Misschien ben je ze al stiekem een paar tegen gekomen, maar wist je al dat er op verschillende plekken in en om Haarlem kabouters en kaboutersporen te zien zijn? Soms zie je alleen een kabouterdeurtje. Soms zie je ineens een groepje kabouters of zelfs een heel dorp vol. Wij van Go-Kids zijn dol op deze kleine wezentjes. Daarom zijn wij maar eens voor jullie op onderzoek uitgegaan. Want waar zitten nu al die kabouterplekken en kabouterpaden in de buurt?
 
 

In Wijk aan Zee kan nu ook op zoek gaan naar kabouters in het bos

Een kabouterpad is een veilige route vol leuke opdrachten speciaal voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Startpunt van het nieuwe kabouterpad is naast de Badgastenkerk in Wijk aan Zee. Kabouter Piggel neemt kinderen en hun ouders mee op avontuur langs 15 paaltjes met opdrachten. Hazensprongen maken, liedjes zingen, takjes en blaadjes verzamelen…

Volgens ons wonen er sinds dit jaar kabouters op het eiland van Het Veer. Want overal zien wij kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand

Kleine voetstapjes op het eiland van het veer voor de kleintjes... een echt kabouterpad

Volgens ons wonen er sinds dit jaar (4 juni 2022) kabouters op het eiland van Het Veer. Want overal zien wij kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand. wielsporen van een kruiwagentje en kleine kruimeltjes bij ons in de keuken. En heel soms zien wij een hele kleine schimmen wegschieten als we op het eiland aan het werk zijn. We hebben gehoord dat Kabouters meestal wonen in holletjes in de grond of in een holle boom (stam). Kabouters zijn heel snel en ze houden niet allemaal altijd van grote mensen. Kabouters zijn wel heel vrolijk en houden van kleur net als wij. De kabouters op het eiland zijn harde werkers en altijd druk. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt dan kom je daar vanzelf achter. Vergeet niet om onderweg te zoeken naar kaboutersporen. En met geluk kom je een echte kabouter tegen.

 

Geheim kabouterdorp in de Amsterdamse Waterleidingduinen (Waternet)

In de prachtige Amsterdamse Waterleidingduinen kun je urenlang ronddwalen en heerlijk spelen. Het is toegestaan om buiten de paden te lopen in dit duingebied en dat is nou echt wat je moet doen om dit kabouterdorp te vinden. Het kabouterdorp is goed verstopt in de Amsterdamse Waterleidingduinen, dus dat wordt wel even zoeken. Net na de ingang van De Zilk volg je het stenen pad tot over het water en daar vind je vast wel een kabouter met een rood, geel, blauw mutsje. 

 
 

De kabouters van het Burgemeester Rijkenspark

Ook in Santpoort zijn vrolijke kabouters te vinden. Zoek maar eens goed in het Burgemeester Rijkenspark en wie weet zie je daar sporen van kleine kabouters die er werken en wonen. Misschien zijn ze wel in het pierenbadje te vinden, want in het park is ook een pierenbadje waar je fijn kan af koelen met je kindje op een mooie zonnige dag.

Kabouterpad in de Haarlemmer Kweektuin

Ken je het kabouterpaadje in de Haarlemmer Kweektuin al? Een leuke manier om met je kinderen op een leuke en spelenderwijs de Kweektuin te ontdekken. Er valt daar nog veel meer te beleven. Zo is er een dierenweide met geitjes en een volière, een klein speeltuintje en de wat grotere Natuurspeelplek De Paddenpoel. In de tropische kas kun je schildpadden bekijken. 

Kabouters in de Haarlemse binnenstad

In de Vijfhoek wonen ook een gezellige kabouters. Zo bij de weg. Op een steenworp afstand van de fijne speeltuin op het Wilsonplein. En tijdens een wandeling door de stad moet je eens goed de bomen in het Kenaupark kijken. In een van de bomen wonen namelijk kaboutertjes. Kun jij het mysterieuze kabouterhuisje vinden?

Kabouterhuisje in Bloemendaal

Zo’n grote boom met geheimzinnig deurtje vind je trouwens niet alleen in het Kenaupark. Bij het kopje van Bloemendaal kan je ook een kabouterhuisje tegen komen in een echte boom. Bij het Hertenkamp in Bloemendaal ga je meteen het eerste weggetje rechtsaf. Je komt nu langs een boom met een heel bijzonder huisje, kijk maar eens of je de kabouters ziet. De hertjes en kippen zijn natuurlijk altijd leuk om even te bekijken.

Kabouterpad in Wandelbos Hoofddorp

Vanuit de kinderboerderij Boerenzwaluw kunnen kinderen in het Hoofddorpse Wandelbos 12 kabouters tegenkomen. In het bos is een route uitgestippeld.

Meer info ►

Kabouterroute in het Haarlemmermeerse bos

Wist je dat er kabouters in het Haarlemmermeerse Bos wonen? Ja, echt waar. Als je goed kijkt, zie je soms lopen en kom je sporen tegen. De kabouters hebben van alles te vertellen. Zo kletsen ze wat af over de natuur, sport en bewegen en een gezonde leefstijl. Je kan dus ook nog wat leren van deze bijzondere kabouters.

Het Kabouterpad is een leuke en leerzame speurtocht voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar.  De kinderen speuren het bos af en kunnen samen met hun ouders de paaltjes met QR-codes scannen met een mobiele telefoon. Elke QR-code heeft een leuk verhaaltje, opdracht of vraag. Je vindt de start van het Kabouterpad op het grasveld naast Papa’s Beach House, IJweg 961, 2131 LV in Hoofddorp.

Klein kabouterbos in Hoofddorp

Op de Marga Klompesingel in Hoofddorp, tegenover nummer 136, ligt al enige tijd een klein kabouterdorp. Het dorp wil uitbreiden. Een bewoner doet een oproep aan wie nog een kaboutertje over heeft, het er bij te plaatsen. Hoe meer vriendjes, hoe meer vreugd. Voor de liefhebber is er in het Hoofddorpse Wandelbos overigens ook een kabouterpad.

Kabouterwandeling over Landgoed Keukenhof in Lisse

Bij het oude station van Lisse in de bossen aan de overkant van de weg kom je een heus kabouterdorp tegen. Via het hek kom je op het terrein van Landgoed Keukenhof. In het broekbos de Grote Looster kom je schattige kabouters tegen die aan het werk zijn of die rustig genieten van alle prachtige kleuren en geuren van het bos.

Kabouterpaden in de bossen van Staatsbosbeheer

Er wonen ook kabouters in de bossen van Staatsbosbeheer, althans dat denken wij, want ook daar zie je af en toe kleine voetafdrukken in het zand. Zoek de kabouterpaden op en als je goed kijkt, dan zie je misschien wel een echte kabouter! De kabouterpaden van Staasbosbeheer zijn leuke en leerzame speurtochten voor kinderen van 3 tot 7 jaar. De kinderen gaan getooid met orde puntmuts en rugzakje buiten op zoek naar kaboutersporen en voeren opdrachten uit. Ook leuk om als kinderfeestje te doen!

Meer info ►

Origineel blogdatum: 19 april 2019
Update: 10-04-2024