In Gelderland zijn er heel veel leuke dierenuitjes voor kinderen. Naar de kinderboerderij, op bezoek bij de boer, wild spotten in een dierentuin, wild- of natuurpark. Maak eens een huifkar tocht of ga op stap met een ezel. Uitjes met dieren doen het altijd goed bij kinderen!

De kinderen kunnen heerlijk knuffelen of hun ogen uit kijken naar alle vrolijke streken van de dieren. Wij zette de leukste uitjes met dieren in Gelderland voor je op een rij.

  • Naar de kinderboerderij in Gelderland
  • Op bezoek bij de boer in Gelderland
  • Wild- en natuurparken in Gelderland
  • Dierentuinen in Gelderland

 

Naar de kinderboerderij in Gelderland

Kinderen vinden een kinderboerderij altijd leuk. Dieren aaien en verzorgen maakt ze rustig. En vaak zijn deze deze ook nog eens heel schattig om naar te kijken. Wij zochten de leukste kinderboerderij voor kinderen die gek zijn op dieren op!

1. Speelparadijs en kinderboerderij De Koperen Ezel in Epe

Mini Dierentuin Gelderland
Bij Kinderboerderij De Koperen Ezel in Epe een dagje erop uit met een ezel is voor kinderen een echt feest! Bij de Koperen Ezel kun je je een hele dag amuseren, er is veel te doen! Voor twee euro kun je al heerlijk spelen in de speeltuinen, de skelterbaan en kijken bij alle dieren. Het is eigenlijk een kinderboerderij, maar het lijkt hier wel een mini-dierentuin.
>> Meer weten?

2. Stadsboerderijen in Arnhem

kinderboerderij Gelderland
In Arnhem zijn twee heel leuke stadsboerderijen te vinden, De Korenmaat in Arnhem Zuid en Stadsboerderij Presikhaaf in Arnhem Noord. Beide kinderboerderijen hebben natuurlijk heel veel dieren maar er ook kan ook lekker worden gespeeld in de speeltuin en wat lekkers worden gegeten in de horeca. Een leuke plek voor een middagje uit met de kinderen. 

3. Landerij De Park in Elst

Bij Landerij De Park is van alles te beleven. Naast dat het een kinderboerderij is kunnen de kinderen ook heerlijk struinen door de natuur, spelen in de natuurspeeltuin en lekker nat worden bij het water. Voor ouders is er een heerlijk terras. 
>> Meer weten?

4. De leukste kinderboerderijen in Nijmegen en omgeving

Een bezoek aan de kinderboerderij is leuk en gezellig en geschikt voor alle leeftijden. Daarom hebben wij de leukste kinderboerderijen in regio Den Bosch en Nijmegen voor jullie verzameld! Ps. de kinderboerderijen staan in willekeurige volgorde.
>> Meer weten?


Op bezoek bij de boer in Gelderland

Er zijn in onze regio heel veel boerderijen waar ze kunnen spelen, dieren aaien of knuffelen. In Gelderland vind je heel veel soorten boerderijen: de gewone melkvee boerderij, geitenboerderij, kaasboerderij, varkensboerderij, ijsboerderij, ezelboerderij, stadsboerderij en speelboerderij. Kom ook eens een bezoekje maken aan onze boer in Gelderland.

1. HARM's Hoeve in Malden

Bij HARM's Hoeve is er van alles te doen! In het bijzondere roundhouse aai je de koeien of voer je de geiten, of je kijkt van bovenaf naar hoe de dieren rustig rondscharrelen. Regelmatig kun je komen helpen eieren rapen, vers gelegd door de loslopende kippen, aai Kenzo Knol, vlieg aan de kabelbaan, spring op de trampolines of rijd een rondje over het terrein met één van de traptractors!
>> Meer weten?


Wild- en natuurparken in Gelderland

Gelderland is met de Veluwe natuurlijk natuurprovincie nummer 1 van Nederland. Dieren spotten in hun eigen omgeving is een hele uitdaging. Maar als het dan lukt, zo tof! Echt een ervaring die kinderen niet snel zullen vergeten. Ontdek de tofste plekjes!

Hertenkamp De Roedel in Ermelo

Een heel klein buurtparkje, maar ze zijn zo lief en schattig. En de kinderen kunnen hier ook nog spelen op speeltoestellen. Dus mocht je in de buurt zijn, kom zeker even langs.
>> Meer weten?

De Hoge Veluwe

Nationaal Park de Hoge Veluwe is natuurlijk bij iedereen bekend. Dit is een heerlijk en mooi uitje met kinderen. Pak een witte fiets en ga op ontdekkingstocht. Misschien zie je wel een edelhert, of spot je een wild zwijn! Ben je moe van al het fietsen dan kan je in het centrum van het park even uitrusten bij het restaurant. Naast het terras is voor kinderen een heerlijke speeltuin. 
>> Meer weten?


Dierentuinen in Gelderland

Dierentuinen, altijd een succes. Hoe klein of groot je kind ook is. Samen kijken wat de dieren allemaal doen, hun namen oefenen en lachen als papa ze nadoet. Dit zijn de allerleukste dierentuinen van Gelderland.

1. Burgers' Zoo in Arnhem

Dierentuin Gelderland
In Burgers' Zoo  kan je je een hele dag vermaken. Bezoek het mooie Oceanium waar je onder de vissen doorloopt, geniet van de apen en dwaal door de Bush. En de grote speeltuin zal ook vast goed in de smaak vallen bij de kinderen. 
>> Meer weten?

2. Apenheul in Apeldoorn

De Apenheul is een prachtig, groen dierenpark waar jaarlijks zo'n 500.000 mensen een onvergetelijk dagje uit beleven. Het park is onderdeel van Stadspark Berg & Bos waar je ook heerlijk kunt wandelen door het park en de mooie boschvijver en spelen op de Speelweide.
>> Meer weten?

Niet echt in Gelderland. Maar wel super leuk. En wil je toch wel iets verder rijden. Bezoek dan Dierenpark Amersfoort. Toch wel onze favouriete dierentuin.

In DierenPark Amersfoort klauteren kinderen boven, tussen en onder de dieren. Ze hoeven in het dierenpark niet netjes over de bezoekerspaden te lopen. Glijden langs de hyena’s, varen tussen de ringstaartmaki’s en duik met de dassen onder de grond.

Je steekt wat van de dierenwereld op met een grote glimlach op je kop! 


Meer leuke tips?

Ben je op zoek naar nog meer uitjes met dieren in de regio? Kijk dan op de verschillende website van de Go-Kids regio's.

Log In