Wat te doen met Hemelvaart met kinderen in de omgeving Haarlem

Hemelvaartsdag is één van die feestdagen die uitnodigen om eens iets speciaals te doen. Wat te doen als heel Nederland vrij heeft op Hemelvaartsdag? Lekker met je gezin op pad! Go-Kids Haarlem heeft de leukste uitjes voor je op een rij gezet in de omgeving Haarlem.

Wil je liever de drukte vermijden? Ga dan lekker op de fiets een tocht maken en kijken wat op je pad tegenkomt. Dat is ook een mooie invulling voor een dagje uit! 

De hele dag buiten zijn in Spaarnwoude Park

Spaarnwoude Park is een oase van groen tussen Haarlem, Hoofddorp en Amsterdam. In dit uitgestrekte gebied is van alles te beleven. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijk wandelen en fietsen door de veenweidegebieden, klimmen, skiën, paintballen en in de Groene Weelde ligt een fantastisch mountainbikeparcours. Bij Boerderij Zorgvrij is het hele jaar door veel te doen!

Wat is er allemaal te doen in Spaarnwoude? ►

Trampolinepark Bloemendaal aan Zee

Groot, klein, jong, oud, professioneel, amateur. Iedereen is ook dit seizoen weer van harte welkom om allerlei acrobatische toeren uit te halen. Springen tot je een ons weegt of even lekker luieren op onze strandbedjes, het mag allemaal. Tot op de trampo!

Kom jumpen! ►

Klimmen bij Klimpark21

Via touwen en hangbruggen van punt naar punt en vervolgens in een bungelende regenton naar de overkant van het parcours slingeren: dat is Klimpark21. Dat klinkt spectaculair en dat is het ook! Maar eigenlijk is deze attractie voor iedereen geschikt: waaghals of niet.

Meer info >

Vakantiecamps bij The Little Gym Haarlem

Zijn de scholen gesloten? Dat betekent extra veel plezier bij THE LITTLE GYM HAARLEM. Op zoek naar sportieve maar leerzame activiteiten voor je kleintje op Hemelvaartsdag? Kom naar onze Animal Adventures van 9.00-12.00! Inclusief eten, drinken en knutselen!

Meer weten? ►

Campina Open Boerderijdagen

Open Boerderijdagen: op vrijdag 19 mei (de dag na Hemelvaart) en maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag) openen meer dan 75 boerenfamilies door het hele land van 10:00 tot 16:00 uur hun staldeuren voor publiek!

Meer info ►

Spelen bij tuincentrum De Oosteinde in Hillegom en Vijfhuizen

Zijn jullie die wisselvallige dagen ook zo zat? Het wordt tijd dat de zon zich weer in al haar glorie laat zien! Bereid de tuin voor op die zonovergoten dagen met het veelzijdige aanbod van de Oosteinde. Met hun tuinplanten, potten en tuinmeubels laat je jouw buitenplek al volop stralen. Kom langs en ontdek het volledige assortiment! Ze hebben namelijk weer wat leuke jubileumaanbiedingen voor je!

En... wist je dat ze op beide locatie een hele leuke kinderboerderij hebben, met een leuke speeltuin? Daar vermaken de kinderen zich, terwijl jullie heerlijk op het terras wat lekkers nemen.

Meer info ►

Hutten bouwen bij Palènpa Park

Hutten bouwen, wie vindt dat niet prachtig? Maar hoe bouw je nu een hut die stevig en stabiel is?  In Palènpa Park in Nieuw-Vennep kun je fantastische hutten bouwen. Je krijgt je eigen bouwkavel met voldoende ruimte om je heen. Daar vind je de spullen om drie hutten en een toren te bouwen. Op iedere plek staat bovendien een partytent en picknicktafel. Gegarandeerd buitenspeelplezier!

Meer info ►

Teylers Museum in het centrum van Haarlem

Voor iedereen van 4 tot 104 is er altijd wat te doen in het Teylers Museum! Het museum staat en ligt vol met fantastische, rare, mooie en gekke apparaten, beesten, boeken, munten, schilderijen en tekeningen. Leer het museum beter kennen tijdens de gratis workshops in het weekend of tijdens schoolvakanties voor de hele familie! 

Meer info >

Het Frans Hals Museum

Nog zo'n geweldig museum voor kinderen: het Frans Hals. Er valt van alles te ontdekken in het museum. Kom gluren in het poppenhuis of ga zelf op ontdekking door het museum met de speurtocht. Doe mee met de interactieve kindertour of de schilderworkshop en ga verkleed op de foto met Frans Hals.

Meer info >

Het Dolhuys in Haarlem

Het Dolhuys is een zogenoemd belevingsmuseum: het gaat niet om de verzameling voorwerpen maar om ervaringen en meningen. Het museum geeft een overzicht van hoe er door de eeuwen heen met ‘gekte’ werd omgegaan. Met een speciale kindertentoonstelling en kinderroute.

Meer info >

Cruquius Museum Haarlemmermeer

Cruquius Museum heeft verschillende activiteiten zoals kindergidsen, stoompractica en polderpractica. Je kan er ook je verjaardagsfeestje vieren. Kijk in de agenda wat er allemaal te doen is!

Meer info en tickets >

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam

Dagje naar het museum in het Hemelvaartweekend? Wat denk je van het Scheepvaartmuseum? Voor families en kinderen is er in Het Scheepvaartmuseum namelijk altijd iets te beleven. Beleef het Verhaal van de Walvis, doe de junior audiotour of de kijk- en doewaaier, of bezoek 'het grote schip', de oostindiëvaarder VOC-schip Amsterdam.

Meer info >

Kabouters in de omgeving

Misschien ben je ze al stiekem een paar tegen gekomen, maar wist je al dat er op verschillende plekken in en om Haarlem kabouters en kaboutersporen te zien zijn? Soms zie je alleen een kabouterdeurtje. Soms zie je ineens een groepje kabouters of zelfs een heel dorp vol. Wij van Go-Kids zijn dol op deze kleine wezentjes. Daarom zijn wij maar eens voor jullie op onderzoek uitgegaan. Want waar zitten nu al die kabouterplekken en kabouterpaden in de buurt?

Vind hier de kabouters!

 

TuinTuin