We mochten, voor het werk van mijn moeder bij Go-Kids, naar de dierentuin, naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Dat is super leuk! Dit uitje heeft de 2e prijs gewonnen van “Leukste uitje van het jaar”. Dus we waren wel benieuwd hoe dat zou zijn want we zijn er nog nooit geweest.

We vertrokken ’s morgens na het ontbijt met de auto richting Rotterdam. Gelukkig was het lekker weer en het was al best wel warm. Op de app van Diergaarde Blijdorp hebben we alvast gekeken welke dieren er allemaal in het park zijn. We willen zeker de zeeleeuwen, olifanten, giraffen, ijsberen zien en even naar de grote speeltuin. Die ziet er gaaf uit! Onze moeder vertelde dat er een baby olifantje, genaamd Radjik, in het park te zien is. Dat is wel super schattig dus daar willen we ook zeker naar toe.

Het park Diergaarde Blijdorp Toen we aankwamen viel het op dat het park heel groot is, er heel veel dieren wonen en er waren ook veel bezoekers. Gelukkig konden we snel doorlopen naar binnen. Daar kregen we een plattegrond van het park. Zo dat is een groot park! Waar moeten we beginnen? We zien dat het park is verdeeld in werelddelen: Oceanium, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika, Europa, Australië en Azië. Dit kan je op de plattegrond goed zien en daar zie je ook welke dieren in welk gebied leven. Zo kunnen we makkelijk een route uitstippelen.

We besloten om bij binnenkomst eerst naar Oceanium te gaan. Hier zagen we al snel de zeeleeuwen, die heel veel geluid maakten en lekker aan het zwemmen waren. Binnen zagen we allerlei soorten vissen. Hele grote, zoals haaien, en hele klein zoals het “Nemo” visje. Maar ook grote schildpadden en pinguïns hebben we gezien! Het was super om onder al die vissen door te lopen en het prachtige koraal te zien. We keken onze ogen uit. Ook kan je hier veel te weten te komen over deze oceaan dieren.

Tussendoor waren er ook gedeeltes om te spelen en om even iets te eten of te drinken. Na een lekkere lunch op het terras bij het restaurant zijn we naar Noord-Amerika gegaan, daar zagen we een ijsbeer en leuke prairie-hondjes die wel heel nieuwsgierig waren. Je kon via een tunnel in de grond heel dichtbij deze dieren komen.

Daarna wilden we heel graag naar de olifanten, dus we zijn door Zuid-Amerika gewandeld naar Azië. Onderweg lazen we ergens dat de dierentuin al meer dan 160 jaar bestaat. Dat is al echt heel lang! Al snel kwamen we bij de olifanten. Ze stonden eerst nog op afstand, maar op een gegeven moment kwamen ze op ons af, richting het water. Ook de kleine Radjik liep mee en ze gingen water drinken en lekker spelen. Dat was super leuk om te zien. Wat een schattig olifantje!

Na de kraamvisite bij het babyolifantje zijn we door Afrika gelopen waar we giraffen zagen. Wat een mooie dieren! We wilden ook heel graag naar de speeltuin met de speeltoren van de Oewanja Kinderjungle. We waren moe van al het lopen dus gingen we even spelen en een ijsje eten. Want het was wel erg warm geworden. Bij de speeltuin was een restaurant en terras dus daar hebben we even uitgerust.

We zijn na de ijsjes en drankjes naar Azië gelopen. Onze ouders wilden graag de Chinese tuin zien. Ze waren heel enthousiast over hoe mooi alles is in het park met de bloemen en bomen. “Net of je in Azië bent,” zei mama! Ondertussen zagen we nog heel veel verschillende dieren en zijn we nog even in de binnenspeeltuin Biotopia geweest. Hier kan je over de vin van een bultrug glijden.

Na een paar uur wandelen en spelen waren we wel moe en zijn we terug naar de uitgang gelopen. Als we niet zo moe waren geweest hadden we nog veel langer willen blijven! Toen mochten we nog iets leuks uitzoeken in de souvenirwinkel als aandenken aan een super leuke dag. Dat was wel heel leuk natuurlijk!

We vinden Diergaarde Blijdorp een supermooi en leuk uitje en willen zeker nog een keertje terug. We snappen wel waarom dit park de 2e prijs heeft gewonnen. Het is voor kinderen en volwassenen een leuk park want er zijn veel verschillende dieren en je kan veel zien en te weten komen. Het olifantje kijken en het cadeautje uitzoeken vonden we het leukst!

Als ik de baas van de dierentuin zou zijn dan….. Lieve 5 jaar: “Zou ik allemaal leuke dingen doen, die ik maar wil!” Floris 8 jaar: “Zou ik een speelpad aanleggen waar je kan spelen.” Dominique 10 jaar: “Zou ik een speurtocht maken in het park”

Nog een tip van mijn moeder: Als je in regio Rotterdam woont, is een abonnement wel echt een aanrader, zodat je vaker naar het park kan gaan met de kinderen en bij elk bezoek een ander werelddeel uitgebreid kan bekijken. Kinderen zijn snel moe na 2-3 uur wandelen en om echt alles goed te zien heb je echt veel meer tijd nodig, want je raakt niet uitgekeken hier! We zijn absoluut verrast door dit mooie dierenpark!