Theaterdagen theater De Toverknol

Wie kent de succesvolle Toverknol theater zomerkampen niet? Ben je creatief en heb je veel fantasie? Dan is deelname aan één van de TOVERKNOL THEATERDAGEN of  WERKWEKEN iets voor jou! In de zomervakantie organiseren ze dit feest in hun Haarlemse kindertheater! Hou ook de leuke kindervoorstellingen in de gaten.

Nu: De verjaardagsdief in Theater!

 
Deze mag je niet missen ►
 

Lekker het Natuurpad lopen

In het naast het museum gelegen park Schoonenberg heeft het museum een natuurpad uitgezet. Bij de balie van het Pieter Vermeulen museum zijn natuurpad-tasjes te huur waarmee kinderen onder begeleiding op speelse wijze kennis kunnen maken met de natuur.
 
Lekker in de natuur ►
 

Gek-op-water-weken

Zon of regen, in het Scheepvaartmuseum hoef je je deze zomer geen moment te vervelen! Van 13 juli t/m 25 augustus zijn het gek-op-waterweken. Er zijn binnen én buiten aan de steiger extra activiteiten voor de hele familie. Buiten al het leuks dat altijd al te doen is in het Scheepvaartmuseum zijn er speciale Gek-op-water activiteiten.
Zo cool, dat moet je doen ►
 

Stoompracticum bij Haarlemmermeermuseum

Stoompracticum in het Haarlemmermeermuseum De Cruquius op dinsdagen en donderdagen in de zomervakantie voor kinderen en (groot)ouders.
In de grootste stoommachine ter wereld kan je je eigen stoommachine laten bewegen. Deskundige begeleiding is aanwezig, want dit gebeurt met echt vuur.
Tussen 14:00 en 16:00 uur ►
 
 

Poppenkastvoorstelling 3+ Boerderij Zorgvrij

Theater Kizzebis speelt poppenkast voorstellingen in het schapenhok op Boerderij Zorgvrij in Spaarnwoude. Ze presenteren tijdens de zomervakantie verschillende voorstellingen voor kinderen vanaf 3 jaar. Een voorstelling duurt ongeveer 45 minuten.

Vanaf woensdag 24 juli om 11:30 uur en 13.00 uur
 
Het gehele programma ►
 

Zomerspektakel bij Kennemer Theater

Stichting Welzijn Beverwijk gaat in samenwerking met het Centrum voor de Kunsten Beverwijk en het Kennemer Theater ook dit jaar een Zomerspektakel organiseren met het thema ‘uitdaging’.

Op het Kerkplein in Beverwijk kunnen kinderen deze dagen deelnemen leuke activiteiten en workshop.
Doe je mee? ►
 

Borrelpop bij restaurant Gestrand

Iedere editie een andere band, die zorgt voor een feestje bij Camping De Lakens en Restaurant Gestrand. Tussendoor is er een dj die leuke plaatjes draait. Dans met de voetjes in het zand of chill op de zitzakken. De buitenbar serveert bier en wijn, maar voor de kleintjes limonade en appelsap. Voor de kids superleuke activiteiten!
We hebben er zin in! ►
 
 

Kleuterbios bij Pathé Haarlem

De Pathé Kleuterbios is hét event voor de jongste bezoekers! Je ziet altijd als eerste de film, die overigens maar 60 minuten duurt en speciaal op deze doelgroep is afgestemd. Het licht blijft aan in de zaal en het geluid staat wat zachter. Bij de ticketprijs van € 8,- is een Kidscombo inbegrepen en voor de volwassenen koffie/thee en iets lekkers.
We schminken je ook! ►

Diamant museum in Amsterdam

In het Diamant Museum in Amsterdam draait het om prachtige diamanten kunstwerken. En natuurlijk kun je deze prachtige diamanten kunstwerken bezoeken.
Kinderen tot 12 jaar en museumkaarthouders mogen gratis naar binnen.
Als Go-Kids-lezer krijg je gratis een speurtocht door het museum! Laat bij binnenkomst in het museum weten dat je via Go-Kids komt en puzzel jezelf een weg door het museum. 
Het gehele programma ►
 

Natuurtheater en Kinderkampen

De natuurtheater lessen van Theater met Puck zijn zo opgezet dat de kinderen veel spelplezier beleven en gestimuleerd worden in verschillende vormen van expressie en beweging.
In de zomervakantie kun je ook de hele dag theater beleven op de theater en yoga dagen.
laat je fantasie maar gaan ►
 

Sprookjes onder de boom

Achter het kindertheater Elswout "het Huisje vol verhalen" staat een grote verhalenboom. Kom jij ook luisteren naar de mooiste sprookjes? Wijnand Stomp kruipt in de huid van 'oma Kip' en vertelt bekende en onbekende sprookjes onder de boom. Daarna kan iedereen lekker gaan wandelen op Elswout en natuurlijk even langs de hertjes.
 
Het gehele programma ►
 

Heksen en Tovenaars bij Zorgvrij 

Een leuke interactieve voorstelling voor kinderen tussen 4 en 8 jaar die plaatsvindt op boerderij Zorgvrij in Spaarnwoude. De kinderen worden uitgedaagd hun fantasie te gebruiken en voornamelijk plezier te hebben!

De kinderen krijgen les in vliegen op een heksenbezem. Ze maken heksensoep en halen heksenstreken uit!
Kom, pak je bezem! ►
 

 Kinderrondleiding Museum De Cruquius

Ben je tussen de 6 en 10 jaar? Dan zijn de rondleidingen door de Kindergidsen in Cruquius Museum of Historisch Museum leuk om te doen. 
Haarlemmermeermuseum ►
 

Leuke kinderfilms in Pathé Haarlem

Nu in Pathé Haarlem de leukste kinderfilms voor de hele familie:

Toy Story 4 6+,
Huisdiergeheimen 2 6+,
Yesterday 9+,
100% Coco New York 
Casper en Emma op weg naar de schat,
Apollo 11
Five feet apart 9+
Mia and the white lion 9+

Vervelen, dat doe je niet ►
 

Het elfjesbos bij Zorgvrij 

Kindertheatermaakster Puck Bakema van Theater met Puckie biedt in samenwerking met Natuur is een Feest 'het Elfjesbos' aan bij Boerderij Zorgvrij.

De elfjes zorgen heel goed voor het bos. Normaal zie je ze niet, maar voor deze ene keer maken ze een uitzondering. Kun jij ze vinden?
 
Het Elfjesbos ►
 

Zomerse familiefilms in de Filmschuur

De Filmschuur draait de hele zomer kinderfilms! Dus kom een middag heerlijk afkoelen in de filmzaal of schuilen voor die ene bui. 

Op het programma o.a. Casper en Emma op jacht naar de schat (4+) en Mijn bijzonder rare week met Tess (8+).
Bekijk de actuele speeltijden ►
 
 

Kinderrondleiding Historisch Museum  

Ben jij tussen de 6 en 10 jaar, dan hebben wij een speciale rondleiding voor jou door het Historisch museum! Zij hebben kinderen opgeleid tot Kindergids en zij gaan jou op een leuke manier vertellen over de geschiedenis van Haarlemmermeer. Ze laten je ook veel zien van hoe iets vroeger in z'n werk ging of wat oude gebruiken waren. 
Kinderrondleiding ►
 

Coole activiteiten & uitjes

 
Natuurlijk hebben wij niet alleen films, theater en culturerel uitjes in onze agenda staan. Maar ook coole activiteiten voor binnen en buiten! Deze kun je in onze agenda vinden en natuurlijk komt er ook een mooi zomer vakantie-overzicht aan!

Bekijk hier alle activiteiten