Wat te doen met Hemelvaart 2022 met kinderen in de omgeving Haarlem

Hemelvaartsdag is één van die feestdagen die uitnodigen om eens iets speciaals te doen. Het valt altijd op een donderdag en dat maakt het dat Hemelvaart voor veel mensen een extra vrije dag is. Benut die optimaal en ga een lekker dagje weg. Of neem de vrijdag vrij zodat je een lekker lang weekend hebt. Wat te doen als heel Nederland vrij heeft op Hemelvaartsdag 26 mei? Lekker met je gezin de hort op gaan. Go-Kids regio Haarlem heeft de leukste uitjes voor je op een rij gezet in de omgeving Haarlem.

Wil je dat liever de drukte vermijden? Ga dan lekker op de fiets een tocht maken en kijken wat op je pad tegenkomt. Dat is ook een mooie invulling voor een dagje uit! Gaan jullie niet weg? Je kinderen hoeven zich niet te vervelen met al het leuks wat er georganiseerd wordt: Check hier onze tips:

Japanse Sprookjes

De rondreizende bossjamaan Koele Bries is je gids. Hij kent elke boom op zijn duimpje en weet altijd de weg. Hij luistert naar de bladeren, bespiedt de wilde dieren en ruikt aan de wind. Kom mee op avontuur met Koele Bries. Trek je avonturenlaarzen of verhaalsandalen aan en ga mee op pad door Caprera, op zoek naar de Kami. Lukt het jullie om ze te vinden? En te verleiden hun verhalen te delen?


Kom tijdens Hemelvaart bij Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam

Kom tijdens Hemelvaart (donderdag 26 t/m zondag 29 mei) genieten van tal van extra activiteiten voor jong & oud in het museum. Op donderdag en vrijdag kan je komen suppen, kanovaren of zeilen (in samenwerking met het Watersportverbond). Of kom op zaterdag 28 en zondag 29 mei je eigen Kapla-bootje bouwen, of de leuke en interessante kijk- en puzzeltocht door het museum doen.


Campina Open Boerderijdagen

Open Boerderijdagen: op vrijdag 27 mei (de dag na Hemelvaart) en maandag 6 juni (Tweede Pinksterdag) openen meer dan 76 boerenfamilies door het hele land van 10:00 tot 16:00 uur hun staldeuren voor publiek!

Meer info ►


Spelen bij tuincentrum Oosteinde in Hillegom en Vijfhuizen

Zijn jullie die wisselvallige dagen ook zo zat? Het wordt tijd dat de zon zich weer in al haar glorie laat zien! Bereid de tuin voor op die zonovergoten dagen met het veelzijdige aanbod van de Oosteinde. Met hun tuinplanten, potten en tuinmeubels laat je jouw buitenplek al volop stralen. Kom langs en ontdek het volledige assortiment! Ze hebben namelijk weer wat leuke jubileumaanbiedingen voor je!

En... wist je dat ze op beide locatie een hele leuke kinderboerderij hebben, met een leuke speeltuin? Daar vermaken de kinderen zich, terwijl jullie heerlijk op het terras wat lekkers nemen.


Leuke binnenactiviteiten en indoor uitjes tijdens Hemelvaart

Het weer kan nog weleens tegenzitten tijdens de Hemelvaart, en om je huis nou om te toveren tot een indoor speeltuin, daar worden de meeste ouders niet gelukkig van. Het wordt tijd dat we weer los mogen gaan en lekker alle energie eruit kunnen gooien, want er zijn hele leuke activiteiten en uitjes; wij hebben er een paar voor jullie opgezocht:


Hutten bouwen bij Palènpa Park

Hutten bouwen, wie vindt dat niet prachtig. Maar hoe bouw je nu een hut die stevig en stabiel is?  In Palènpa Park in Nieuw-Vennep kun je fantastische hutten bouwen. Je krijgt je eigen bouwkavel met voldoende ruimte om je heen. Daar vind je de spullen om drie hutten en een toren te bouwen. Op iedere plek staat bovendien een partytent en picknicktafel. Vier hier je verjaardagsfeestje of beleef een bijzonder dagje uit met je gezin! Ook voor schoolreisjes, klassenuitjes en BSO-uitstapjes biedt Palènpa Park gegarandeerd buitenspeelplezier ► klik hier voor meer info!


Leuke activiteiten bij boerderij Zorgvrij

Jong en oud kunnen hier zien en ervaren wat het leven op een biologisch melkveebedrijf inhoudt. De toegang is gratis en bijna altijd zijn er kalfjes, geiten, kippen, varkens en konijnen te zien. Er zijn ► klik hier voor meer info!


Naar het museum met kinderen tijdens de Hemelvaart weekend

Veel van deze kindermusea hebben speciaal voor kinderen een museum speurtocht, een speciale tentoonstelling, een rondleiding voor kinderen of een familierondleiding, een kinderatelier waar ze zelf aan de slag kunnen en leuke workshops kunnen volgen. Zo is een museum héél erg leuk voor peuters, kleuters, jonge kinderen en oudere kinderen! In het lange weekend tijdens de Hemelvaart hebben deze musea zeker een leuk programma:


Speurtocht spel in Haarlem

Een speurtocht is super leuk om samen te doen met de kinderen. Lekker met je gezin dwalen door een stad, op zoek naar aanwijzingen. Want wie speurt ontdekt meer! Heel Holland Speurt heeft heel veel soorten speurtochten, waarvan er een aantal speciaal geschikt zijn voor gezinnen:

  • Detectivespel familie (8+)
  • Stadsspeurtocht (10+)

Nu bestellen met korting!


Skeeleren in het recreatiegebied Spaarnwoude 

In recreatiegebied Buitenhuizen is een speciale skeelerroute uitgestippeld. Volg de blauwe stippen die op het wegdek zijn geverfd. Een prettige afsluiting van de blauwe skateroute is Informatieboerderij Zorgvrij, waar je nog heerlijk kan spelen en de geiten kan aaien. Ook is het pannenkoekenrestaurant open voor een heerlijk ijsje of kopje koffie.

Check hier de route!


Kabouters in de omgeving

Misschien ben je ze al stiekem een paar tegen gekomen, maar wist je al dat er op verschillende plekken in en om Haarlem kabouters en kaboutersporen te zien zijn? Soms zie je alleen een kabouterdeurtje. Soms zie je ineens een groepje kabouters of zelfs een heel dorp vol. Wij van Go-Kids zijn dol op deze kleine wezentjes. Daarom zijn wij maar eens voor jullie op onderzoek uitgegaan. Want waar zitten nu al die kabouterplekken en kabouterpaden in de buurt?

Vind hier de kabouters!