365 dagen per jaar Tierpark Nordhorn

Wij hebben hier in Twente het geluk dat we heel snel de grens over zijn. In het grensgebied is ontzettend veel te ontdekken. Zo ook Tierpark Nordhorn. Je rijdt er vanaf veel plekken in Twente binnen een half uur naartoe! Dierentuin Nordhorn is 365 dagen per jaar open! Ik vroeg me eerst af of er dan echt dagelijks zoveel mensen naar deze dierentuin komen. Maar nu ik er onlangs een bezoek aan gebracht heb met onze 3 jongens snap ik dat zeker wel! Bovendien waren wij er echt bijna een hele dag, maar leent dit park zich er ook heel goed voor om een dagdeel te komen. Want je maakt een leuke wandeling, onderweg kun je spelen en er zijn leuke terrassen. Het is een laagdrempelig uitstapje en daardoor herhaaldelijk te plannen. Ik denk dat dit een aanzienlijk verschil is met veel andere dierentuinen. 

Dierentuin Nordhorn

Tarieven

Bovendien hanteert de dierentuin relatief voordelige tarieven. Kinderen onder de 4 jaar hebben gratis entree, tot 16 jaar betaal je € 9,90 voor een dagkaart. En dan is er nog de mogelijkheid tot de aanschaf van een jaarkaart waarmee je de dierentuin het hele jaar door bezoekt. Het is een heel compleet uitje en het is dan ook niet voor niets dat veel gezinnen een jaarkaart voor deze dierentuin kopen. In deze tarieven zit ook nog een zogenaamde 'soortbehoudseuro' opgenomen. Deze euro's worden geïnvesteerd in regionaal en internationaal soortbehoud, onderwijs en onderzoek. Je ziet dit overal in het park terug.

Groene dierentuin 

Als je het park binnenkomt, begrijp je hun slogan 'Der Familienzoo im Grünen' direct. Het is letterlijk een tuin. Het is heel groen aangelegd, in een bebosde omgeving en zelfs aan het water van de rivier de Vechte gelegen. Daardoor zie je ook veel dieren gewoon in hun eigen natuurlijke omgeving. 

Dierentuin Nordhorn

Dierentuin NOrdhorn

Looproute

Er is een looproute aangegeven door de dierentuin. Hierdoor mis je geen enkel verblijf en passeer je de verblijven ook vaak van meerdere kanten waardoor de kans groter is dat je de dieren (van dichtbij) spot! Deze route leidt je ook langs diverse horeca gelegenheden en de historische vechteboerderij. 

Dieren 

Wat ik zelf heel leuk vond, en onze jongens ook, is dat je echt heel dichtbij de dieren kunt komen. Je kunt heel veel verblijven ook echt inlopen. Bijvoorbeeld het verblijf van de duiven, zebravinken en parkieten. 

Dierentuin Nordhorn

Extra spannend! Wij hadden voer mee genomen vanaf de entree. Je kunt dan zelfs door een buis de bisons voeren!

Dierentuin Nordhorn

Bij veel andere dieren kun je tot in het verblijf, zoals bij de damherten. Alle verblijven waar we hebben kunnen voeren waren bij onze jongens favoriet.

Dierentuin Nordhorn

De parkieten en damherten vonden ze toch echt wel het leukste. Die kwamen dan ook wel echt heel erg dichtbij. Dit zijn overigens niet zomaar damherten. Het zijn bedreigde Vietnam Sita herten, extra bijzonder dus! 

Dierentuin Nordhorn

Ik vond het persoonlijk ook heel leuk dat overal bordjes en plekken ingericht zijn om kinderen op een speelse manier extra informatie mee te geven. Je kunt zien dat er op deze manier echt op educatie ingezet wordt. En het leuke is; ze zijn hier helemaal voorbereid op Nederlands publiek. Alle informatie is tweetalig. 

Dierentuin Nordhorn

Je vindt in dit park al met al 2.000 dieren verdeeld over 100 soorten! Denk ook aan doodshoofdaapjes, luipaarden, zeehonden, kangoeroes en wolven. En nog heel veel meer :)

Dierentuin Nordhorn

Daarnaast zijn er ook slangen en hagedissen in een binnen verblijf. Bij heel veel verblijven staan voedertijden aangegeven waarbij de gasten kunnen komen kijken. Erg leuk om een keer te zien!

Dierentuin Nordhorn

Historische boerderij 

Ook bijzonder in dit park is de historische boerderij Vechtehof. Je bent hier echt op een erf met allerlei dieren die je op de boerderij tegenkomt.

Dierentuin Nordhorn

Varkens, koeien, een paard, maar ook konijnen, schapen en kippen. Super leuk!  Je gaat hier op dit erf echt even terug in de tijd. Toen wij er waren liep er ook een boer in klederdracht die samen met de kinderen een rondje liep met de schapen en de duiven ging voeren. 

Dierentuin Nordhorn

Hier vind je ook het restaurant Mallejan waar veel gerechten bereid worden met streekproducten. Tip: Iedere zaterdag en zondag schuif je hier vanaf 9.30 uur aan voor een boeren ontbijtbuffet! (op reservering via 0049-5921-71200-70)

Kinderboerderijen

Zowel bij de Vechteboerderij als naast de grote speeltuin vind je een kinderboerderij. Hier loop je tussen de geitjes en bokjes en aai je de varkens.

Dierentuin Nordhorn

Horeca

Er zijn meerdere horeca gelegenheden in het park. Met grote terrassen en nabij een speeltuin. Wat mij betreft blijft dat de ultieme combinatie. Daarnaast zijn er nog diverse horeca units voor to-go aan de looproute.

Dierentuin Nordhorn

Bij de grotere horeca gelegenheden wordt een heel uitgebreid en divers assortiment aangeboden. Wij gingen voor de kiddy box en een heerlijke verse pizza mozarella. 

Dierentuin Nordhorn

Speeltuinen

Vlak bij de historische Vechteboerderij tegenover de horeca 'bistro am markt' is een speeltuin met een klimtouwen. De klimtuin is geschikt voor grote en kleine kinderen. Je vindt hier ook een heel speelgedeelte in het thema van de boerderij. De grote speeltuin centraal in het park is eigenlijk al een bezoek waard. Je vindt hier ook hele diverse klim- en speeltoestellen, voor alle leeftijden. Hier kunnen kinderen zicht eigenlijk al prima een paar uur vermaken. Naast de horeca op dezelfde locatie vind je ook nog een hele gave houten binnen speeltuin.

Dierentuin Nordhorn

Dus is het een keer wat minder weer dan is dit ook een prima uitvalsbasis op het park. Onze jongens hebben ook deze speeltuin getest: meer dan goed gekeurd! Er zitten allerlei leuke gangen onder de grond en je klimt er heel hoog.

Dierentuin Nordhorn

Onze conclusie: Wij komen zeker nog eens terug en kunnen een uitje naar deze dierentuin van harte aanbevelen! 

Bonustips

- check ook de agenda: er worden regelmatig extra activiteiten georganiseerd. 

- koop even een paar zakjes voer bij de entree of onderweg bij de horeca. Zo leuk! 

- Je viert hier ook je kinderfeestje

- Voor € 3,50 leen je een bolderkar. Handig als je jongere kids bij je hebt óf veel eten en drinken ;)

Lees meer over de dierentuin

Nordhorn ligt in het Graftschap Bentheim waar nog veel meer te beleven is!