Heerlijk met je gezin naar een mooie camping in Nederland. Lekker kamperen met je tent, vouwwagen of caravan en het vrije leven van buiten ervaren. Voor velen is dit de ideale manier van een familievakantie vieren. De kids kunnen zich uitstekend vermaken op een camping, er is veel te doen en ze makkelijk contact met vriendjes. Het aanbod is reuze van een 5 sterren camping tot kamperen bij de boer of op een natuurkampeerterrein. De meeste campings bieden ook voldoende accommodaties aan voor als je geen eigen kampeerspullen hebt of geen gedoe wilt. 

Overijssel

Mini camping de Flierefluiter - Raalte

Op mini camping van Speelboerderij de Flierefluiter in Raalte staat alles geheel in het teken van spelen! Bij de grote speelboerderij met zwembad, binnen en buiten trampolines, skelterbanen, kinderboerderij en veel meer, is ook een minicamping. Als campinggast mag je - ook na sluitingstijd!- gebruik maken van alle faciliteiten van de grote speelboerderij. Wat is er leuker om als alle daggasten weg zijn, nog even lekker op de skelterbaan te gaan, of de trampolines helemaal voor jezelf te hebben? Zowel voor de kleine kids als de iets grotere is er genoeg te beleven. 

Meer info & boeken =>

Vakantiepark de Beerze Bulten - Beerze

De Beerze Bulten mag in dit lijstje natuurlijk niet ontbreken. Al jaren dingen ze mee in de top van de beste familiecampings van Nederland en voor 2021 hebben ze weer de  Duitse ADAC titel, 'Superplatz 2021 en dat is niet voor niets. Bij de Beerze Bulten is er echt voor iedereen wat te beleven. Voor de kids is er het indoor speelparadijs het Giga Konijnenhol met klimbos, theater en 4 bowlingbanen. Daarnaast biedt de camping een uitgebreid animatieprogramma voor jong en oud met superveel activiteiten en er zijn bovendien verschillende shows en musicals. En als dat nog niet genoeg is... kunnen de kinderen spelen met water en zand op het Giga Konijnenveld, een grote speelvijver, of een duik nemen in het zwemparadijs met binnen- en buitenzwembaden. Daarnaast beschikt Beerze Bulten over ruim 30 uitdagende speeltuinen verspreid over het park.  En ook ouders kunnen hun geluk op in het wellnesscenter. Even tijd voor jezelf. Giga gaaf toch?

beerze bulten camping

Meer info & boeken =>

Natuurcamping de Lemeler Esch - Lemele

Gebruik de natuur als speelplek op natuurcamping De Lemeler Esch. Word wakker aan de voet van de Lemelerberg, en binnen een paar passen vanaf je kampeerplek of vanuit je accommodatie sta je al midden op de heide! De camping heeft een ruim aanbod aan facilliteiten zoals een zwembad, kampwinkel, boscafé, speelvelden  en wasserette.  Heb je zelf geen kampeer uitrusting? Geen probleem. Op de Lemeler Esch hebben ze alle soorten van accommodaties zoals safaritenten, Coco tent, bungalows, Trek-in en chalet. In veel  vakanties is er een recreatieteam aanwezig  en in de andere periodes zorgen ze zelf voor (natuur)activiteiten. Bijvoorbeeld de herfst doe dagen. 

Meer info & boeken =>

Camping De Witte Berg- Ootmarsum

In een prachtige stukje van Twente ligt camping en recreatiecentrum de Witte berg. Naast het natuurgebied Springendal en vlakbij het authentieke stadje Ootmarsum ligt deze kindvriendelijke camping. Het glooiende Twentse landschap en het prachtige Springendal met haar "bronnen"wanen je meteen in een wondere vakantie wereld.
Het is natuurlijk geen geheim voor jou, maar geef je dreumes of peuter zand en water en uren speelplezier is gegarandeerd. Camping de Witte Berg heeft een leuke waterspeeltuin, diverse speeltoestellen en een airtrampoline, waar ze in deze periode rustig op kunnen springen. Wanneer het weer even tegenzit kan jouw kleintje terecht in de indoor speeltuin, waar klauteren, glijden, zwaaien en bouwen met legoblokken mogelijk zijn. Ook het zwembad biedt veel waterpret. . Bij goed weer wordt de overkapping open geschoven zodat het een buitenzwembad is, en bij minder weer beleven jullie waterpret in het overdekte zwembad. 

Meer info & boeken =>

Camping de Noetselerberg - Nijverdal

Camping de Noetselerberg is een comfortabele en gezellige camping in Nijverdal. Een prachtige 5-sterrencamping op de grens tussen Salland en Twente, aan de rand van het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Een geweldige omgeving om te fietsen, wandelen, MTB’en en heerlijk relaxen!

Op Camping de Noetselerberg kun je kamperen op ruime trekkersplaatsen en comfortplaatsen met je eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. Wil je iets meer luxe en comfort, dan kun je ook een knus 4 persoons chalet, kampeerhut 4 persoons, mooie stacaravan 5 persoons, een rustieke safarilodge 5 persoons,of gezellige lodge 4 persoons huren.

Voor de kinderen is er van alles te beleven. In de zomer geniet je van het buitenzwembad en de ligweide. Bij slecht weer beleef je veel zwemplezier in het subtropische zwemparadijs met glijbaan, piratenschip en peuterbaden.

Er zijn diverse speeltuinen over de camping verspreid. Maar er is ook een grote airtrampoline, binnenspeeltuin, een pannaveld, volleybalveld en voetbalveld. Het animatieteam verzorgt leuke activiteiten tijdens de schoolvakanties. En Het theater van Sam en Suus verzorgt de leukste optredens en playbackshows.  

Lekker eten kan bij Bistro de Oale Ste. Deze bistro ligt aan de rand van de camping en verzorgt de heerlijkste ontbijten, lunches, diners of een lekkere hapjesplank bij de borrel. Kortom...genieten met de hoofdletter G. 

Meer info & boeken =>

Vakantiepark Mölke- Zuna

Op dit 5 sterren vakantiepark, in een prachtig landschap, gelegen aan de Regge kom je helemaal tot rust. Aan werkelijk alles is gedacht om je vakantie zo compleet mogelijk te maken. Er zijn verschillende verblijf mogelijkheden.
  • Baby-en kinderbungalows, speciaal voor gezinnen met kleine kinderen. Deze accommodaties zijn ingericht met verschillende thema's, zoals 'boerderij' en 'ridders en prinsessen'
  • Avontuurlijke accommodaties zoals een boomhut of een Tiny House
  • Kampeerplaatsen
  • Prachtige huisjes aan het water
  • Accommodaties met sauna
Het park biedt veel faciliteiten. Zoals 
  • binnenzwembad
  • verschillende (binnen)speeltuinen
  • bootverhuur (fluisterbootjes, SUP's en kano's)
  • een uitgebreid animatieprogramma in vakantieperiodes
  • een gezellig restaurant met kinderkaart, met uitzicht op de binnenspeeltuin
  • een eigen strandje aan de Regge waar veilig kan worden gespeeld

Meer info & boeken =>

Capfun vakantiepark het Stoetenslagh - Rheezerveen

Bij vakantiepark ‘t Stoetenslagh kan het hele gezin genieten van het strand, zwemmen in de grote zwemplas of het indoor zwembad, leuke activiteiten, heerlijk eten, het overdekte Happy Fun Beach! Je beleeft bij vakantiepark het Stoetenslagh iedere dag een verrassende strandvakantie in eigen land. Heb je kinderen of tieners? Het zal geweldig worden! Voor elk seizoen  hebben ze diverse chalets beschikbaar voor een ontspannen vakantie en tijdens de vakanties worden er activiteiten georganiseerd voor jong en oud zoals sport- en spelactiviteiten voor kids en  gezellige spelavonden vol muziek en vermaak. Gegarandeerd plezier voor het hele gezin! 

Meer info & boeken =>

Capfun Vakantiepark de Sprookjescamping - Rheeze

De Sprookjescamping bij Hardenberg, gelegen in het prachtige Vechdal is een camping waar sprookjesfiguren rondlopen, springen en dansen. Op deze camping kunnen kinderen, van 0 t/m 10 jaar, samen met hun (groot)ouder(s) of met de hele familie, geweldig kamperen! Dit kan op een ruime kampeerplek of in een prachtige accommodatie.  Er is een zeer ruim aanbod met accommodaties, zoals chalets, cottages, stacaravans, kota's en lodges. Uiteraard is glamping ook mogelijk, denk aan een kasteel lodge, sprookjes kota of een sun lodge.  Er is elke dag en ook in het laagseizoen animatie.

Een vakantie op Sprookjescamping is een magische beleving om nooit te vergeten!

Meer info & boeken =>

Noord-Holland

Kennemer Duincamping Geversduin - Castricum

Kamperen midden in het bos? Dan ben je helemaal op je plek bij Kennemer Duincamping Geversduin in Castricum!  De camping heeft een enorme speeltuin die leuk is voor zowel de allerkleinsten als de wat oudere kids. Deze grenst heel ideaal aan het terras, dus zelf geniet je lekker van een kop koffie en wat lekkers. Het animatieteam heeft in het seizoen een leuk en afwisselend programma. De camping heeft bijzondere glampingaccommodaties zoals een hobbitwoning, boomhut, strandhuisje of groentehuisje. 

Geversduin

Meer info =>

Camping De Gouwe Stek - Bovenkarspel

Wil je verblijven op een heerlijk gezellige kleine camping in Westfriesland? Dan is De Gouwe Stek perfect: je kunt er terecht met je eigen tent, caravan of vouwwagen - maar ze hebben ook supertoffe pipowagens in de verhuur. En een safaritent. Voor de kinderen wordt er van alles georganiseerd en bij de camping hoort ook een geweldig Blotevoetenpad. Tegenover de camping ligt het heerlijke Streekbos, waar van alles te beleven is.

Meer info =>

Camping de Lakens - Bloemendaal

De avond valt. Vanuit uw hangmat zie je de zon in de Noordzee zakken. Het geruis van de golven nemen jouw gedachten mee. Morgen naar de Finse sauna? Lekker uit eten in restaurant GESTRAND? Of even kijken bij het surfcamp van de kinderen? Voor het komende seizoen is er weer heel veel recreatie op de camping! 

Meer info =>

Capfun Camping De Bongerd - Tuitjenhorn

Op zoek naar een kindvriendelijke familiecamping nabij de Noord-Hollandse kust met veel faciliteiten? In Tuitjenhorn ligt het meest complete campingpark aan de kust: Capfun Campingpark De Bongerd! Het park heeft o.a. een groot in- en outdoor zwemparadijs, een complete indoorspeelhal én 2 restaurants waar je heerlijk kunt eten. Je kunt hier je eigen kampeermiddel meenemen of je huurt een studio of lodge. Je maakt je vakantie compleet met het strand & het bos in de directe omgeving! 

Capfun De Bongerd

Meer info =>

Utrecht

Molecaten Park Landgoed Ginkelduin - Leersum

Verblijven in een schitterend natuurgebied? Op landgoed Ginkelduin in Leersum ben je omgeven door prachtige natuur. De kinderen kunnen heerlijk ravotten in het bos, fietsen op de Ginkelse heide en spelen met het zand van de zandverstuivingen op National Park Utrechtse Heuvelrug.  Op Ginkelduin is de keuze reuze. Zo kun je een kampeerplaats of camperplek huren, maar er zijn ook mogelijkheden om iets te huren zoals: allerlei vakantiehuisjes, chalets, kampeer cabins, ingerichte (safari) tenten. Het landgoed is van alle gemakken voorzien zoals een ( indoor) zwembad, restaurant, supermarkt, bowling, (indoor) speeltuinen, sport en spel, dierenweide, etc. Jong en oud zal zich prima vermaken.

Ginkelduin molecaten

Meer info & boeken =>

 

RCN Het grote bos - Doorn

Verblijf op een prachtig park omringt door de natuur. Het park is gelegen in een bosrijke omgeving op de Utrechtse Heuvelrug. Vanuit het park kun je gezellige dorpjes bezoeken en Amersfoort en Utrecht zijn op fietsafstand.  Op het park kun je zowel met je eigen kampeermiddel (tent, caravan, vouwwagen of camper) terecht, maar je kunt ook kiezen voor een van de huuraccommodaties. De RCN camping heeft jong en oud genoeg te bieden, zo kun je er: volop spelen, sporten, zwemmen. Er is ook een animatieteam.

RCN het grote bos camping

Meer info & boeken =>

Zeeland

Recreatiecentrum de Vogel - Zeeuws-Vlaanderen

 Hoe maak je een succes van een kampeervakantie met kinderen? Door de juiste plek uit te kiezen om naar toe te gaan! Kamperen met kinderen in Zeeland doe je dus bijvoorbeeld hier, in Zeeuws-Vlaanderen. Dit park wordt niet voor niets ‘recreatiecentrum’ genoemd, er is zó veel te doen! Een binnenzwembad, kinderboerderij, speeltuinen, natuurlijk animatie (ook voor tieners), een eigen strandje, restaurant, cafetaria en ga zo maar door. Wedden dat de kids zich hier geen moment vervelen?!

kamperen zeeuws vlaanderen

Lees meer =>

Camping de Duinhoeve - Schouwen-Duiveland

Familiecamping De Duinhoeve in Burgh-Haamstede is een superleuke familiecamping dichtbij het strand, met animatie, een grote speeltuin en een héle gave waterspeeltuin!

Je kunt op deze camping overnachten in je eigen kampeermiddel of een toffe duinlodge of chalet huren!

camping met water 

Lees meer =>

Friesland

RCN Vakantiepark de Roggeberg - Appelscha

RCN de Roggeberg ligt aan de rand van het Drents-Friese Wold, op deze camping vier je vakantie middenin de bossen! Heerlijk spelen met en in de natuur of in de indoor speeltuin, het Alex en Sammy Spetterparadijs of in het nabij gelegen openlucht zwembad het Bosbad. Zowel op de camping als in de directe omgeving van De Roggeberg is er genoeg te doen, er zijn heel veel outdoor mogelijkheden zoals de avontuurlijke klimtoren op het park en het klimbos op 1 km afstand.

Met maar liefst 36 ruime kampeervelden kan je wel stellen dat er voor iedere kampeerder een perfect plekje te vinden is! Volgens vele gasten(reviews) merk je overigens niet dat je op zo’n grote camping vakantie viert vanwege de aanwezige persoonlijke en kleinschalige sfeer. De plekken zijn ook erg ruim opgezet, op zijn minst 100 m². Deze royale kampeerplaatsen liggen tussen de bomen, met voldoende speelruimte voor de kinderen en een goede balans tussen schaduw en zon. Op een aantal kampeervelden zijn ook (kleine) speeltuintjes! en vanaf 2021 zijn er extra veel kampeerplaatsen met privé sanitair units!

Wil je wel een echte kampeervakantie, maar geen gestoei met tentharingen, dan huur je op de Roggeberg een comfortabele luxe mobile home, kampeerchalet, safaritent, of tentvilla. Zoek nu direct jouw favoriete kampeerplek uit met behulp van Google Street View!

Meer info & boeken =>

Gelderland

Recreatiepark De Boshoek - Voorthuizen

Ben je op zoek naar een leuke camping in Nederland voor het hele gezin? Voorkom avonden lang zoeken achter de computer en kies voor een vakantie op onze kindvriendelijke camping in Gelderland. Bij De Boshoek, een 5-sterren ANWB Topcamping in Voorthuizen, kun je heerlijk kamperen met de kinderen. Verblijf met camper, caravan, vouwwagen of tent op ruime kampeerplaatsen, die genoeg ruimte voor het hele gezin bieden. Vooral de autovrije
kampeervelden met speeltuin zijn ideaal voor een kampeervakantie met de kids. Geniet van het zonnetje en lees een goed boek voor de tent, terwijl je een oogje in het zeil houdt bij de spelende kinderen. Wil je iets meer luxe? Kies dan voor een van de Safaritenten of Trekkershutten! Een unieke belevenis, die de kinderen nog lang zal bijblijven. Toch meer het comfort van een huisje? Kies dan voor een bungalow of chalet. De Boshoek heeft zelfs een familie Hotelkamer! Ideaal om even een nachtje met z’n allen weg te gaan. Aan plezier maken is op De Boshoek geen gebrek! In en rond de Kidsclub worden veel leuke activiteiten georganiseerd in elke schoolvakantie. Er is zelfs een continuprogramma, waarbij je als ouder óók even tot rust kan komen. Laat een lekkere maaltijd bezorgen bij jullie vakantieplek, ga gezellig bowlen óf reserveer een van de andere leuke uitjes voor tijdens de vakantie.

Boshoek Voorthuizen

Meer info & boeken =>

RCN De Jagerstee - Epe

Al meer dan vijftig jaar is RCN de Jagerstee hét bospark voor een vakantie met het hele gezin. Midden op het mooiste plekje van de Veluwe vinden onze gasten de perfecte balans tussen rust, ruimte en activiteit. Op en rondom de Veluwe is genoeg te doen! Van attractieparken tot musea, op en rondom de Veluwe valt zo veel te beleven dat je je geen moment hoeft te vervelen. Bij een verblijf op RCN de Jagerstee beleef je een 100% wildgarantie. Tijdens de vakanties worden er leuke activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Van dansen tot speuren met Alex & Sammy en van sporten tot knutselen.

RCN De Jagerstee

Meer info & boeken =>

Recreatiepark de Paalberg - Ermelo

Kom koninklijk kamperen op de Veluwe. Recreatiepark de Paalberg in Ermelo is het enige recreatiepark in Nederland met het predicaat Hofleverancier. Heel bijzonder. Hier is het heerlijk wakker worden tussen de eekhoorntjes, konijnen en tientallen soorten vogels op de camping. Geniet van de natuur op deze prachtige 5-sterren camping.
Op de ruime kampeerplaatsen in het bos voel je je echt op vakantie. De luxe verhuuraccommodaties zijn een perfecte oplossing als je geen eigen kampeermiddel hebt.
Voor een top-vakantie hoef je het park niet af: binnen of buiten zwemmen, spelen in de speeltuin, klimmen in het natuurklimpark, midgetgolfen en lekker dineren. Hier kan het allemaal. 

De Paalberg is een echte kindercamping. Het park is autovrij, dus super veilig voor de kinderen om heerlijk te kunnen spelen in een van de vele speeltuinen met kabelbanen, springkussens en sportvelden of op de waterspeelplaats. En pak als ouder een lekker ontspannen moment op het terras of voor je tent als de kinderen vermaakt worden door het professionele animatieteam. Er zijn speciale activiteiten voor verschillende leeftijden. Je kinderen beleven hier de leukste avonturen. 

Camping de Paalberg

Meer info =>

Camping de Zandhegge - Emst

Camping de Zandhegge in Emst is een overzichtelijke en kindvriendelijke familiecamping op de Veluwe in Gelderland. Met ruime kampeerplaatsen en veel activiteiten voor kinderen is het hier echt genieten. 
Heb je geen eigen tent of caravan, geen probleem. Bij Camping de Zandhegge kun je ook gewoon een vakantieplekje huren. Ruime chalets, zelfs speciaal voor kinderen, safarilodges, stacaravans, trekkershutten, boerententen, sleurhut of safaritenten. 
De kinderen vermaken zich hier de hele dag in één van de speeltuinen, het buitenzwembad of in het indoor speelparadijs. Vanaf de camping kun je schitterend wandelen en fietsen door de Veluwse bossen, over de heide of door de IJsselvallei. Of bezoek een van de gezellige dorpen in de buurt.

En je kunt hier elke dag starten met een lekker vers broodje voor het ultieme vakantiegevoel.

camping de Zandhegge

Meer info =>

Capfun Vakantiepark Eibernest - Eibergen

Deze leuke camping Eibernest in de mooie bosrijke Achterhoek heeft het beste van twee werelden. Gelegen in een rustig gebied, en toch maar 7 minuten verwijderd van het centrum van Eibergen!  De camping verhuurt nieuwe, volledige uitgeruste stacaravans. bungalows en ruime kampeerplaatsen. Er is een waterpark aanwezig op de camping met een heerlijk verwarmd zwembad inclusief waterspeeltoestel en een zwembadje voor de allerkleinsten. Verder is er nog veel meer te doen voor kinderen dus ze zullen zich zeker niet vervelen!

Meer info & boeken =>

Noord-Brabant

Camping Capfun Rakelbos - Westelbeers

Vakantiepark Capfun Rakelbos ligt in Westelbeers, Noord-Brabant in een prachtige omgeving. De camping is omringd door vele bezienswaardigheden en mooie natuurgebieden zoals de Oirschotse Heide, Landgoed Baest, Landschotse Heide en de Kampina. Een gebied dat erg geschikt is voor wandelen en fietsen. Twee heel bekende attracties, namelijk De Efteling en Safaripark Beekse Bergen, liggen op rijafstand van de camping. De camping beschikt over een mooi waterpark met een verwarmd buitenzwembad en een verwarmd openluchtkinderbad.

Lees hier meer =>

Recreatiepark TerSpegelt - Eersel

Recreatiepark TerSpegelt is een 5-sterren recreatiepark in Eersel voor het hele gezin! Met uitgebreide faciliteiten als het SterrenStrand (een overdekt water- en speelparadijs), drie recreatieplassen en daarnaast een prachtige natuurrijke ligging in de Brabantse Kempen nabij de Belgische grens is TerSpegelt dé ideale plek voor een heerlijke vakantie of weekendje weg! Verblijf bijvoorbeeld in GlampingLodge of FunLodge en neem een plons in het overdekte zwembad, dat wil jij toch ook?

Lees hier meer =>

Capfun Linberg Park - Molenschot

Op dit fantastische Capfun vakantiepark vlakbij Breda en Tilburg, kunnen kinderen binnen en buiten spelen bij speelparadijs Kids Wonderland. Ook heeft Linberg een geweldig zwembad met familie glijbanen voor haar gasten. Het park verhuurt luxe stacaravans.

Lees hier meer =>

Camping Ponderosa - Ulicoten

Gezellige familiecamping Ponderosa in de gemeente Baarle-Nassau, grenzend aan de Belgische grens met diverse overnachtingsmogelijkheden. De camping heeft verder naast een fantastische restaurant een heerlijk overdekt zwembad met speeltuinen en een BMX pumptrackbaan. 

Lees hier meer =>

 De zeer uitgebreide faciliteiten zijn vaak de grote trekker om voor een vakantiepark of camping te kiezen, maar in deze coronatijd kunnen ze helaas niet gegarandeerd worden en kan het telkens veranderen.  Bekijk vooraf de openstelling van de faciliteiten en de voorwaarden van je gekozen camping. Dit voorkomt eventueele teleurstellingen. 

Drenthe

Vakantiepark Capfun de Fruithof - Klijndijk

Iedereen die van zwemmen houdt kan zijn hart ophalen op De Fruithof. Het waterpark bestaat uit een zwembad en peuterbad onder een uitschuifbare overkapping. Het hele jaar zwemplezier, weer of geen weer! Er zijn meerdere waterglijbanen, waaronder de Spacebowl en een glijbaan van maar liefst 45 meter lang. Het peuterbad beschikt over een leuk speeltoestel. Op de ligweide kun je heerlijk zonnen of lezen onder een parasolletje. 

Camping De Fruithof

Meer info =>

Camping Ronostrand - Een

Camping Ronostrand heeft de unieke combinatie van het bos én een recreatieplas met een heerlijk strand. Kinderen kunnen zich heerlijk vermaken op het zandstrand, in een van de speeltuintjes of bij het recreatieteam Rik en Sunny! Deze familiecamping beschikt over kampeerplaatsen, boskampeerplaatsen en camperplaatsen. Of je kiest ervoor om een accommodatie te huren, je hebt de keuze uit boshuisjes, safaritenten, luxury lodges.  

Camping Ronostrand

Ontdek Ronostrand =>

Camping De Lente van Drenthe - Gasselte 

Camping De Lente van Drenthe

Hé sportieveling! Kom naar Camping de Lente van Drenthe in Gasselte! Speel op ons waterpark, ga crossen door de bossen op je mountainbike en ontdek de stoerste routes van Drenthe, neem een duik in het zwembad of plons in het helderblauwe water van het Gasselterveld. Fonzy, Lente en Sem nemen je graag mee op avontuur! 

De Lente van Drenthe =>

Overig aanbod

Zoek je nog meer aanbod, bekijk dan onze tips met Bijzonder overnachten, Vakantieparken,  of Hotels.

Ga je liever op vakantie naar het buitenland, check dan de ANWB tips met auto vakanties of kindvriendelijke campings in Europa.

We wensen je alvast een fijne vakantie!