UITJE GETEST: Wij gingen vandaag op pad met de avonturenzak. Via de mooiste plekjes van de Deventer binnenstad volg je de buitenspeelroute van Speelgoedmuseum Deventer!

Buiten spelen in Deventer

Buitenspeelroute Deventer
Regelmatig brengen wij een bezoekje aan het Speelgoedmuseum in Deventer. Hier moet je namelijk echt een keer (of twee, of drie) zijn geweest. Lees onze ervaringen maar. ➤ 
Wij zagen in de winkel ook altijd van die leuke tasjes van de buitenspeelroute hangen. Vandaag een perfecte dag om ook deze avonturenzakken eens te gaan uitproberen.

Oude en nieuwe spelletjes

Buitenspeelroute Deventer
Met een tas vol spelletjes, een opdrachtenboekje en een route kaart gingen wij op pad. Tijdens de buitenspeelroute van het Speelgoedmuseum ontdek je oude en nieuwe spelletjes in het mooie historische stadscentrum van Deventer.
knikkeren buitenspeelroute Deventer
Buitenspelen is leuk én gezond. Nu moet ik zeggen dat wij thuis ook wel knikkers hebben, alleen wordt er hier weinig naar omgekeken. Maar tijdens een speelroute met een echt knikkerputje is het natuurlijk ineens wél fantastisch.
Buitenspeelgoed speelroute Deventer
Kun jij nog tollen? De avonturenzak zit vol met buitenspeelgoed, dus ga lekker op avontuur. 
Buitenspeelroute Deventer
Wist je dat sommige buitenspelletjes als hinkelen, tollen of elastieken al heel lang bestaan…? Tijdens de route leer je stiekem ook nog van alles over de geschiedenis van het buitenspeelgoed.

Puzzelen en ontdekken tijdens de buitenspeelroute

Buitenspeelroute Deventer
Behalve het leuke buitenspeelgoed in de avonturenzak ga je onderweg ook aan de slag met puzzels, codes kraken en speelgoedkisten zoeken. Deze speelgoedkisten bevatten nog meer spelmateriaal, je kunt ze openen met speciale cijfersloten, als je tenminste de juiste code kunt ontdekken.
Buitenspeelroute Deventer
Plezier gegarandeerd! Wij dagen je uit om gezond in beweging te blijven met deze avonturenzak.

Buitenspeelroute leuk voor alle leeftijden

Buitenspeelroute Deventer
De buitenspeelroute loopt door het mooie Bergkwartier, met daarin de alom bekende Walstraat en de Bergkerk. 
Buitenspeelroute Deventer
De Bergkerk was ook geopend en leuk om ook even binnen een kijkje te nemen. Er zijn hier regelmatig bijzondere exposities te vinden. 
Buitenspeelroute Deventer
Ook als ouder is dit dus een hele mooie route en kijk je je ogen uit in de authentieke straten met prachtige historische panden in Hanzesfeer.

Ga op pad met een avonturenzak vol buitenspeelgoed

Avonturenzak buitenspeelgoed Speelgoed Museum
De avonturenzak met buitenspeelgoed is tegen kostprijs verkrijgbaar aan de balie van het Speelgoedmuseum. Durf jij de uitdagende challenges aan?

Ga op avontuur! ➤