Bij Go-Kids hebben we de allerleukste speeltuinen en speelplekjes op de Veluwe voor je op een rijtje gezet. De meeste zijn gratis en sommige vragen een kleine bijdrage. Bekijk hier het complete overzicht van alle toffe speelplekjes in de omgeving. Heel veel speelplezier! 

Speeltuin Veluwe

  • Speelparken
  • Speeltuinen in de buurt
  • Waterparken
  • Natuurspeeltuinen
  • Speelbossen

Mooiste speelparken van de Veluwe

Bij een speelpark is van alles te doen. Het is heerlijk uitgebreid, met speeltuin, water en heel veel speelmogelijkheden.

Speeltuinen en natuurspeelterreinen op de Veluwe

1. Gezinspark 't Smallert in Emst

Helaas gaat de speeltuin dit jaar niet meer open. Weet jij nog een leuke speeltuin die nog niet in deze lijst staat. Mail onze blog even naar ze door Wij worden graag uitgenodigd om hun speeltuin te komen testen. 

 

2. Crescent Park Harderwijk

Crescent Park is leuk voor ouders en kinderen! Voor kinderen is er een speelroute met onder andere een gestrand piratenschip, kabelbaan en een unieke speeltoren met windmolen en glijbaan. Naast spelen is het eiland ook een vertrekpunt voor een wandeling door het hele park (4 km) of een klein ommetje.
>> Leef je uit!


Speeltuin Veluwe

Een speeltuin staat vaak vol met speeltoestellen als schommels, wipwappen en natuurlijk glijbanen. Vaak zie je ook een plek voor skelters of een pannakooi. En tegenwoordig is een groot air-springkussen ook helemaal in trek.

Speeltuinen en natuurspeelterreinen op de Veluwe

3. Speelparadijs De Koperen Ezel in Epe

Voor kinderen is een dagje erop uit met een ezel een echt feest! Bij Speelparadijs de Koperen Ezel kun je je een hele dag amuseren er is veel te doen! Voor twee euro kun je al heerlijk spelen in de speeltuinen, de skelterbaan en kijken bij alle dieren. Een ritje op een ezel maken? Ook dat is mogelijk! 
>> Kom genieten!

4. Interactieve speeltuin EuroParcs Veluwemeer

Speeltuin Nunspeet
Op EuroParcs Veluwemeer hebben ze interactieve speeltoestellen, die buitenspelen naar een heel nieuw niveau brengen. Zo hebben ze de Toro, een kleurrijk sportveld waarbij de traditionele doeltjes zijn vervangen door interactieve panelen. De goals en sensors reageren als het doel geraakt wordt. Soccer44 is een uniek sportveld waarbij je de voetbal door het middelste gat moet schieten. Kom je buitenspelen?
Ook is er op loopafstand van het vakantiepark een strand. Hier kun je heerlijk genieten van een zonnige stranddag of eens lekker uitwaaien en een wandeling maken. Het water is lang ondiep en daarom is het strand zeer geschikt voor kinderen. 
>> Compleet dagje uit!

5. Heggies Speelschuur en Ardoer camping de Zandhegge in Emst

Bij Heggies Speelschuur kun je met alle weertypes terecht! Binnenspeeltuin zorgt voor droog en warm speelplezier. Glijden van de glijbaan, zwemmen in de ballenbak, rodelen op de rodelbaan, en klimmen en rennen door de speelkooi, dit alles is mogelijk bij Heggies Speelschuur! Maar met droog weer is het ook super leuk buiten spelen bij Camping de Zandhegge in Emst.
>> Altijd lekker spelen!

6. Speeltuin RCN de Jagerstee in Epe

Vakantiepark RCN de Jagerstee heeft een super leuke speeltuin met glijbaan, skelterbaan, trampolines en een dierenhoeve. Deze is voor iedereen vrij toegankelijk. Super leuk natuurlijk en als je hongerig bent, haal je toch gewoon wat lekkers bij de horeca. 
>> Super toffe glijbaan!

7. Speeltuin Transferium bij bezoekerscentrum Nunspeet

Voor de kinderen is hier een geweldige speeltuin, met schommel, verschillende spannende klimrekken, glijbaan en andere speelattracties. Om de speeltuin heen staan diverse picknickbanken. Bij de Brasserie wordt ook aan de kleintjes gedacht, zo kunnen zij daar terecht voor een ijsje en speciale kindermenu's. Terwijl de kinderen spelen, kunnen de ouders lekker genieten op het terras.
>> Zo veel te doen hier!

8. Speeltuin de Kouwenaar in Vaassen

Bij speeltuin De Kouwenaar in Vaassen is altijd wel wat te doen. Kom lekker buiten spelen of doe mee met een van de vele activiteiten die ze hier door het jaar heen organiseren.
>> Lekker buiten spelen!

9. Speeltuin Pinkeltje in Wapenveld

Speeltuin Pinkeltje in Wapenveld is een speeltuin die voor iedereen toegankelijk is, ook voor minder validen. Dat is gaaf! Ook is het nieuwe clubhuis toegankelijk voor rolstoelen en is er een mindervalidentoilet aanwezig. Met een oppervlak van ruim 3000 m2 is Speeltuin Pinkeltje een echte dorpsspeeltuin. Klimmen en klauteren zo lang als je kunt.
>> Iedereen kan meespelen!

10. Speeltuinvereniging Emst

In de speeltuin van speeltuinvereniging Emst zijn een groot aantal speeltoestellen te vinden! Zoals diverse klimtoestellen, schommels, trampolines, airtrampoline, zand & watertoestellen. Verder kun je lekker crossen met een aantal verschillende skelters. En in de wintermaanden organiseren ze leuke andere ativiteiten voor de jeugd in de buurt.
>> Zoveel meer dan een speeltuin!

11. Speeltuin De Zoemer in Apeldoorn

Lekker buiten spelen bij speeltuin de Zoemer is een groot feest! Speeltuin de Zoemer kun je vinden in Apeldoorn-Zuid en heeft in de zomer een heerlijke waterspeeltuin. Er zijn schommels, klim en klautertoestellen, zandbakken met toffe graafspullen, kabelbanen, glijbanen en meer! 
>> Kom spelen!

12. Speeltuin de Vlindertuin in Apeldoorn

Speeltuin de Vlindertuin in Apeldoorn is een leuke openbare speeltuin. Je kunt er lekker rennen, klimmen en klauteren.

13. Speeltuin Kindervreugd in Apeldoorn

Speeltuin Kindervreugd is een openbare, ruim opgezette speeltuin in de wijk Orden te Apeldoorn. 
>> Lekker spelen!

14. Speeltuin bij recreatiepark De Boshoek in Voorthuizen

Op dit recreatiepark is er voor iedereen wat te beleven. Voor de kinderen t/m 12 jaar is er elke schoolvakantie een goed gevuld animatieprogramma, er kan een potje midgetgolf gespeeld worden of een potje bowlen. En natuurlijk heerlijk gespeeld worden in de speeltuin!
>> Spelen in de speeltuin


Waterspeeltuinen op de Veluwe

Kinderen zijn dol op water. Lekker spelen met spuitelementen of modderbadjes en heksensoep maken. Dus vergeet geen droge kleding mee te nemen als je hier naar toe op pad gaat.

Speeltuinen op de Veluwe

15. Spraypark de Koekoek in Vaassen

In de zomermaanden is het spraypark van de Koekoek in Vaassen geopend. Een waterspeelplaats met de meest uiteenlopende spuitelementen, fonteinen en leuke waterspeelattributen.
>> Lekker afkoelen!

16. Waterspeelplaats De Maten in Apeldoorn

Lekker spelen en ravotten met water? Dat kan bij het Matenpark! Daar vind je namelijk een fantastische waterspeelplaats. Pomp met water, een rad, volg watersluisjes, loop op je blote voeten het kan er allemaal! 


Natuurspeeltuin op de Veluwe

Bij een natuurspeeltuin vind je veel natuurlijk elementen. Veel speeltoestellen zijn van hout. En je kunt hier lekker op te klimmen en klauteren. Onderstaande natuurspeeltuinen zijn allemaal gratis te bezoeken. Sommige natuurspeeltuinen hebben ook een waterspeelplaats.

Speeltuinen en natuurspeelterreinen op de Veluwe

17. Stichting de Beleefplekke in Veessen

De Beleefplekke is een natuur speeltuin in Veessen waar je kinderen niet schoon weer mee naar huis komen. Heerlijk spelen en vies worden. Ontdek natuurlijke elementen zoals de modderpoel, klim over boomstammen en bouw de mooiste hutten.
>> Je komt niet schoon thuis!

18. Natuurspeelterrein Watertorenweg bij Harderwijk

Bij de Watertorenweg kun je een leuke en educatieve doewandeling maken met je kids. Tijdens de wandeling vind je verschillende bordjes met leuke opdrachten over de natuur, bomen en dieren. Veder kunnen kinderen zich op het speelterrein in het Harderwijkse bos uitleven op de klautersavanne, evenwicht bewaren op het boomstammenpad en van de heuvel af zoeven met de kabelbaan.
>> Kom spelen in de natuur!

19. Speelweide Indianenbos Ermelo

In het bos bij de Ericalaan bevindt zich het Indianendorp, een indianenbos met vrije toegang tot speelweide met speeltoestellen. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen en ontdekken, terwijl de ouders lekker aan één van de aanwezige picknickbanken plaats kunnen nemen.
>> Ugh Ugh!

20. Speelterrein Stakenberg in Elspeet

In een prachtige omgeving, net aan de rand van het bos bij Elspeet / Nunspeet ligt speelweide Stakenberg. Deze speelweide heeft houten speeltoestellen waar je heerlijk in kan klimmen en spelen, maar natuurlijk is er ook genoeg ruimte om lekker te voetballen of touwtje te springen. Met mooi weer kan je er heerlijk op een kleedje in de zon zitten, maar er zijn ook genoeg schaduwplekjes om een beetje af te koelen!
Van kabelbaan, schommels, familieschommel tot aan de voetbaldoelen. Vergeet dus vooral de voetbal niet mee te nemen. Ook is er een leuke uitkijktoren waar je een prachtig uitzicht hebt!
>> Altijd prachtig!

21. Speelterrein de Klaarbeek in Epe

Speelterrein de Klaarbeek staat helemaal in het teken van 'Natuurlijk Spelen' en heeft allerlei speeltoestellen van hoofdzakelijk natuurlijke materialen, waaronder een klimtoren, boomstammen, houten klimelementen, een kabelbaan, een waterpomp en bruggetjes. Verder staat er een speelhut die moet doen denken aan een schuur uit de middeleeuwen en naar de archeologische vondst op dit terrein. Ook is er dicht bij de geluidswal een ooievaarsnest neergezet.
>> Heerlijk spelen in de wijk!

22. Zandkuil Hertenkamp Epe

Er zijn herten, pauwen, kippen en konijnen. Om het hertenkamp heen is voldoende parkeerruimte maar het is ook leuk om naar toe te fietsen. Tegenover het Hertenkamp vind je een paadje naar de zandkuil waar je nog lekker in het zand kunt gaan spelen, hutten bouwen of schommelen.
>> Hertjes voeren, altijd leuk!

23. Speelterrein de Kril Metsiem in Elspeet 

Een prachtige natuur speeltuin op de Veluwe waar kinderen zich kunnen uitleven. Een mooie plek met verschillende speeltoestellen, picknicktafels, een kabelbaan en een schommel. Je vindt hier toffe speeltoestellen, ook voor de wat grotere kinderen. De kabelbaan is echt super lang en gaat heel hard!
Je kunt rond speelterrein de Kril Metsiem een mooie boswandeling met kinderen maken. Er start hier een leuke wandelroute van 2 km met interessante weetjes. Het speeltuintje ligt best wel verborgen langs de weg.
>> Kun jij hem vinden?

24. Blote voetenpad Kasteel Cannenburch in Vaassen

Klein maar fijn is dit leuke blotevoetenpad van Kasteel Canneburch. Ervaar zand, water, stenen en modder. Het lopen op blote voeten is een spannende, leuke en niet alledaagse ervaring. De een vindt het smerig, de ander kan er geen genoeg van krijgen. Al is het geen echte speeltuin, dit is toch wel een topper die in onze lijst van natuurspeeltuinen eigenlijk niet mag ontbreken.
>> Trek je schoenen maar uit!

25. Speeleiland Pirateneiland Jaagpad in Nijkerk

Dit natuurlijke speeleiland is niet alleen leuk voor jonge kinderen, maar het speeleiland ook leuk voor de wat oudere kinderen van 8 tot 12 jaar door de toffe skatebaan.
>> Kom kijken!

26. Speelweide Stadspark Berg & Bos Apeldoorn

Voor kinderen is Stadspark Berg & Bos een belevenis. Natuurlijk is het ontdekken van de vele bosdieren voor jonge kinderen al spannend. Maar er is meer. Ze hebben in het park echt alle ruimte om te rennen en te spelen. Op de hoogste uitkijktoren van de Veluwe kunnen ze alles nog eens van boven bekijken. De uitkijktoren is 26 meter hoog en staat op een heuvel van 9 meter. Een hele klim naar boven, die wordt beloond met een schitterend uitzicht. Nog niet genoeg geklommen? Op de speelweide staan nog meer klim- en speeltoestellen. Liever het bos in? Het Kidsnatuurpad wijst de weg.
>> Spelen op de speelweide!


Speelbossen op de Veluwe

In een bos wordt er meestal van je verwacht dat je netjes op de paden blijft. Maar wat is er nou fijner dan lekker door een bosgebied heen struinen, sjouwen met takken en de mooste hutten te bouwen? Gelukkig zijn er ook veel plekjes waar dit mag.

Speeltuinen en natuurspeelterreinen op de Veluwe

27. Speelbos bezoekerscentrum Nunspeet

Het bos rondom het bezoekerscentrum is overdag vrij toegankelijk. Je kunt er heerlijk wandelen, maar de kinderen kunnen er ook fantastisch spelen. Er zijn ook leuke speelelementen toegevoegd met touwen en boomstammen.
>> Kom op bezoek!

28. Speelbos landgoed Schovenhorst in Putten

In het Speelbos van Landgoed Schovenhorst kun je heerlijk hutten bouwen, ravotten en klauteren. Er is een bostheater, een grote zandbak, er zijn klauternetten en omgevallen bomen en stronken om hutten mee te bouwen. Kinderen zijn de baas op dit deel van het landgoed dat speciaal is ingericht voor hen.
>> Kom spelen!

29. Speelbos 't Leesten bij Ugchelen

Hier vind je een ontzettend mooi speelbos voor kinderen. Hier kunnen ze uren lang huttenbouwen of verstoppertje spelen. En op de grote speelweide is het heerlijk picknicken of lekker hard rennen van de grote bult af.
>> Kom huttenbouwen!

30. Struinbos Renderklippen Heerde

Er is heel veel te ontdekken in het bos en op de heide van de Renderklippen. Het struinbos ligt dichtbij schaapskooi in Heerde. Achter de kleine speeltuin voorbij het graseld vind je een heerlijk stukje bos. Hier mag je van de paden af en spelen in het bos. 
>> Kom struinen!

31. Avonturenbos Landal Miggelenberg (tijdelijk voor daggasten gesloten)

Lekker buitenspelen op Landal Miggelenberg bij het bijzondere Avonturenhof. De plek waar de kids zich helemaal kunnen uitleven. Klimmen, klauteren en roetsjen van de glijbaan. En nog een keer! Met 7 torens en 2 grote glijbanen een waar klim paradijs. Van de 7 torens zijn er 2 maar liefst 9 meter hoog! Terwijl de kinderen lekker eindeloos spelen en klauteren, genieten de ouders van een heerlijk hapje of drankje op het terras. 
>> Kom avonturen beleven!

32. Speelnatuur OERRR Mosselse Zand in Otterloo

Bij natuurspeelplek Mosselse Zand kunnen kinderen zich heerlijk uitleven. Leg de gaafste waterwegen aan met water uit de pomp. Of bouw een coole hut; er liggen ruim voldoende takken. Wil je liever de hoogte in, klim dan lekker stoer in een boom!
>> Kom natuurlijk spelen!

33. Survival Parcour Hoenderloo

Voor de wat oudere kinderen is dit bos een echte uitdaging. Ben jij een echte stoere jongen/meid? Dan is dit bos echt iets voor jou. Je vindt hier namelijk een echt survivalparcours! Dit mooie parcours ligt in een prachtige omgeving met redelijke hoogteverschillen. Neem een flesje water mee voor na afloop en maak er een sportief uitje van.
>> Voor stoere jongens en meiden!

Wist je trouwens dat er nu een hele handige app is om speeltuinen in je omgeving op te zoeken? Je vind de app in de store. Oh hé pssst, de app is helemaal gratis!

Liefs Judith

 

Lees ook:
⭐️ Geniet van het prachtige uitzicht vanuit deze uitkijktorens

⭐️De leukste binnenspeeltuinen van de Veluwe

 

 

 

 

 

Speeltuinen en natuurspeelterreinen op de Veluwe

Nijkerk, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Putten, Voorthuizen, Barneveld, Elburg, Epe, Terschuur, Garderen, Uddel, Heerde, Hoenderloo, Apeldoorn, Ugchelen, Elspeet, 't Harde en Vaassen.