Bezoekerscentrum Nunspeet
Plesmanlaan 2, 8072 PT Nunspeet

Bezoekerscentrum Nunspeet: Een super leuke locatie voor een niet al te duur dagje uit! De perfecte combinatie van cultuur, natuur, ontdekken en spelen voor kinderen. Gelegen naast het station van Nunspeet dus ook leuk om met de trein heen te gaan!

Bezoekerscentrum Nunspeet

Bezoekerscentrum Nunspeet
Het bezoekerscentrum is tot 2015 beheerd door Staatsbosbeheer en dit zie je overal in terug. De natuur speelt de hoofdrol in dit leuke museum waar je kennis maakt met de dieren die leven op de Veluwe. Voelen, zien en ruiken, je kunt hier veel gaan ontdekken! Weet jij welke poep van een zwijn is?

In het museum wordt in de bioscoopzaal ook een prachtige film vertoond, hier kun je even op je gemak een beeld krijgen van de flora en fauna op de Veluwe. in het bezoekerscentrum kun je kiezen uit diverse activiteiten voor diverse leeftijden die in en om het museum te doen zijn. Erg leuk!

Bezoekerscentrum Nunspeet openingstijden 

Het bos rondom het bezoekerscentrum is overdag vrij toegankelijk. Wil je ook naar binnen of een activiteit doen, kijk dan even op de site.
Check de openingstijden! ➤

Wandelen Kabouterpad Nunspeet

Bezoekerscentrum Nunspeet
Loop bijvoorbeeld als een echte kabouter het kabouterpad. Doe de rode muts op en neem de knapzak mee. Beleef de natuur door te voelen, te kijken, te luisteren en te ruiken. Of trek het hulpboswachtersvestje aan en loop het hulpboswachterspad. Ontdek alles over wat er in de natuur leeft en leer wat een boswachter doet op een dag.

Uitkijktoren Nunspeet

Op deze locatie vind je een uitkijktoren van ruim 30 meter hoog. Vanaf de uitkijktoren heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving van Nunspeet. Met goed weer kan zelfs tot ver in de Flevopolder gekeken worden. In het paviljoen, aan de voet van de uitkijktoren, staat een beeldscherm waarop men het uitzicht van de toren kan zien. Ga maar eens tellen hoeveel bomen je ziet! Je raakt niet uitgeteld.
Bezoek de uitkijktoren! ➤

Speeltuin Nunspeet

Voor de kinderen is er een geweldige speeltuin, met schommel, verschillende spannende klimrekken, glijbaan en andere speelattracties. Om de speeltuin heen staan diverse picknickbanken. Bij de Brasserie wordt ook aan de kleintjes gedacht, zo kunnen zij daar terecht voor een ijsje en speciale kindermenu's. Terwijl de kinderen spelen, kunnen de ouders lekker genieten op het terras.

Wandelen in Nunspeet met kinderen

Een prachtig filmpje van de omgeving van Nunspeet.

  • Leeftijd 0 - 1
  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor