Op de Veluwe wandelen met je kinderen, heerlijk! In ieder seizoen is er wel iets moois te zien.  Op de Veluwe tussen Harderwijk, Nunspeet en Apeldoorn en de Hoge Veluwe kun je prachtig wandelen. Go-Kids heeft de mooiste plekjes voor wandelingen met kinderen op de Veluwe voor je op een rijtje gezet. Bekijk ze hieronder!

  • Korte wandelingen voor peuters en kleuters
  • Wandelplekken met speeltuin
  • Wandelen met kinderwagen
  • Wandelen met de hond
  • Kinderroutes
  • Speurtochten
  • Kabouterpaden

Wandeltip 1. Bezoekerscentrum Nunspeet

Via Bezoekerscentrum kun je de prachtige natuur in en verschillende leuke routes lopen. Loop bijvoorbeeld als een echte kabouter het kabouterpad. Doe de rode muts op en neem de knapzak mee. Beleef de natuur door te voelen, te kijken, te luisteren en te ruiken. Of trek het hulpboswachtersvestje aan en loop het hulpboswachterspad. Ontdek alles over wat er in de natuur leeft en leer wat een boswachter doet op een dag!

>> Lees meer!

Wandeltip 2. Zandverstuiving Wekersomse Zand

Met kinderen wandelen bij een zandverstuiving. Is wandelen in een mega zandbak. Altijd een groot succes dus! Actief stuivend zand komt buiten Nederland bijna niet meer voor in Noordwest Europa, maar nog wel op het Wekeromse Zand bij Wekerom in het zuiden van de Veluwe. Op het Wekersomse Zand zijn twee mooie wandelingen voor kinderen uitgezet. 

>> Lees meer!

Wandelen met kinderen op de Veluwe

Wandeltip 3. Landgoed Oud Goevenbeek Ermelo

Verstopt in de bossen tussen Putten, Ermelo en Drie vind je het kleine, maar bijzondere landgoed Oud Groevenbeek. Een rijksmonumentale villa uit 1908 vormt het stralende middelpunt van dit landgoed. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen langs bossen, bloemenveldjes, druivenkassen en houtstruwelen. De sfeer van het landgoed brengt je honderd jaar terug in de tijd. Alles is zo goed bewaard gebleven: de villa, druivenkas, boerderij en statige beukenlanen. Centraal op dit bijzondere landgoed staat het gezellige theehuis. De ideale plek om lekker te struinen met je kids.

>> Lees meer!

Wandeltip 4. Putterbos in Putten

Lekker wandelen in een oerbos? Dat kan in het Putterbos in Putten! Volg de rode paaltjes van Staatsbosbeheer en laat je betoveren door dit prachtige bos!

>>Lees meer!

Wandeltip 5. Speelpark Watertorenweg Bosspeeltuin in Harderwijk

Spelen met zand en water, klauteren over boomstammen en hutten bouwen van takken. Aan de watertorenweg is een speciaal natuurspeelterrein ‘De Galgenberg' waar kinderen avontuurlijk kunnen spelen in de natuur. 

>> Lees meer!

Wandeltip 6. Crescent Park in Harderwijk

Crescent Park is leuk voor ouders en kinderen! Voor kinderen is er een speelroute met onder andere een gestrand piratenschip, kabelbaan en een unieke speeltoren met windmolen en glijbaan. Naast spelen is het eiland ook een vertrekpunt voor een wandeling door het hele park.

>> Lees meer!

Wandelen met kinderen op de Veluwe, Ermelo, Nunspeet, Putten, Apeldoorn en Harderwijk

Wandeltip 7. Het Leesten in Ugchelen

In ieder seizoen kun je je vermaken op Het Leesten! Ontdek de heide en de bossen en leef je uit in het speelbos of de speelberg!

>> Lees meer!

Wandeltip 8. Schaapskooi Hoog Buurloo in Ugchelen

Schaapskooi Hoog Buuroo is een prachtige plek vol rust en ruimte met een prachtig uitzicht. Kinderen kunnen hier schaapjes kijken, rondrennen en spelen. Vanaf de schaapskooi kun je de paaltjesroute volgen naar het Ridderbos. 

>> Lees meer!

Wandeltip 9. Zandverstuiving Kootwijkerzand

Kootwijkerzand is de grootste actieve zandverstuiving van Europa, ontstaan door overbegrazing en het afplaggen van heideplaggen, in een ver verleden. Je vindt er zandduinen en bizarre bomen met opengewaaide wortels en loslopend wild. Super mooi om te zien! 

>> Lees meer!

wandelen met kinderen op de veluwe

Wandeltip 10. Landgoed Staverden

Landgoed Staverden ligt tussen Ermelo en Elspeet op de noordwest flank van de Veluwe, in een prachtige bosrijke omgeving. Het landgoed bestaat uit een landhuis, een koetshuis, een oranjerie en een park. Oh en psst, ze hebben er ook witte pauwen! 

>> Lees meer!

Wandeltip 11. Schaapskooi Ermelo

Vanaf de schaapskooi in Ermelo zijn verschillende leuke wandelroutes te lopen in de bossen. Overigens staat de schaapskooi in februari vol met lammetjes, cute! 

>> Lees meer!

Wandeltip 12. Kinder Belevingspaden Epe

De belevingspaden 't Eperholt bestaan uit drie verschillende routes van ongeveer 3 kilometer met verschillende thema's. Je kan op de routes allerlei avonturen beleven en veel leren over de natuur. Edelherten, everzwijnen, vogels en andere dieren; ze komen allemaal voorbij. Soms zie je de dieren zelf, maar meestal vind je de bewijzen dat ze zijn geweest. De hertengeweien, de vogelhuisjes of de zwijntjes wijzen je de weg. Ze hangen in de bomen dus je gaat echt speuren! Alle paden komen samen bij de wildkijkwand. Hier kan je ervoor kiezen dezelfde route te vervolgen of over te stappen op een ander pad. 

>> Lees meer!

Wandeltip 13. Kabouterbos Klarenbeek

Klarenbeek heeft een heus, maar tegelijk ook mysterieus kabouterbos. Het Klarenbos! Vlakbij station Klarenbeek liggen verspreid over een afstand van een paar honderd meter allemaal kleine schattige kabouternederzettinkjes. 

>> Lees meer!

Veel wandelplezier!

Liefs,
Judith

 

Lees ook:

⭐️ 10 toffe uitjes op de Veluwe

⭐️ De tofste binnenspeeltuinen van de Veluwe

⭐️ Puzzeltocht topuitje voor het hele gezin

⭐️ Herfst op de Veluwe

⭐️ Op avontuur naar de Veluwe