Fort Kijkduin Huisduinen met Noordzee-aquarium

Fort Kijkduin Huisduinen met Noordzee-aquariumBekijk foto's

Fort Kijkduin in Huisduinen (bij Den Helder) is een plek waar je zeker eens geweest moet zijn met je kinderen. Het is natuurlijk al interessant om het fort zelf te bewonderen, maar er is ook een tof zee aquarium!

Museum Fort Kijkduin

In het museum van Fort Kijkduin staan de geschiedenis van het fort, haar bewoners en de omgeving staan centraal. Een fort... dan heb je het natuurlijk over militairen, vechten en oorlog. Maar omdat het zo oud is ook over bodemvondsten en overblijfselen.

Noordzee aquarium

In het aquarium kun je onder water lopen door een 12 meter lange tunnel, zodat je zelf de zee kunt beleven. Ook zijn er meerdere kleinere aquaria om van alles te bekijken over het tij, zeewier, de paling en roggen. Het gaat in het aquarium niet alleen over de Noordzee, maar ook over vismigratie naar de Waddenzee. Het bezoeken van het museum is een spannend en leerzaam avontuur, waarbij je de vissen niet alleen kunt zien... je mag ze ook aanraken!

Kinderfeestje op Fort Kijkduin

Je kunt op Fort Kijkduin ook de leukste kinderfeestjes vieren! Kijk maar eens op de Kinderfeestjes pagina, daar vertellen we er meer over.

Naar de website van Fort Kijkduin

Volg je Go-Kids regio Alkmaar & Noordkop al op Facebook?

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Indoor

Log In