Eropuit met kinderen in Friesland!

Een dagje weg in Friesland is een feestje met kinderen, bij mooi en bij slecht weer! Onderaan de pagina vind je super zonnige zomertips, dit zijn de adresjes voor op een tropische warme zomerdag.

De beste dagtrips met kids in Friesland:

1. Voor een dagje pretpark ga je natuurlijk naar Verkeers- en attractiepark Duinen Zathe! Hier raken de kinderen niet uitgespeeld! Plus het is een zeer betaalbaar uitje; de entreeprijs is inclusief eten en drinken en toegang tot alle attracties ! Parkeren is ook nog gratis!

2. Ken je de boeken over de avonturen van Hielke en Sietse? Of de film De schippers van de Kameleon? In Kameleondorp Terherne komen deze verhalen tot leven; vaar mee in de Kameleon, survival op het avontureneiland en slenter door de straten van het dorp Lenten.

3. Natuurmuseum Fryslân is een echt zelf-doen-en-ontdekken musuem; perfect voor nieuwsgierige kinderen! Sla vooral de OnderWaterSafari niet over, dit is een educatieve rit 'onder water'! 

4. Bezoek het oudste en nog werkende planetarium ter wereld, het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker! Bewonder dit nauwkeurig bewegend model van het zonnestelsel en ontdek ook direct hoe een telescoop werkt.

Met kinderen de natuur in:

5. Ontdek het moerachtige natuurgebied de Alde Feanen, midden Friesland in de driehoek tussen Leeuwarden, Heerenveen en Drachten. Hier kun je gaan varen 'met' Freek Vonk en er zijn verschillende rugzakroutes met leuke opdrachtjes voor onderweg uitgezet. In Bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen vind je alle beschikbare routes voor een vaar-, kano-, wandel-, of fietstocht. 

6. In het Rijsterbos in Gaasterland (in het zuidwesten van Friesland, aan het IJsselmeer) vind het Het Hippe Heksen en Paddenstoelenpad. Natuurlijk is er hier ook een Kabouterpad, in bos Elfbergen. Alle info en routes vind je bij bezoekerscentrum Mar en Klif 

7. Volg de aangelegde wandelroute door het natuurgebied rondom Brasserie Om de Dobben of kies ervoor om lekker rond te struinen! De route start eindigt bij de brasserie, strijk na je wandeling lekker neer op het terras met uitzicht op mooie én omheinde speelweide!

Dieren bewonderen en super veel ruimte om te spelen vind je op deze adresjes:

8. De Naturij is de grootste kinderboerderij van het Noorden, een uniek natuur- en recreatiegebied van maar liefst 7 hectare groot, gelegen aan de rand van Drachten. Naast veel dieren is er natuurlijk een grote speeltuin, een leuk verkeerscircuit en kun je lekker wandelen op de De Naturij Beleefpaden.

9. Op Boer Barts’ Speelboerderij kun je het echte boerderijleven voelen, zien en ervaren. Zowel binnen als buiten is veel ruimte voor kinderen om te spelen en is alles veilig omheind. 

10.Ga op Sanjes Safari! Eerst naar de dierentuin, dan klimmen en klauteren in het indoor speelparadijs met een goudmijn... En buiten nog even verder springen, glijden én racen in het speelpark! In 2020 is het park nog verder uitgebreid!

11. Spelen en van alles leren over het leven op de boerderij kan bij de IJsboerderij Boereiis! Bezoekers mogen ook in de stallen bij de melkkoeien kijken! En je geniet hier ook van een super vers ijsje, gemaakt van de verse melk van de eigen koeien!

Leuke binnen speelplekjes:

12. Ga op avontuur in Speelpaviljoen de Avonturij, in Bakhuizen. Hier kun je heerlijk binnen spelen in een natuurlijke omgeving.

13. Kom jumpen in het stoerste indoor trampolinepark in Friesland! Street Jump Leeuwarden heeft fijne horeca faciliteiten voor de wachtende ouders

14. Voor dag vol waterpret kun je goed terecht in subtropisch zwemparadijs Swimfun (voorheen de Stienen Flier), in Joure. roets je eerst van 55 meter lange glijbaan, de tube slide of de Wild River wildwaterbaan?

15. De Blauwe Golf in Leeuwarden is ook subtropisch zwembad met bubbelbaden, een golfslagbad en stoere glijbanen!

16. Een filmpje pakken doe je natuurlijk bij Pathé in hartje centrum in Leeuwarden 

Extra zomertips!

Met zomers is het natuurlijk heerlijk om lekker buiten te plonsen, en daar is in Friesland natuurlijk ook meer dan genoeg water voor!

17. Het strand in Lemmer of het Lemsterstrand, een heerlijke plek om te zwemmen in het Ijsselmeer! Er zijn ook een paar speeltoestellen aanwezig voor de kinderen. Start of eindig je dagje uit met een hapje en een drankje bij de kindvriendelijke Beachclub Lemmer!

18. Eerst zwemmen in meer De Leijen in de Noardlike Fryske Wâlden (vlakbij Drachten), daarna genieten bij Paviljoen de Leyen! Met bijvoobeeld een (kids) bbq arrangement!

19. De Hege Gerzen; de zwemplek in Gaasterland! Lekker  relaxen op het zandstrand aan het Ijsselmeer, of op de zonneweide. Voor de jongste kindjes is er een peuterbadje. Bij het Strandpaviljoen kun je terecht voor ijsjes, snacks, pannenkoeken en complete plates. Vanaf de zomervakantie in 2020 opent hier ook Sybrandy's speel- en natuurpark De Hege Gerzen.

Natuurlijk is er Friesland nog veel meer leuks te doen met je kinderen! Via go-kids.nl/friesland/erop-uit kun je heel gemakkelijk per categorie de leukste uitjes vinden én nog meer fijne adresjes voor kids. Van kinderkledingwinkel tot thema kinderfeestjes en vakantietips en sportclubjes. Kijk snel verder: go-kids.nl/friesland 

 

Log In