zorgboerderij te beginnen. Door het verzorgen van pony's en ander kleinvee en door te helpen met de oogsten van vruchten in de boomgaard om deze te verwerken tot heerlijke producten kunnen zij de beleving van het Boerenleven weer terugbrengen bij jeugd. Op dit moment kun je hier al samen ponyrijden, toffe workshops volgen en je kinderfeestje vieren. 
Kijk dan hoe leuk!


Waterpret in de dierentuin

Zomervakantie Zomer op de Veluwe met kinderen eropuit een dagje weg
Beleef een spetterende zomervakantie tussen de dieren. Spring onder de dierfonteinen, doe mee met de watertocht, kom pootjebaden in de Bosbeek en ontdek alles over het leven in en bij het water. Tijdens een zomers dagje uit kom jij erachter waarom water belangrijk is voor planten, dieren en de mens. In DierenPark Amersfoort kom jij alles te weten over water en beleef jij een persoonlijke waterpret.
Nu met 30% korting!


De leukste dieren uitjes van zomer 2023

Nog meer leuke dieren tips:

<< Terug naar overzicht!


 

Zomervakantie Zomer op de Veluwe met kinderen eropuit een dagje weg

Lekker spelen in de zomervakantie

Op de Veluwe vind je echt enorm veel toffe speeltuinen. Zowel binnen als buiten. De leukste speeltuin hebben wij voor je uitgetest.

Speeltuin op de camping

Speeltuin op de Veluwe
Jouw kinderen willen hier het liefst ook blijven slapen in deze toffe speeltuin bij camping de Zandhegge hoor. Bij regen kun je heerlijk binnen spelen in de mooie verloren speelhal. Maar ook buiten is voor kinderen heel veel te doen. Schommelen, glijden, springen, voetballen, skelteren. En als je blijft overnachten ook nog zwemmen. Dus kom je spelen?
Binnen of buiten?


Binnenplezier Kampen

Zomervakantie Zomer op de Veluwe met kinderen eropuit een dagje weg
Het binnenspeelparadijs Binnenplezier is volledig ontworpen voor toegankelijkheid voor alle kinderen. Ook kinderen met een beperking kunnen hier namelijk geweldig spelen. Er is een snuffelruimte en een trampoline met springbroekje! Verder is er een zeer goede geluidsdemping, veel ruimte, veel zitplekken met mogelijkheden om te chillen of te werken en het binnenklimaat is zomer en winter heerlijk. Echt bijzonder. 


Buitenspelen in Terschuur

Zomer uitjes op de Veluwe met kinderen
Wat een lol hadden mijn kinderen op de HappyHopper bij de HappyFarm in Terschuur. Het was zelfs behoorlijk oefenen voordat ze de deur hadden en de kinderen flexibel van de ene naar de andere bult konden springen. Maar het is gelukt.
Je kunt hier ook rijden op de skelters, een rondje maken op een pony en bij minder mooi weer lekker binnen spelen. 
Kom je ook een keer langs!


Speeltuin Kanovijver Ermelo

speeltuin Kanovijver Ermelo op de Veluwe
Op het eiland van Kanovijver Ermelo is een prachtige aangelegde speeltuin. Trampolines, een familieschommel, klimrekken, draaiwip, klimtoren en een kabelbaan.Je kinderen zijn hier uren zoet. En het is helemaal niet duur. Dat zijn nog eens leuke uitjes.
Wanneer ga jij?


Sprookjesweken in de Julianatoren

Zomervakantie in Apeldoorn
Mis het niet deze zomer! De Sprookjesachtige Zomerweken bij de Julianatoren. Het kleine een groot magisch avontuur te worden waar je echt bij moet zijn geweest. 
Magisch uitje!


Nog meer leuke speel- en speeltuintips:

Veluwe in de Zomer

<< Terug naar overzicht!


 

Zomervakantie Zomer op de Veluwe met kinderen eropuit een dagje weg

Of je nou weg vlucht voor de zon of voor de regen. Deze toffe binnen uitjes zijn ook in de zomer super leuk om te doen.

Stoer uitje in de zomer

Stoer uitje vakantie zomer op de Veluwe
Speel spannende activiteiten bij ZERO55 in Apeldoorn:  kartenlasergamen , escaperoom. Je vindt nog veel meer toffe activiteiten zoals de X-cube of  bowlen . Het is ook echt een aanrader om activiteiten te combineren voor nog langer plezier.
Kijk zelf maar!

Zomervakantie met kinderen eropuit dagje weg


Actieve indoor uitjes op de Veluwe

Zomervakantie Zomer op de Veluwe met kinderen eropuit een dagje weg

<< Terug naar overzicht!


 

Zomervakantie Zomer op de Veluwe met kinderen eropuit een dagje weg

Beleef een dag vol plezier met jong en oud!

Sportieve outdoor uitjes op de Veluwe

  • Bij Events op de Veluwe in Voorthuizen kun je bowlen, buggy rijden of een huifkartocht maken. 
  • De nieuwe escaperoom X-Cube is ook echt een aanrader!
  • Ontdek het nieuwe tokkelparcours bij klimbos Ermelo .
  • Van klim de bomen in bij klimbos Veluwe in Apeldoorn.
  • Bij Multi Fun Bussloo speel je de tofste buitenactiviteiten , zoals minigolfen of voetgolf.
  • Of rijd samen je soort achterop een tof rondje met een E-chopper
  • Bij recreatiepark de Paalberg in Ermelo speel je een typisch gezellig potje midgetgolf .
  • In Ermelo op de kanovijver kun je waterfietsen, op de surfplanken en kanovaren komen voor een klein bedrag.

Nog meer leuke outdoortips:

<< Terug naar overzicht!


 

Zomervakantie Zomer op de Veluwe met kinderen eropuit een dagje weg

In de zomervakantie is het heerlijk als je niet hoeft te koken. Schuif lekker aan en laat de afwas staan.

Uit eten op de Veluwe in de zomervakantie

Bekijk onze lekkerste restaurants en reserveer een tafeltje bij:


Uniek ontbijten in je vakantie

Ontbijten zomervakantie
Deze zomer kun je slechts op 3 momenten komen ontbijten bij de apen: 9 juli, 6 augustus en 3 september. Een unieke beleving. Kom voor openingstijd lekker luxe ontbijten in restaurant Kambizuri en wandel daarna als eerste bezoeker het park in. Een heerlijk begin van de dag voor slechts een paar bezoekers. 
Snel reserveren!


Nog meer leuke restauranttips:

Staat de BBQ al klaar?

Een echte musthave voor deze zomer!

Zomervakantie Zomer op de Veluwe met kinderen eropuit een dagje weg

<< Terug naar overzicht!


 

Zomervakantie Zomer op de Veluwe met kinderen eropuit een dagje weg

In de zomer is het altijd heerlijk in de natuur. Vooral met een fris windje rond fietsen of lekker het bos in de schaduw opzoeken. Er is deze zomer weer genoeg te doen in de natuur. Neem vooral ook een picknickmand vol lekkers mee.

Natuuruitjes op de Veluwe met kinderen

Zomervakantie Veluwe eropuit
Maak een leuke wandeling door de mooie natuur met deze Nature Game! Aan de hand van de app loop je een mooie route door de bossen, zandverstuivingen, over heidevlaktes en andere typerende natuurgebieden. En terwijl je geniet van de omgeving staan ​​er leuke opdrachten te wachten. Deze game maakt een wandeling voor het hele gezin leuk! 
Lossen jullie alle raadsels op?


Nog meer leuke natuurtips:

<< Terug naar overzicht!


Zomeruitjes en dagjes weg in de zomer op de Veluwe!

 

Geniet van deze zomer, lekker samen op pad. Samen herinneringen maken, daar wordt iedereen vrolijk van. Er is zoveel te doen, hopelijk is de vakantie nog lang niet voorbij.

Liefs Judith

Zomervakantie Zomer op de Veluwe met kinderen eropuit een dagje weg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*** 

 

Zomervakantie 2023: de leukste uitjes op de Veluwe

Nijkerk, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Putten, Voorthuizen, Barneveld, Elburg, Epe, Terschuur, Garderen, Uddel, Heerde, Hoenderloo, Apeldoorn, Ugchelen, Elspeet, 't Harde, Vierhouten en Vaassen

Log In