Op zoek naar een spannende beleving in de hoogte? Klim #debomenin en ga op avontuur in de boomtoppen van de mooiste en spannendste klimbossen van Gelderland. Via uitdagende bruggen en netten, stevige lianen en de tofste tokkelbanen beleef je een waanzinnig avontuur, midden in de natuur!

Klimmen in een klimbos

Wij hebben de leukste klimbossen van Gelderland voor je op een rijtje gezet. Maar eerst enkele tips. Wat trek je aan, welke kleding en welke schoenen zijn handig en wat neem je mee als je gaat klimmen in een klimbos.

 

Tips: Welke kleding trek je aan als je gaat klimmen

  • stevige schoenen met goede grip en geen open schoenen
  • (klim)kleding zonder al te veel uitsteeksels
  • een dun jasje of vestje, het liefst zonder capuchon
  • een zonne(bril) die stevig op je neus zit  
  • een haarelastiek, vaak is het verplicht, maar het is zeker ook handig om lange haren vast te hebben

Tips: Wat neem je mee als je gaat klimmen

  • een waterfles, want dorst ga je zeker krijgen ook op minder warme dagen
  • zonnebrandcrème (zelfs onder de bladeren kun je verbranden)
  • een actiecamera om je klimavontuur vast te leggen

 

Het leukste klimbos van Gelderland

En dan is het nu echt tijd voor onze tofste klimbossen. Een rijtje van de gaafste klimparcoursen. Er zijn er namelijk meerdere verschrikkelijk leuk. Welke ga jij allemaal uitproberen? De tof 4 moet je in ieder geval hebben gehad hoor, dit zijn onze favourieten.
Lees onze tofste tips. Rust nog maar even uit, want zodra je hebt gekozen wil je zeker de bomen in. En lekker relaxed liggen zoals hieronder op de foto in Klimbos Nederland, dat gaat niet lukken hoor! En door klimmen...
 
Leukste Klimbos op de Veluwe in Gelderland

 

Allen zijn ze spannend, uitdagend en zeker de moeite waard om te bezoeken. Als je bent geweest vinden wij het leuk als je ons tagt op facebook of instagram. Stuur je ons je gaafste foto op?
 

Leukste klimbos van de Veluwe

Op de Veluwe vind je veel echte natuurklimparken. Klimmen in echte bomen vinden wij toch wel echt de leukste beleving.

1. Klimbos Ermelo

Leukste Klimbos op de Veluwe in Gelderland
Klimbos Ermelo heeft voor iedereen de juiste uitdaging verspreid over 8 spectaculaire parcoursen. Wat dacht je van het parcours “The Eagle”. Dit is het zipline parcours en is speciaal gebouwd op aanvraag van kinderen. Zij gaven aan vooral de ziplinen geweldig te vinden. 
En tijdens het klimmen is het in dit klimbos niet verplicht dat er volwassenen mee moet klimmen met de kinderen. Door het unieke veiligheidssysteem is dit namelijk niet nodig. Het is natuurlijk wel hartstikke stoer om dit gewoon wel te doen!
>> Meer weten?

2. Klimbos Apeldoorn

Leukste Klimbos op de Veluwe in Gelderland
Midden op de Veluwe vind je: Klimbos Nederland. Bij Klimbos Veluwe kun je zelf kiezen hoe hoog je wil gaan, elke route heeft  een eigen moeilijkheidsgraad. Er is een beginnersroute, een gave tokkelroute, er zijn routes met makkelijke oefensituaties, maar ook moeilijke overgangen via bruggen, stevige lianen en grote netten. En wat dacht je van een echte bungee sprong of een vrije val?
>> Meer weten?

Leukste klimbos van de Achterhoek

De Achterhoek is wat heuvelachtiger dan de rest van Gelderland. Prachtige afwisseling in de natuur.

3. Klimbos Ruurlo

Leukste Klimbos op de Veluwe in Gelderland
Klimmen voor jong & oud. Bij Klimbos Ruurlo beleef je volop klimplezier in een klimbos en ga je tot het uiterste voor het mooiste uitzicht. Kies zelf een route en bepaal hoe hoog je wil gaan! Veilig is het in elk geval door het continu zekersysteem. Hierdoor klim je zelfstandig, op je eigen niveau. Het klimbos is gelegen in een écht bos, waarbij we niet werken met klimpalen. 
>> Meer weten?

4. Klimbos Survival Winterswijk

Voor de kinderen is er de survival hindernisbaan, ook voor mensen die nog twijfelen of ze alle spanning en sensatie wel aandurven is er de survival hindernisbaan. De overige parcoursen met hoogten tot wel 15 meter zijn met gebruik van een klimset onder begeleiding vanaf de begane grond een avontuur. Op diverse hoogte in het bos veel spannende activiteiten zoals een tokkelbaan, indianenbrug, trapezesprong, klimtouwen, klimhindernissen, evenwichtsbalken, klossen op hoogte, ladders, abseilen enz.
>> Meer weten?

5. Klimbos Adventure Eefde

Je kan bij Klimbos Adventure in bomen klimmen, tokkelen, ziplinen en nog veel meer. Het maakt niet uit of je een ervaren klimmer bent die vaker indoor en outdoor klimt, of je nog nooit in een klimpark geweest bent. Door de verschillende routes met ieder een verschillende moeilijkheidsgraad, maakt Adventure er voor iedere klimmer een leuke en uitdagende dag van.
>> Meer weten?

Leukste Klimbos op de Veluwe in Gelderland

Klimbos rond Arnhem en Nijmegen

Ook iets zuidelijker in Gelderland vind je spannende klimbossen. 

6. Klimpark Watergoed

In Valburg, tussen Arnhem en Nijmegen vind je WaterGoed! Een strandclub, evenementenlocatie èn restaurant aan het water. Je kunt hier niet alleen klimmen in het spannende klimpark, maar ook lekker op het strand spelen en zwemmen, ook zijn er iedere dag verschillende activiteiten, bijvoorbeeld verschillende watersporten of quadrijden. 
>> Meer weten?

7. 't Wilgje in Buren

Dit klimparcours bevindt zich op 5 meter hoogte en bestaat uit diverse touwbanen met ieder een eigen moeilijkheidsgraad en benodigde tactiek. Zo kunnen alle deelnemers hun eigen niveau en uitdaging bepalen, waarbij ze worden begeleid door onze ervaren instructeurs. Tijdens de activiteit staat de veiligheid centraal en we beginnen dan ook altijd met een heldere introductie en instructie. Daarin wordt duidelijk dat iedereen van het begin tot het eind van het parcours dubbel beveiligd is en kunnen de deelnemers alvast op de grond even oefenen. Maar dan wordt het toch tijd de hoogte in te gaan. De instructeurs staan paraat om advies te geven waar nodig. Eigenlijk hoogtevrees? Het zal niet de eerste keer zijn dat - onder geduldige, professionele begeleiding - iemand zijn of haar angst overwint en toch het hoogteparcours aflegt. Eenmaal aangekomen bij het laatste plateau? Dan volgt als beloning voor al je inspanning een 50 meter lange tokkelbaan die je weer naar met beide benen naar de grond brengt.
>> Meer weten?

Klimparken in Gelderland

Weet jij het verschil tussen een klimbos en een klimpark? Spannend en uitdagend zijn ze in ieder geval allebei.

8. Klimbos Garderen

Voor kinderen is dit echt een ware belevenis die ze nooit meer zullen vergeten. Lekker actief bezig zijn in de Veluwse bossen. Grenzen verleggen en angsten overwinnen maar vooral heel veel plezier maken! Klimbos Garderen is een klimpark ingericht op een kindvriendelijke manier.
>> Meer weten?

9. Klimbos Harderwijk

Naast een oneindig lang klimparcours is hier ook een Rollercoaster Zipline! De zipline gaat dwars door het bos, hoe tof is dat? Naast deze spectaculaire belevenis kan je ook een vrije val maken vanaf 16 meter hoogte en duo-ziplinen met je klimmaatje!
>> Meer weten?

 

Lees ook:

⭐️ De tofste speeltuinen van Gelderland

⭐️ Op bezoek bij adel in de mooiste paleizen, kastelen en landhuizen

⭐️ Dierenuitjes in Gelderland

⭐️ Neem je kind mee op een culturele uitje

⭐️ De leukste musea voor kinderen

⭐️ De leukste speelplekjes van de Veluwe