Heseper Weg 110, 48531 Nordhorn

Dierentuin Nordhorn

In Nordhorn, net over de grens bij Denekamp, ligt een kindvriendelijke dierentuin. Deze dierentuin is vanuit Twente heel erg gemakkelijk te bereiken! Nieuwsgierig hoe een bezoek eruit kan zien? Lees onze blog! 

365 dagen per jaar

Deze dierentuin is 365 dagen per jaar geopend! Naast de reguliere openingsdagen zijn er ook evenementen. Zoals een uitgebreide kerstmarkt. Dit is echt een familiepark.

Familiepark

Dat de dierentuin een echt familiepark is blijkt dan ook wel weer uit de entreeprijzen. Deze zijn vriendelijker dan de toegangsprijzen tot andere grotere dierenparken. Parkeren is gratis en de hondenliefhebber kan zijn hond (aangelijnd) meenemen. Hier kan de hele familie “één dag geluk beleven”.

Horeca

Voor een uitgebreide pauze nodigt het gezellige restaurant “de MalleJan” u uit. Hierin bevindt zich ook de zogenoemde “Colonialwarenladen” waar u kunt genieten van eigen gemaakte lokale producten. Via het nog in aanbouw Vechte dorp met de dorpslinde en de meerdere gebouwen in historische stijl komt men uit in het zogenoemde “Australië”. Hier kunt u onder andere de Bennet kangoeroes van dichtbij bekijken.

Tijger dierentuin Nordhorn

Natuurpad

Over het natuurpad genaamd “Vechte oever”, welk gebouwd is op palen en langs een oude tak van de Vechte rivier loopt, kom je bij de historische Vechte boerderij van de dierentuin. Hier kunnen bezoekers zich begeven in leven van 100 jaar geleden. Historische gebouwen, oude handwerken en regionale gebruiken wachten hier op je.

Vechteboerderij

De meer dan 100 jaar oude boerderij met originele tuin is een echte blikvanger van de dierentuin. Er leven daar nog vele dieren waarvan er zelfs welke tot de bedreigde huisdiersoorten behoren. Ook een kleine speeltuin met leuke huisjes en een kleine touwladder behoort tot het uitgebreide deel van de boerderij. Het absolute hoogtepunt is natuurlijk het verblijf van de bonte Bentheimer varkens die iedereen kan aaien.

Vogeltjes voeren

Heel erg leuk is ook het verblijf van de volière vogels. Hier loop je door hun verblijf en eten ze zelf uit je handen! Het vogelvoer dat hiervoor gebruikt mag worden is bij de kassa verkrijgbaar.

Kinderen in Dierentuin Nordhorn

Speeltuin

Centraal in het park bevindt zich de grote speeltuin. Hieraan grenst ook de kinderboerderij met geitjes en schapen die uiteraard geaaid mogen worden. Bij mooi weer is er een groot zonneterras om te zitten en waar men wat kan eten. Is het weer een keertje wat minder mooi dan biedt de binnenspeeltuin “Max-Abenteuerland” veel plezier voor kinderen.

Speeltuin met terras Dierentuin Nordhorn

 

Naar website

Nordhorn ligt in het Graftschap Bentheim waar nog veel meer te beleven is!

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor