Bijna Zomervankantie 2023 dat betekent 6 weken vrij voor de kinderen! Wij hebben de leukste tips voor je verzameld, van leuke zomerkampen, naar een museum, theater, film, knutselen, zwembad of toch lekker buiten spelen?. Heb jij al bedacht wat je allemaal gaat doen deze zomervakantie? Wij inspireren je graag! Fijne vakantie!

Wanneer begint de zomervakantie in 2023?

Bekijk op deze pagina de zomervakanties in 2023 voor de regio's Noord, Midden en Zuid Nederland. De onderstaande vakantie-data zijn adviesdata in 2023 die de overheid in Nederland jaarlijks bepaalt.

Zomervakantie in het basisonderwijs

  • regio Noord: 22 juli t/m 3 september 2023
  • regio Midden: 8 juli t/m 20 augustus 2023
  • regio Zuid: 15 juli t/m 27 augustus 2023

------

Ga direct naar:

Theatervoorstellingen voor het hele gezin in de Zomervakantie 2023!

De zomervakantie is een fijne vakantie om eropuit te trekken met elkaar. Wij houden zelf erg van vrolijke zomerkleuren die we buiten overal zien. En er is weer zoveel leuks te doen dit jaar! Zo zijn er in de zomervakantie speciale kinderactiviteiten georganiseerd in veel theaters in de omgeving Haarlem.

Leuke kindervoorstellingen in de Schuur/Caprera!

Zondag 6 augustus: Jeugdtheater 4+ Anansi de Spin - Sterker dan Olifant ► info & tickets

Anansi de Spin: Sterker dan Olifant

Anansi heeft de lekkerste banaantjes ooit in een boom zien hangen. Hij klimt helemaal naar boven en dan… worden ze zo onder zijn neus weggekaapt door de sterke, grote Olifant. Anansi kan het niet laten en daagt haar uit voor een potje touwtrekken. De winnaar krijgt een heerlijke portie fruit. Daar zegt Olifant geen nee tegen; ze is immers de sterkste van het woud. Maar Anansi heeft natuurlijk alweer een slim plannetje bedacht om iedereen op het verkeerde been te zetten…

Familievoorstellingen in Stadsschouwburg in Haarlem

Donderdag 24 augustus t/m zondag 10 september: Koning van Haarlem ► info & tickets

Muzikale zomerkomedie Koning van Haarlem

Voor het vierde jaar op rij strijkt Club Kenau in de zomer neer op het voorplein van Stadsschouwburg Haarlem met een oer-Haarlemse familievoorstelling in de buitenlucht: Koning van Haarlem. De Club neemt je mee naar het jaar 1806 waarin de jongere broer van Napoleon tegen zijn zin naar Paviljoen Welgelegen (het huidige provinciehuis) verhuist om koning van Holland te worden. Om zijn verblijf in Haarlem te veraangenamen verzint hij een list. Maar wat als iedereen gelooft in de leugen?

Info & Tickets ►

Zomervakantie: een periode vol leuke en nieuwe kinderfilms voor de hele familie

De kleinste bezoekers hoeven zich deze zomer niet te vervelen, er is tijdens de vakantie van alles te beleven voor kinderen bij Pathé. De nieuwste kinderfilms zijn de gehele periode te zien op het grote doek en er worden tal van leuke extra activiteiten georganiseerd. Zo kunnen de kinderen hun creativiteit kwijt in de kinderhoek, waar zij lekker kunnen knutselen en kleuren. Er ligt een mooie zomer kleur- en doeplaat voor ze klaar waar ze mee aan de slag kunnen. Daarnaast kunnen de trouwe Pathé fans deze zomer mee sparen voor een gratis Charlie knuffel in de Pathé All Stars app. Over Charlie gesproken... wie weet kom je deze trouwe mascotte wel tegen in de bioscoopgangen voor een meet & greet! 

Check hier de agenda ►

----

Leuke kampen voor kinderen in de vakantie

De lange zomervakantie komt eraan. De ultieme periode om je kind op zomerkamp te laten gaan. Waarom? Daar geven wij van Go-Kids je een aantal goede redenen voor, inclusief tips om goedkoper op kinderkamp te gaan. Wij verzamelen de leukste kampen voor je! In en om Haarlem. Voor overdag óf iets verder weg met of zonder overnachtingen, er zijn zoveel leuke kampen voor kinderen.

Check hier het overzicht ►

----

Spelen in binnenspeeltuinen of indoor voetgolf

De vakantie! Wie kijkt er niet naar uit? Zes weken lang relaxen en genieten van én met elkaar. En de ideale vakantie om uitstapjes te maken in eigen land. Wij hebben alvast de leukste dagjes uit voor je op een rij gezet. Het weer kan nog weleens heel erg warm zijn in de zomervakantie, en om je huis nou om te toveren tot een waterparadijs, daar worden de meeste ouders niet gelukkig van. Het wordt tijd dat we weer los mogen gaan en lekker alle energie eruit kunnen gooien in een koele ruimte, want er zijn hele leuke activiteiten en uitjes waar het binnen lekker droog en koel of koud is; wij hebben er een paar voor jullie opgezocht:

----

Naar het museum in de schoolvakantie

Veel van deze kindermusea hebben speciaal voor kinderen een museum speurtocht, een speciale tentoonstelling, een rondleiding voor kinderen of een familierondleiding, een kinderatelier waar ze zelf aan de slag kunnen en leuke workshops kunnen volgen. Zo is een museum héél erg leuk voor peuters, kleuters, jonge kinderen en oudere kinderen! In de zomervakantie hebben deze musea zeker een leuk programma:

----

Vrijzwemmen bij De Waterkanten in Lisse

Zwemmen is altijd een goed idee toch? Bij De Waterkanten is altijd wat leuks te doen!

Meer info ►

Leuke buitenactiviteiten in de zomervakantie

Ondanks dat het best wel eens kan regenen en de temperatuur inmiddels al flink is gedaald, is het heerlijk om naar buiten te gaan. Maak een stevige wandeling door het lokale park, doe een leuke speurtocht in Haarlem, ga naar het bos of maak een heerlijke strandwandeling. De kinderen vermaken zich al snel met een stok, of door op zoek te gaan naar schatten uit te natuur. Verzamel bijvoorbeeld bladeren en kastanjes en ga hier thuis mee aan het knutselen. En hoe heerlijk is het om een flinke wandeling af te sluiten met een lekker stuk appeltaart en een grote mok warme chocolademelk?

Jumpen bij Trampolinepark Bloemendaal aan Zee

Groot, klein, jong, oud, professioneel, amateur. Iedereen is ook dit seizoen weer van harte welkom om allerlei acrobatische toeren uit te halen. Springen tot je een ons weegt of even lekker luieren op onze strandbedjes, het mag allemaal. Tot op de trampo!

Meer info ►

Klimmen bij Klimpark21

Via touwen en hangbruggen van punt naar punt en vervolgens in een bungelende regenton naar de overkant van het parcours slingeren: dat is Klimpark21. Dat klinkt spectaculair en dat is het ook! Maar eigenlijk is deze attractie voor iedereen geschikt: waaghals of niet.

Meer info ►

Tijdens de Zomervakantie Hutten bouwen op Palènpa park!

Op Landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep kun je naar hartelust hutten bouwen. Deze huttenbouwplaats is voor kinderen vanaf 4 jaar en kun je, heerlijk buiten, een prachtige hut bouwen op jouw eigen kavel. Wist je dat je hier ook je feestje kan vieren? ►Reserveer alvast een plekje!

Leuke activiteiten bij informatieboerderij Zorgvrij

Stallen, speeltuin en speelbos zijn alle dagen van de week geopend. Je kunt allerlei leuke speurtochten doen of een egel knutselen, kippen voeren of ga op zoek in de natuur naar inspiratie voor nieuwe uitvindingen. Wie is er goed in 'spieken'? ► Bekijk hier de volledige agenda!

De hele dag buiten zijn in Spaarnwoude Park

Spaarnwoude Park is een oase van groen tussen Haarlem, Hoofddorp en Amsterdam. In dit uitgestrekte gebied is van alles te beleven. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijk wandelen en fietsen door de veenweidegebieden, klimmen, skiën, paintballen en in de Groene Weelde ligt een fantastisch mountainbikeparcours. Bij Boerderij Zorgvrij is het hele jaar door veel te doen!

Wat is er allemaal te doen in Spaarnwoude? ►

----

Lekker eten in de zomervakantie bij één van deze kindvriendelijke en hippe restaurantjes

Er zijn zo veel leuke horeca gelegenheden voor gezinnen met kinderen, met een speelhoek of andere leuke faciliteiten. Go-Kids regio Haarlem ging op zoek naar de leukste kindvriendelijke horeca voor kinderen. Wat zijn er veel leuke plekken om uit eten te gaan voor kids en gezinnen!

  • De Hemelse Pannenkoek in Overveen: Na een wandeling door de duinen, zwemmen bij Het Wed of een dagje strand is dit een goede uitvalsbasis. Bij De Hemelse Pannenkoek kun je uiteraard genieten van vele lekkere pannenkoeken en poffertjes, maar er staan ook andere lekkere dingen op de kaart. ► Reserveer nu
  • Brasserie De Smaeckkamer in Beverwijk: is opgezet vanuit de gedachte dat het er leuk moet zijn voor groot en klein. Dus hebben ze niet alleen plek om te eten, maar ook om te spelen; met een geweldige speelkamer en buiten een gave natuur speeltuin! ► Reserveer een plekje
  • Tuincentrum De Oosteinde in Hillegom: Je verwacht het niet bij een tuincentrum, maar Tuincentrum Oosteinde heeft een gezellig restaurant waar je een lekker hapje kan eten en een heerlijk drankje kan drinken, terwijl de kinderen hun gang gaan bij de kinderboerderij of de natuur speelweide ► Kom ook eens kijken naar de vlindertuin
  • Restaurant Gestrand bij camping de Lakens:  is in de wintermaanden tot eind maart elke zaterdag & zondag geopend. Geniet in de luwte van de duinen van het winterzonnetje op het terras met zicht op de gave speeltuin. Slecht weer? Ze hebben ook een gave indoor speeltuin! Binnen in het restaurant staat de openhaard aan en is het warm & gezellig lunchen, borrelen en dineren met  familie en vrienden. Op zondag zijn er leuke activiteiten voor de kids! Reserveer alvast een plekje!
  • Tuincentrum De Oosteinde in Vijfhuizen: Je verwacht het niet bij een tuincentrum, maar Tuincentrum Oosteinde heeft een gezellig restaurant waar je een lekker hapje kan eten en een heerlijk drankje kan drinken, terwijl de kinderen hun gang gaan bij de kinderboerderij of de natuur speelweide ► Gezellige kinderboerderij
  • Restraurant Bleij in Heemskerk: Al vanaf de eerste zonnestralen kun je bij Bleij genieten van het ruime en gezellige terras. Zij zijn er helemaal op ingesteld dat de kids gezellig meekomen naar Bleij! Zo hebben zij in het restaurant een plek gecreëerd waar de kinderen zich kostelijk kunnen vermaken. Er zijn touch-screen speelmodules, televisie, een blokkenbak, schoolbord, boekjes en nog veel meer! ► Gezellige uit eten met de kinderen
  • Pannenkoe in Lisse: Na 10 jaar Pannenkoekenhuis Vrouw Holle in het centrum van Lisse geweest te zijn, is het per juli 2019 overgedragen aan Pannenkoe en doopt daarmee de naam om in “Pannenkoe Lisse”. In een ouderwets gezellige boerderij in het centrum van Lisse kun je op jouw gemak genieten van de ambachtelijk bereide maaltijden. Ze hebben een uitgebreid menu en er is voor ieder wat wils. In de zomer hebben ze een prachtig terras, waar je uitzicht hebt op het winkelend publiek of je kunt plaatsnemen aan de achterzijde van de boerderij. ► Heerlijk uiteten met de kinderen in Lisse
  •  

Er zijn nog meer leuke kinderactiviteiten in de omgeving Haarlem!