Zijn jouw kinderen ook zo dol op dieren? Een dierenuitje is altijd een succes... wij hebben met alle Go-Kids collega's de leukste uitjes met dieren in heel Nederland voor je op een rij gezet - handig per provincie!

Lees verder na deze tips

 

In welke provincie willen jullie naar de dieren?

Er zijn ontzettend veel superleuke dierenuitjes in Nederland. We hebben de leukste in elke provincie voor je verzameld: klik op de provincie waar je naartoe wilt en laat je inspireren!

Disclaimer: we hebben de leukste uitjes met dieren in Nederland rond Dierendag geschreven. Het kan dus zijn dat sommige kortingacties veranderd zijn of niet meer geldig zijn. 

Voordelig naar een dierentuin?

Naar de dieren in Gelderland

Speel- en doeparadijs De Koperen Ezel - Epe

Bij Speel- en doeparadijs de Koperen Ezel in Epe een dagje erop uit met een ezel is voor kinderen een echt feest! Je kunt je hier  een hele dag vermaken, er zijn naast ezels ook veel exotische dieren te zien en er is zoveel te doen! Voor twee euro kun je al heerlijk spelen in de speeltuinen, de skelterbaan en kijken bij alle dieren.

Speelparadijs kinderboerderij De Koperen Ezel in Epe

Apenheul - Apeldoorn

De Apenheul in Apeldoorn is een prachtig, groen dierenpark waar je een een onvergetelijk dagje uit beleeft tussen de loslopende apen. Het park is onderdeel van Park Berg & Bos waar je ook heerlijk kunt wandelen door het park en langs de mooie boschvijver, spelen op de Speelweide of klimmen in Klimbos Veluwe.

Burgers' Zoo - Arnhem

In Koninklijke Burgers’ Zoo ga je op een kleurrijke wereldreis door het tropisch regenwoud, de rotswoestijn, de mangrove, het tropisch koraalrif, de Oost-Afrikaanse savanne en het oerwoud van Maleisië. Ga je mee op avontuur? Geniet van het bosrijke dierenpark in Arnhem!

Forellenkwekerij 't Smallert - Emst

t Smallert is de enige cultuurhistorische kwekerij in Nederland. De vissen zwemmen hier in het zuiverste sprengenwater, rechtstreeks uit de bossen van het Kroondomein van de Veluwe. Kinderen kunnen hier uren vissen op Brasem, Forel, Steur, er zwemt hier zoveel moois rond.

Forellenkwekerij 't Smallert in Emst

Dierenuitjes in Noord-Brabant

Dierenrijk Mierlo

Dierenrijk, kom dichter bij de dieren. Hé jij, kom eens dichterbij. Vlakbij Eindhoven, tussen de velden ligt een hele bijzondere dierentuin. Een gezellige plek waar mens en dier samen plezier maken. Van grote neushoorns tot kleine pinguïns. Van trotse tijgers tot vrolijke kriebelvisjes. Ze doen allemaal mee in Dierenrijk. Waar wacht je op? Slinger je weg door de speeltuin, sta oog in oog met je nieuwe favoriete dier en ontdek de dierenwereld van dichtbij.

Dierenrijk Mierlo

Oertijdmuseum - Dinosaurusmuseum - Boxtel

In Boxtel vind je het grootste Oertijd en Dinosaurus museum van Nederland. Wil je alles komen te weten over de oertijd en dinosaurussen? Ga dan zeker eens naar dit bijzondere museum waar je heerlijk kan ontdekken en spelen, zowel binnen als buiten. Een heel leuk uitje voor kinderen samen met ouders of grootouders!

Oertijdmuseum - Dinosaurusmuseum Boxtel

ZooParc - Overloon

Ga je mee op expeditie? Als een echte ontdekkingsreiziger verken je in ZooParc Overloon de 7 verschillende expeditie gebieden waar cheetahs, miereneters, tamanduas, brazzameerkatten en nog veel meer bijzondere diersoorten leven. Waaronder ook het nieuwe en avontuurlijke Zuid-Amerika expeditiegebied Madidi. Zin om te klimmen en klauteren? Wijk dan af van de hoofdroute en neem de avonturenpaadjes. Maar pas op, want de leeuwen liggen op de loer...

ZooParc Overloon

Dierenpark De Oliemeulen - Tilburg

Kom naar Dierenpark De Oliemeulen in Tilburg voor een onvergetelijke dag in het vreemdste dierenpark van Nederland! Een reptielenhuis wat inmiddels is uitgegroeid tot een waar dierenpark met meer dan 150 verschillende diersoorten.
Er zijn roofvogelshows en demonstraties met een slang en vogelspin die je kunt aanraken!

Safaripark Beekse Bergen - Hilvarenbeek

Ontdek de natuur en prikkel al je zintuigen tijdens een van de indrukwekkende safari’s bij Beekse Bergen. Bewonder de uitgestrekte vlaktes te voet, kies voor avontuur met je eigen auto, stap in de safaribus voor een leerzame reis of ontspan tijdens een prachtige boottocht.

Zoo Veldhoven

Op zoek naar een leuk uitje voor het hele gezin? Ga naar Zoo Veldhoven, maak kennis met wel 150 diersoorten (papegaaiachtigen, roofvogels, uilen en diverse zoogdieren - o.a. zebra’s, kamelen, ringstaartmaki’s) én laat je kinderen zich uitleven op de speeltoestellen. 

Reptielenhuis De Aarde - Breda

Het reptielenhuis is leuk voor de hele familie. In deze kleine overdekte dierentuin leren kinderen en (groot)ouders van alles over de verschillende reptielen. De enthousiaste medewerkers van De Aarde vertellen er graag over. Extra leuk: Kinderen mogen, als ze willen, allemaal een slang vasthouden!

Reptielenhuis De Aarde in Breda

Speelboerderij De Vossenberg - Gilze

Binnenspelen , buitenspelen én creatief bezig zijn. Kinderen kunnen veel beleven bij speelboerderij de Vossenberg in Gilze.

Kamelenmelkerij Smits - Berlicum

Op zoek naar een uniek uitje tussen de dieren? Boek nu een zondag- of vakantiesafari bij Kamelenmelkerij Smits in Berlicum (nabij Den Bosch). Jullie mogen onder andere meehelpen bij het verzorgen van de kamelenkalfjes, een Kamelenmelk-wafel bakken (en natuurlijk opeten) en de meest dappere kinderen mogen zelfs op een kameel zitten! 

kamelenmelkerij smits

BestZoo - Best

Kom oog in oog te staan met dieren van over de hele wereld! BestZOO is uitermate geschikt voor kinderen. Het park is niet te groot en overzichtelijk, de dieren zijn van dichtbij te zien en er is een grote speeltuin en een kinderboerderij waar ze lekker kunnen ravotten en terwijl de ouders kunnen genieten van een hapje en drankje op het terras!

Speelboerderij De Steenuil - Oirschot

Doe-Speel-Boerderij De Steenuil is een unieke boerderij beleving, binnen & buiten speeltuin. De boerderij is kleinschalig, persoonlijk en er is van alles te doen! Bij Doe-Boerderij “De Steenuil” geniet je van het gezellige platteland en de Brabantse gastvrijheid. Kinderen ravotten in de binnenspeeltuin of op de boerderij en ontdekken dat een koe als huisdier toch ook erg leuk is!

Speelboerderij De Steenuil in Oirschot

Dierenpark Zie-Zoo - Volkel

Dierenpark Zie-ZOO is een bijzonder dierenpark in Volkel. Het is de eerste ZORGDIERENTUIN van Nederland en biedt dagbesteding aan mensen met autisme. Bij Zie-Zoo vind je zowel grote als kleinere dieren van over de hele wereld. Naast het bewonderen van de dieren kunnen kinderen zich ook uitleven in de speeltuin terwijl je ouder toekijkt vanaf het terras!

Uitjes met dieren in Limburg

GaiaZoo - Kerkrade

Bij Gaia ZOO in Kerkrade ontmoet je heel veel unieke en zeldzame diersoorten in alle kleuren en maten. Naast het bewonderen van al deze prachtige dieren, is er veel speelgelegenheid om te klimmen en klauteren, zoals de DinoDome, Jungletour, Savannetour.

Gaiazoo

Kasteelpark - Born

Kasteelpark Born is gelegen in de tuinen van voormalig Kasteel Born. In het park kun je heerlijk wandelen, terwijl je geniet van de natuur en de bijzondere dieren. In het midden van het park ligt een grote speeltuin met ruim terras.
Kasteelparkborn

Familiepark Mondo Verde - Landgraaf

Bij familiepark Mondo Verde in Landgraaf is zóveel te beleven! Je vindt er dieren uit alle hoeken van de wereld, maar ook de mooiste tuinen! En natuurlijk, niet te vergeten: de meest coole attracties! 

Speel- en Kinderboerderij 't Platteland - Veulen

Speeltuin en kinderboerderij 't Platteland is een oase van speelgenot voor jonge en oudere kinderen. Skelteren, schommelen, klimmen of liever knuffelen met de geitjes? Het kan allemaal. Er is een groot terras aanwezig voor een hapje en een drankje.

Op bezoek bij dieren in Overijssel

Dierenpark Taman Indonesia - Kallenkote

Dierenpark Taman Indonesia is een klein dierenpark helemaal in Indonesische stijl. Hier vind je dieren die vooral in Indonesië voorkomen. Naast de dieren bieden ze ook allerlei kinderactiviteiten aan zoals de Kinderweek.

taman indonesia

Speeltuin & kinderboerderij Dondertman - Holten

Bij Kinderboerderij Dondertman in Holten hebben ze heel veel dieren. Van kippen, varkens en geiten, tot konijnen en cavia's, ganzen, geiten, ezels en ga zo maar door! In de knuffelwei mag je tussen de geiten en schapen lopen. Ook kun je deze dieren voeren. Er is ook een knuffelhuis. De grote speeltuinen maken je uitje compleet.

Dit vonden wij van Dondertman

Speel- & Kinderboerderij De Flierefluiter - Raalte

Speel- & Kinderboerderij de Flierefluiter in Raalte is meer dan alleen een kinderboerderij. Ze hebben hier ontzettend veel boerderijdieren. Je kunt met deze dieren knuffelen en de konijnen en cavia's kun je  ook gaan aaien. Tevens kun je een ritje op één van de pony's maken. En wist je dat de Flierefluiter al 4 jaar lang het ANWB leukste uitje van Overijssel is? 

dieren flierefluiter

Kinderboerderij De Wezenlanden - Zwolle

Kinderboerderij de Wezenlanden is gelegen in het gelijknamige Park de Wezenlanden en ligt tegen het centrum van Zwolle. Het is de grootste kinderboerderij van Zwolle en heeft naast heel veel dieren ook een grote speeltuin. En je mag in de weides van de dieren en er is gelegenheid om de kleine dieren te aaien.

Tierpark Nordhorn - Nordhorn (net over de grens in Duitsland)

In Nordhorn, net over de grens bij Twente, ligt een kindvriendelijke dierentuin. Deze dierentuin is vanuit Nederland snel te bereiken en is een echt familiepark. Ze hanteren voordelige entreeprijzen, zijn 365 dagen per jaar open en er wonen ruim 2.000 dieren. Er zijn meerdere horeca gelegenheden aanwezig en er zijn een grote binnen- en buitenspeeltuin. Uniek is ook de historische boerderij van de dierentuin: hier ga je wel 100 jaar terug in de tijd.

Dit vonden wij van Tierpark Nordhorn

Wolf in Tierpark Nordhorn

Uitjes met dieren in Flevoland

Junglepark Orchideeën Hoeve - Luttelgeest

Junglepark de Orchideeën Hoeve heeft niet alleen prachtige orchideeën! Er ook heel wat mooie dieren te bewonderen. Prachtige vlinders in Europa's grootste vlindertuin, gekleurde flamingo’s, speelse maki’s, nieuwsgierige stokstaartjes en nog veel meer. Het is een heuse ontdekkingstocht voor jong en oud bij Junglepark de Orchideeënhoeve. Bij de Lorituin zijn er meer dan tachtig kleurrijke Lori’s van de blauwe bergen en deze mag je voeren met een bakje nectar. 

orchideeën hoeve

Dierenpark Almere Jungle

In Dierenpark Almere Jungle leven veel dieren, zoals reptielen, zoogdieren, vogels, ongewervelde dieren en vissen, en steeds meer exotische dieren, waaronder kaaimannen! Het natuurlijke leven van de dieren is hier zo goed mogelijk nagebootst: ze hebben voldoende voeding, gezelschap van soortgenoten en genoeg uitdaging. Tot slot zijn er ook prachtige tropische planten te bewonderen. 

Dierenuitjes in de provincie Utrecht

Dierenpark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort, dé dierentuin voor kinderen, klauteren kids boven, tussen en onder de dieren. Ze hoeven niet netjes over de bezoekerspaden te lopen. Glijden langs de hyena’s, varen tussen de ringstaartmaki’s en duik met de dassen onder de grond. Je steekt wat van de dierenwereld op met een grote glimlach op je kop!

dierenpark Amersfoort

Ouwehands Dierenpark - Rhenen

Altijd al een keer panda's willen ontmoeten? In Ouwehands Dierenpark in Rhenen kan dat! Maar er is natuurlijk meer! Bezoek het Berenbos, geniet van een zeeleeuwenvoorstelling, sta oog in oog met de ijsberen of kom spelen in de overdekte speeljungle RavotAapia.

Uitjes met dieren in Drenthe

Adventure Zoo WILDLANDS - Emmen

Bij Wildlands in Emmen maak je in één dag een wereldreis! Ontdek per boot of te voet de jungle. Heel veel dieren zijn van heel dichtbij te bewonderen in Wildlands. Ga op trucksafari over de savanne en kom heel dichtbij een giraffe! Of wat dacht je van een Poolexpeditie? Bezoek ook zeker het nieuwe beververblijf! Veel plezier!

wildlands olifanten

Dit vonden wij van Wildlands!

Vlinderparadijs Papillorama - Havelte

Bij Vlinderparadijs Papiliorama kun je genieten van exotische, kleurrijke, vliegende vlinders in de natuur. Het vlinderparadijs is een speciaal aangelegd stukje tropisch oerwoud waar honderden vlinders uit de hele wereld leven. Ze zijn er op zoek naar nectar in de speciaal aangeplante bloemen. Ook vind je er vele rupsen. Ze knagen erop los om hun buikjes zo snel mogelijk vol te krijgen. Het klimaat in het vlinderparadijs is warm en vochtig, perfect voor alle rupsen en vlinders. 

De Drentse Koe - Ruinerwold

In de dierenweide bij de Drentse Koe in Ruinerwold kun je heerlijk spelen tussen de dieren. Er zijn geitjes, lammetjes, ezels, kippen en konijnen. Je mag alle dieren aanraken en knuffelen en als het voedertijd is mag je misschien zelfs helpen met voeren! Maar je hoeft niet alleen voor de dieren naar de Drentse Koe. Het is namelijk ook een hele grote speelboerderij! Er zijn allerlei speeltoestellen, springkussens, traptrekkers en nog veel meer. Er is zelfs een groot klimparcours boven de oude koeienstal.

Kijken bij dieren in Noord-Holland

Vlindertuin Vlindorado - Waarland

Met een kaart in de hand kunnen kinderen in Vlindertuin Vlindorado in Waarland (tussen Alkmaar-Schagen) speuren naar verschillende vlinders. Het is een waar tropisch paradijs vol met kleurrijke vlinders, vogels en prachtige bloemen/planten. Bovendien kan je er ook een potje indoor adventure minigolf spelen!

Artisklas - de kleinste dierentuin van Nederland - Haarlem

In Haarlem-Noord bestaat de kleinste dierentuin van Nederland - Artisklas - uit een buitenterrein met vier huisjes, die diverse dieren onderdak bieden, zoals poolvosjes, zebramangoeste, witstaartstekel-varken, wasberen, nertsen, degoe en Chinese rotseenkhoorn en nog veel meer. Elke zaterdag en zondag ben je van harte welkom om van alles te leren over de dieren.

Dierenpark ARTIS - Amsterdam

Wie kent deze dierentuin niet? ARTIS in het centrum van Amsterdam is de oudste dierenpark in Nederland en blijft vernieuwen. Indrukwekkende dieren met een Apenhuis, Vogelhuis, Reptielenhuis en Savanne, historische aquarium, vlindertuin, planetarium en museum Micropia. Genoeg om een hele dag te vullen met je (klein)kinderen.

artis

Wij deden een dagje ARTIS!

Zeeaquarium Bergen - Bergen aan Zee

In Bergen aan Zee staat een mooi zeeaquarium waar je met je kinderen een leuk dagje naartoe kunt gaan. Met meer dan 300 verschillende vissoorten is er voor iedereen een favoriet te ontdekken, van klein tot groot. Sta oog in oog met de haaien, aai de roggen of loop over de Piranha’s!

Van Blanckendaell Park - Tuitjehorn

Een bijzonder en veelzijdig dierenpark in Tuitjenhorn, Van Blanckendaell Park. Een echte beleving voor kinderen met een uitgestrekte Savanne waar de dieren rondlopen. Met het treintje ‘Van Blanckendaell Express’ kan je een rondje over het park maken en zie je vele kleine diersoorten!

Fort Kijkduin met Noordzee aquarium - Huisduinen (Den Helder)

In Fort Kijkduin in Huisduinen (Den Helder) is een speciaal Noordzee aquarium te vinden. Verscholen in het fort loop je onder het water via een 12-meter lange tunnel. Je komt er alles te weten over vissen die in de Noordzee/Waddenzee zwemmen en je mag ze ook voeren! Bezoek gelijk Chris de Potvis en het museum.

Wij kregen een rondleiding!

Dierenpark Landgoed Hoenderdaell - Anna Paulowna

Dierenpark Landgoed Hoenderdaell bij Anna Paulowna werd in 2022 gekozen als leukste uitje in Noord-Holland. Een mooi overzichtelijk dierenpark waar het welzijn van de dieren centraal staat en de verblijven als natuurlijke leefomgeving zijn nagebootst. Dieren in nood worden hier ook regelmatig opgevangen!

hoenderdaell

Texel Zoo

Ook op Texel is een eigen dierenpark, Texel Zoo. Bij dit dierenpark staat dierenwelzijn voorop in ruime verblijven. Het park neemt je mee op een werelds avontuur. In een groene oase zijn tientallen kleine zoogdieren, vogels en reptielen te vinden. Ontdek ook de spectaculaire roofvogelshows!

Ecomare - De Koog (Texel)

Ben je op Texel? Bezoek dan zeker Ecomare. Zeehonden, vogels, vissen en andere zeedieren uit de Waddenzee, Noordzee en Texel zijn hier te vinden. Natuurlijk zijn er mogelijkheden om de zeehonden en vissen zelf te voeren. In de Walviszaal hangen enorme Walvis skeletten die bij Texel zijn gestrand!

Ecomare

Naar de dieren in Zuid-Holland

Diergaarde Blijdorp - Rotterdam

Al jaren hoort Diergaarde Blijdorp bij de mooiste en drukbezochtste dierentuinen van Nederland! Aan de rand van Rotterdam, ligt deze goed bereikbare en prachtige dierentuin. De dierentuin is goed bereikbaar en is goed voor een dagvullend bezoek. Bezoek alle dieren, geniet in een van de vele restaurants en de mooie speeltuinen! 

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

Hoe vonden wij het in Blijdorp?

Plaswijckpark - Rotterdam

Nog zo'n Zuid-Hollandse top bestemming! Dit park is één en al pret! De dieren die je hier ziet kom je niet overal tegen! Ooit wel eens oog in oog gestaan met een stinkdier? Of beverratten een dam zien bouwen? En heb jij wel eens een echte Australische Kookaburra gezien? Het kan in Plaswijckpark. Je kan in Plaswijckpark naast de dieren bezoeken ook nog eens urenlang spelen! 

Sealife Scheveningen

Op de boulevard in Scheveningen zit de Nederlandse vestiging van Sealife! Wie nog niet in een Sealife vestiging is geweest moet deze echt een keer bezoeken. De kids kijken hun ogen uit en leren van alles over vissen! Vaak zijn er ook extra activiteiten voor kids!

Vogelpark Avifauna - Alphen a/d Rijn

Vogelpark Avifauna staat al jaren hoog bij ons op het lijstje. Het park is namelijk zo leuk voor kids dat het echt een top uitje is. Niet alleen de vogels zijn super interessant maar ook de apen zijn natuurlijk heel leuk om te zien. De vogelshow en de enorme speeltuin mag je natuurlijk ook niet vergeten! Kortom een top uitje in Zuid-Holland!

Avifauna in Alphen a/d Rijn

Vlinders aan de Vliet - Leidschendam

Het is misschien niet waar je het eerst aan denkt bij een dierentuin maar Vlinders van de Vliet is een echte officiële dierentuin! Vlinders van de Vliet te Leidschendam is sinds maart 2006 een toeristisch tropische vlindertuin. In een oude van kas 1600m2 vind je de ware jungle vlindertuin! Je vindt hier honderden vlinders, vele kleine zaad etende vogels, waterdieren zoals vissen en schildpadden en natuurlijk vele bijzondere planten en bloemen.

Avonturia De Vogelkelder - Den Haag

Onderdeel van Avonturia De Vogelkelder is Mappa Mundia, een echte dieren belevenis wereld! Ga op ontdekking door het grottenstelsel, doe opgravingen, en kom langs de avonturenboom, de tempels en de druipsteengrot! Welke dieren spot jij allemaal op je reis?

Avonturenboerderij Molenwaard - Groot Ammers

Een ezel, schapen, kippen... Geiten die misschien wel met je willen klimmen en konijntjes die van knuffelen houden. Er staan koeien in de wei, die gemolken moeten worden. Er zijn pony’s, waar je op kunt rijden en natuurlijk ontbreken de varkentjes niet op de boerderij.

Serpo Reptielen Zoo - Rijswijk

In een gigantische oude drukkerij, op een onopvallende plek tussen grijze bedrijfsgebouwen in de Rijswijkse Plaspoelpolder, is Serpo reptielen Zoo gevestigd. De Zoo is nog niet open maar zodra alle vergunningen rond zijn zal dit gaan gebeuren. Dan kan je hier honderden slangen, krokodillen, varanen, hagedissen, schildpadden en vissen gaan bewonderen.

Zeehondenopvang A Seal - Stellendam

In Stellendam vind je zeehonden crèche A Seal. Op een prachtige locatie en natuurlijk aan het water kan je de Zeehonden crèche bezoeken. Je ziet hier de opgevangen zeehonden en leert hoe de zeehonden wordt opgevangen, verzorgd en weer helemaal fit worden gemaakt om terug te gaan naar zee! Vind je het leuk om te zien hoe de zeehonden weer worden uitgezet, houd dan goed de site in de gaten voor de data waarop dat gaat gebeuren!

 Zeehondenopvang A Seal in Stellendam

Faunapark Flakkee - Nieuwe-Tonge

Op het Zuid Hollandse eiland Goeree-Overflakkee vind je Faunapark Flakke. In het 25000 m2 grote dierenpark kan je naast prachtig wandelen ook verschillende dieren bewonderen! Zo zijn er tientallen verschillende soorten vogels, herten, eekhoorn, bevers, alpaca's en nog veel meer! Naast het bewonderen van de dieren kan je hier ook spelen in de speeltuin en midgetgolfen! 

Dino Experience Gouda

Een dierenpark met een knipoog! Maar een die zeker niet mag ontbreken. Bij de Dino experience in Gouda ga je op avontuur langs tientallen dinosaurussen. Ook kan je midgetgolfen tussen de dino's en spelen in de dino speeltuin! 

Op visite bij dieren in Zeeland

Berkenhof Tropical Zoo - Kwadendamme

In de Kwadendamse mini jungle van Berkenhof Tropical Zoo valt er een hoop te beleven! Van kleurige kameleons tot nieuwsgierige aapjes en gordeldieren. In totaal zijn er meer dan 50 tropische diersoorten te ontdekken. Berkenhof Tropical is het ANWB uitje van Zeeland in 2022.

Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme Zeeland

Deltapark Neeltje Jans - Vrouwenpolder

Bezoek de Zeehonden en Zeeleeuwen voederingen en voorstellingen bij Neeltjes Jans Bezoek ook het mooie aquarium van Neeltje Jans en geniet van alle dieren!

Iguana Reptielen Zoo - Vlissingen

Wie gek is op reptielen moet hier zijn geweest. In Iguana zie je allerleuk soorten reptielen, amfibieën en geleedpotigen. Er zijn wel 500 dieren te zien uit de hele wereld. Je bent hier niet in een half uurtje doorheen, Iguana is namelijk de grootste overdekte reptielenzoo van Europa.

Struisvogelboerderij Monnikenwerve - Sluis 

Ben je op zoek naar een echt uniek uitje met de kinderen? Breng dan een bezoek bij de Struisvogelboerderij in Sluis. Tijdens de rondleiding kom je van alles te weten over de struisvogels.

Naar de dieren in Friesland

AquaZoo - Leeuwarden

Trek je wandelschoenen aan en doe je backpack om, want het is tijd voor avontuur in AquaZoo Leeuwarden! Kom van alles te weten over bijzondere dieren tijdens een spannende reis door het dierenpark. Loop samen met de pinguïns over het strand, wandel door het gebied van de ringstaartmaki's en sta oog in oog met de Amoertijgers.

AquaZoo in Leeuwarden

De Naturij - Drachten

Dagje vrij? Naturij! De Naturij in Drachten is niet een kleine kinderboerderij maar een groot familiepark met maar liefst 70.000m2 speelplezier waar je je de hele dag kunt vermaken. Er is een grote geitenweide, er zijn pony’s, ezels en zijn er zelfs 2 emoes. Breng ook een bezoekje aan het reptielenhuis. Er zijn allerlei exotische dieren zoals leguanen, schildpadden en slangen. En: je kunt bij De Naturij ook heerlijk spelen: indoor speelhal, outdoor speelpark en speelbos met natuur- en ontdekpaden. 

Alpaca World - Workum

Bij Alpaca World Friesland zijn ongeveer 20 Alpaca’s te bewonderen. Er zijn verschillende activiteiten zoals een Meet & Greet met de Alpaca’s waarbij er uitleg wordt gegeven over de Alpaca’s en je de kans krijgt om ze te ontmoeten. Als je geluk hebt zijn er zelfs een paar alpaca’s die met je willen knuffelen! Misschien vind je het leuker om mee te gaan met de Alpacawandeling?

Dierenuitjes in Groningen

DoeZoo - Leens

Op een klein half uurtje rijden vanaf de stad Groningen, in Leens vind je Doezoo. In deze dierentuin kun je vooral heel veel doen! Allerlei insecten, spinnen, neusberen, kikkers, een slang en nog veel meer! Liever even spelen? Er is een echte insectenspeeltuin en een wilde dieren golfbaan. Tijdens de rondleiding mag je veel dieren ook voelen en vasthouden, misschien ook voeren? Tijdens de schoolvakanties zijn er extra activiteiten in DoeZoo!

Dinopark Tenaxx - Wedde

Dinopark landgoed Tenaxx - Wedde Groningen

Zeehondencentrum Pieterburen

Zeehondencentrum Pieterburen is hét zeehondenziekenhuis van Europa. Je kijkt mee met de dagelijkse verzorging van de zeehonden die er worden opgevangen. Met de Virtual reality experience kom je virtueel tussen de zeehondenmoeders en pups op het strand te liggen. Je leert wat je wel en niet moet doen als je een pup op het strand ziet liggen. Het hele jaar door komen er zieke en gewonde zeehonden binnen die rust en verzorging nodig hebben, daarom is er geen dag hetzelfde!

Log In