Van Ewijckskade 1, 1761 JA Anna Paulowna

Afgedankte leeuwen, bruine beren uit Bulgarije, vrolijke ringstaartmaki's, bontgekleurde lori's en rondspringende wallaby's. Dierenpark Hoenderdaell laat bezoekers kennismaken met verschillende soorten dieren – waarvan sommige ook vrij door het dierenpark lopen.

Dierenwelzijn centraal in Anna Paulowna

Wat Dierenpark Hoenderdaell bijzonder maakt, is dat de dieren en hun welzijn centraal staan. In het park wordt de natuurlijke leefomgeving zo goed mogelijk nagebootst. De dierenverblijven staan in een prachtig uitgestrekt natuurgebied in Anna Paulowna. Dierenpark Hoenderdaell vangt ook regelmatig dieren in nood op en streeft er ook naar ze weer terug te plaatsen in de natuur. Daarom zijn er steeds andere dieren in het park te bewonderen.

Stichting Leeuw op Dierenpark Hoenderdaell

Midden op het dierenpark vind je de verblijven van Stichting Leeuw. Daar worden leeuwen, tijgers en andere katachtige roofdieren in nood opgevangen en verzorgd. De bedoeling is om hen weer terug te plaatsen in de natuur.

De grote hal in het midden van het opvangcentrum is een soort speelplaats voor de dieren. Een paar keer per week kunnen ze hier een uur, een halve of hele dag naartoe. In de hal wordt van alles aan gedaan om de dieren nieuwe en interessante indrukken op te laten doen, bijvoorbeeld door middel van nieuw speelgoed, geuren en materialen of het verstoppen van voer. Door iedere keer nieuwe belevenissen voor de dieren te creëren, blijven ze het leuk vinden om naar de grote hal te gaan. Ook beschikt de hal over een jaagsimulator, waarmee de dieren voorbereid worden op hun toekomstige leven in de natuur.

Volg je Go-Kids regio Alkmaar & Noordkop al op Facebook?

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Outdoor

Log In