Stichting Artisklas Haarlem ligt in Haarlem-Noord en is de kleinste officiële dierentuin van Nederland.

Artisklas is in 1964 begonnen in de schuur van een toenmalig medewerker van Artis, om kinderen uit de buurt iets te leren over dieren. Inmiddels is Artisklas uitgegroeid tot een heuse dierentuin! En hebben ze zelfs 2 poolvosjes!

Ook is er een lesruimte waar de enthousiaste vrijwilligers belangstellende kinderen alles kunnen vertellen over de kleinste dierentuin van Nederland en alle aanwezige dieren!

Uiteraard kun je hier een heel leuk feestje geven!

De eerste en enige diorama van Haarlem met een achttal biotopen

Stichting Artisklas Haarlem ligt in Haarlem-Noord en is de kleinste officiële dierentuin van Nederland. De stichting beschikt over vier punthuisjes en een buitenterrein met een aantal verblijven. In één van de huisjes zijn verschillende soorten reptielen en ongewervelden gehuisvest. Een tweede huisje bevat het eerste en enige diorama van Haarlem met een achttal biotopen en de daarin behorende (opgezette) dieren. Hier bevinden zich ook dieren op sterk water, een verzameling schedels, schelpen, enz.

Huisje nr. drie wordt gebruikt als voerkeuken, voeropslag en quarantaine. Het vierde huisje dient als kassa, lesruimte, kantoor, kantine voor medewerkers, noodbehandelruimte e.d. In de buitenverblijven zijn o.a. enkele grotere dieren ondergebracht.

Zaterdag en zondag zijn zij voor het publiek geopend en kun je rustig naar de dieren komen kijken en genieten.
De dieren staan echter voorop en kunnen zich, als zij dat willen, altijd verschuilen.

De vrijwilligers hebben voor veel dieren allerlei trucjes om deze naar buiten te lokken en zij zijn uiteraard altijd bereid om jouw eventuele vragen te beantwoorden.

Hierin onderscheiden zij zich ook van de grotere dierentuinen, aangezien zij door de kleinschaligheid meer tijd kunnen besteden aan het mens/dier contact en directe educatie.

 

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Outdoor