Carl-von-Linné-Str. 1, 48488 Emsbüren

Emsflower Erlebnispark in Emsbüren

Wil je met je gezin echt eens iets anders doen en vind je het wel interessant hoe een kwekerij planten en groenten laat groeien en bloeien? Het Erlebnispark van Emsflower biedt een kijkje achter de schermen van Europa's grootste perk- en potplantenkwekerij. Meer dan 300 miljoen planten per jaar verlaten hier de kassen!

Emsflower

Laat je verbazen over de automatisering in de tuinbouwbranche. Geniet van de aanliggende tropische tuinen en ontdek de verschillende exotische dieren. In de vlindertuin vliegen honderden tropische vlinders rond! Een groot centraal gelegen speelparadijs maakt je dagje uit helemaal af.

Emsflower

Bij goed weer gaan de roldeuren open zodat de speeltuin ook deels outdoor is. Het Erlebnispark biedt een dagje uit voor jong en oud, bij zowel goed als slecht weer.

Naar website

Emsflower

Speelparadijs en Restaurant

Het middelpunt van het park is een uitgebreide overdekte speeltuin. In een natuurlijke omgeving kunnen kinderen zich uitleven. Klimmen, klauteren en van de glijbaan. Met je blote voeten in de zandbak. Hier wordt kinderen bij alle weersomstandigheden iets geboden.

Emsflower

Vlindertuin

In de vlindertuin vliegen meer dan 1.000 vlinders vrij rond. Bewonder onder andere handpalmgrote exemplaren in een prachtige omgeving, en volg van dichtbij de levenscyclus van de vlinder. De vlinders fladderen hier om je heen, dit is voor ouders maar ook voor kinderen erg indrukwekkend en leuk!

Emsflower

Tropische tuin

In de tropische tuin vind je een landschap met prachtige beken en vijvers. Bovendien zijn hier uitzonderlijke planten en dieren van over de hele wereld te bewonderen.

Emsflower

Bewonder de cactussen, honderden jaren oude olijfbomen, papegaaien, stokstaartjes en aapjes.

Emslower

Super leuk om met de kinderen doorheen te lopen. Onderweg spot je zelfs dino's in de tuin!

Productieproces

Neem een kijkje achter de schermen van Europa’s grootste kwekerij van pot- en perkplanten. Het productieproces is het gehele jaar te bezichtigen. Afhankelijk van de bestellingen en het seizoen kunnen zowel de stekrobot en de plantmachines evenals de productiemedewerkers in actie worden gezien.

Emsflower

Daarnaast zie je verschillende videobeelden van alle belangrijke en interessante productiestappen. Super leuk en leerzaam ook voor kinderen!

Naar website

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor