Kasteel Cannenburch in Vaassen
Maarten van Rossumplein 4, 8171 EB Vaassen

Kasteel Cannenburch laat kinderen een vorstelijke middag beleven. Ontdek het museum in Vaassen via een audiotour, ontmoet de kasteel bewoners of geniet van het prachtige park.

Kasteel Cannenburch mooiste kasteel van Gelderland

Ga op ontdekkingstocht in dit bijzondere kasteel en het mooie park. Het kasteel is prachtig ingericht met originele meubels en voorwerpen. Waan je terug in de tijd van Marten van Rossum. 

Kasteel Cannenburch

Kasteel Cannenburch met kinderen

Kinderen zullen zich verbazen over de schilderijen die tot leven komen op de fantastische zolder van kasteel Cannenburch.

Kasteel Cannenburch

Audiotour Kasteel Cannenburch

Met de kinderaudiotour neemt de jonker van kasteel Cannenburch, zoon van de kasteelheer en kasteelvrouwe jullie mee terug in de tijd en vertelt hij over het leven van een adellijke familie in de 18de eeuw.

Kasteel Cannenburch

een vorstelijk middagje genieten

 

Speurtocht Cannenburch kasteelpark

Elk seizoen is er weer van alles te beleven in het kasteelpark. Ga aan de slag met de opdrachten in de speurtocht van Kasteel Cannenburch en leer van alles over het park en zijn bewoners. De speurtocht is voor slechts € 4,00 per kind verkrijgbaar in de Landwinkel van Kasteel Cannenburch.

Lees hier onze blog over de lente speurtocht van Kasteel Cannenburch.

Tip! Neem wat te eten en drinken mee en ga lekker picknicken in het kasteelpark.

Kasteel Cannenburch Lente speurtocht

Blotevoetenpad Kasteel Cannenburch

In het Kasteel Park ligt een blotevoetenpad. De naam zegt het al: schoenen & sokken uit en lopen maar! Op je blote voeten lopen door de modder, over water en andere natuurlijke materialen. Over boomstammen klimmen en het zand tussen je tenen voelen. Onderweg kan je uitrusten op een van de bankjes of op een boomstam. Durven jullie het aan?

Tip! Neem een handdoekje mee.

Lees hier onze blog van het blotevoetenpad bij Kasteel Cannenburch.

Cannenburch Blote voetenpad

Kasteel Cannenburch wandelen

Via de gratis IZI Travel App op je telefoon kom je van alles te weten over het mooie kasteelpark in Vaassen. Met deze wandelquiz van circa 1 uur kom je op historische plekken en ondertussen beantwoord je de vragen op je telefoon die jouw persoonlijke navigator door het park is. Er zijn vragen over het middeleeuwse kasteel, over planten en bomen maar ook moet je tellen of rekenen.Download de app en ga naar Kasteel Cannenburch/ Wandelquiz.

Nature Game Kasteel Cannenburch

Toe aan meer uitdaging? Probeer dan eens de toffe route van Kasteel Cannenburch via de Nature Game App: De Nature Game Cannenburch.
Ga aan de slag met leuke doe- en foto opdrachten. De kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven. En als je genoeg punten scoort kom je op de nationale ranglijst en ontvang je een gaaf Nature Game diploma.

Kasteel Cannenburch kasteel park

Kasteel Vaassen

De Gelderse kastelen zitten vol verhalen. Zo ook in Vaassen. Want hier hebben bijzondere mensen en families, geleefd, gewerkt, hebben oorlogen gewoed, zijn legendes, helden en unieke landschappen ontstaan.

Hoe oud is kasteel Cannenburch?

Al in de middeleeuwen werd hier een kasteel gebouwd, maar hier was in 1543 niet veel meer van over. Marten van Rossem kocht het kasteel als een ruïne. Bovenop de resten hiervan bouwde hij het kasteel zoals wij het nu kennen. Het kasteel werd gebruikt als jachtslot. Een hele logische plek zo dicht bij de mooie bossen van de Veluwe. Je kunt hier ook prachtig wandelen met kinderen op de Veluwe.

Kasteel Cannenburch

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor