De leukste autovakanties met de kinderen

Wil je toch graag naar het buitenland maar liever niet vliegen? Maak dan van je kind een ontdekkingsreiziger! Stippel samen de route uit en beleef Europa door kinderogen. Leer de belangrijkste hoogtepunten van een land kennen. Kies voor een avontuurlijke gezinsvakantie, waarbij je lekker de hele dag buiten bent. Of reis met je kinderboekenhelden mee. Pharos reizen van ANWB heeft de meest populaire rondreizen voor gezinnen voor Go-Kids op een rijtje gezet.

Zweden in een Notedop!

Zweden is een perfect land om tijdens een rondreis met de kinderen te ontdekken. Lekker veel ruimte, heerlijke meren, ongerepte natuur en... lange zomeravonden!

Dit Scandinavische land is perfect om met de hele familie tal van avonturen te beleven in de uitgestrekte bossen en bij de vele meren. Van mountainbiken tot elanden spotten, van beren bezoeken tot een wandeling naar de hoogste waterval van Zweden, Nuperkärs Vattenfäll. Het kan er allemaal. Een daarnaast geniet ook van typische Zweedse tradities en de Zweedse gastvrijheid. Je ziet het, Zweden is het ideale land voor gezinnen.

13- of 14-daagse familierondreis Dalarna 

Meer info & boeken =>

Alle avontuurlijke gezinnen verzamelen!

Een unieke en actieve vakantie voor het hele gezin naar een van de prachtigste gebieden in Zweden, namelijk Värmland. Värmland heeft alles wat een natuurliefhebber zoekt. Het gebied ligt vol meren en rivieren, heidevelden en moerassen, prachtige beboste heuvels en valleien. Beleef de ongerepte Zweedse natuur elke dag op een andere manier. Elke dag doe je een andere activiteit, soms te voet, soms op een fiets. Dan weer op een vlot of met een kano.  Heerlijk de natuur in met de hele familie, eten bij een knisperend kampvuur en zelfs overnachten in een tipi-tent. Samen onderneem je spannende activiteiten en met het hele gezin verleg je jouw grenzen!

8- of 10-daagse actieve familievakantie Zweden

Meer info & boeken =>

Ontdek afwisselend Noorwegen

Er gaat niets boven Noorwegen! Ontdek afwisselend Noorwegen met het hele gezin. Tijdens deze rondreis beklim je de bergtoppen van het Hemsedal, maak je een boottocht op het langste en diepste fjord van Noorwegen en bezoek je de grootste meteorietkrater van Europa. Ook ga je wolven spotten in het Langedrag Wildernis Park, kijk hoe de schepen worden opgetild in het Telemark-kanaal en maak je een spectaculaire treinrit met het ouderwetse Flåmtreintje. En natuurlijk mag een bezoek aan Hanzestad Bergen en hoofdstad Oslo niet ontbreken. Je gaat van hoogtepunt naar hoogtepunt tijdens deze zeer afwisselend reis. 

12-, 13- of 14-daagse familierondreis Oost-, West- en Zuid-Noorwegen 

Meer info & boeken =>

Van elanden tot Vikingen

Ontdek twee Scandinavische landen in één reis! Ga op zoek naar elanden in Noorwegen en breng een bezoek aan de vikingen in het Ribe VikingeCenter, in Denemarken. Je ziet het, een ideale rondreis voor het gehele gezin. We gaan op zoek naar de koning van de Noorse wouden: de eland! Indrukwekkend als zo’n enorm dier opeens vlak voor je staat. Of forelvissen in Rukjan. Wat een prachtige natuur heb je hier in Noorwegen! Maak een boottocht door de langste en diepste fjord van Noorwegen of kijk vanaf de top van de Gaustatunet-berg honderden kilometers om je heen! Aan het eind van de vakantie gaan we op bezoek bij de vikingen in het Ribe VikingeCenter. En verder speuren we naar zeehonden op het prachtige Deense eiland Livø, vissen we in diepe meren en bouwen we zandkastelen. ‘s Avonds barbecueën we bij ons huisje. Wat heerlijk dat het hier zo lang licht blijft!

13- of 14-daagse familierondreis Noorwegen en Denemarken

Meer info & boeken =>

Tem de draak: welkom bij de Vikingen!

Zijn je kinderen dappere Vikingen? Je ontdekt het op deze avontuurlijke rondreis door Denemarken! Zijn je kinderen net zo dapper als Vikingen? Durven ze de draak te temmen? Misschien een heel klein, tam draakje? Tijdens deze rondreis beleven de kinderen volop avonturen in het land van de Vikingen. Ze gaan op zoek naar drakensporen en naar de houten man in kasteel Egeskov. Ze maken een boottocht op een Vikingschip en duiken in de Oostzee en de Noordzee. Of spelen riddertje in de kastelen van Funen. Een leuke afwisselende, rondreis voor Vikingen van alle leeftijden!

8-, 11- of 12-daagse familierondreis Seeland, Funen en Jutland

Meer info & boeken =>

Bergen, ridders, sprookjeskastelen en fantasie

Ga mee en ontdek drie heel verschillende Duitse regio’s! Ga mee en ontdek de bergen in het Sauerland, slaap als ridder bij het kasteel in Noord-Beieren en beleef fantastische momenten in Phantasialand! Binnen een paar uur, na vertrek, rij je door de uitgestrekte bossen, de grazige weiden en de uitnodigende stuwmeren, die het Sauerland rijk is. Slaap daarna als een ridder bij het kasteel in Kronach, bezoek een van de speelgoedsteden van Duitsland en wandel door Natuurpark Thüringer Wald. Ontdek Bamberg, ook wel 'het Venetië van Zuid-Duitsland” genoemd en het prachtige stadje Königswinter aan de voet van het Zevengebergte. Daar vind je ook het sprookjeskasteel Drachenburg boven op de berg Drachenfels (‘Drakenrots’).  Sluit de rondreis vervolgens af met een bezoek aan Phantasialand.

8-daagse rondreis bergen, ridders, sprookjeskastelen en fantasie 

Meer info & boeken =>

Van waanzinnige boomhut tot koningskasteel

Een bijzondere rondreis waarbij je slaapt in houten chalets en als je wilt zelfs in een echte boomhut. Ontdek drie verrassende regio's in Noord- en Midden-Frankrijk: de Loire, Poitou-Charentes en Versailles bij Parijs! En slapen in een boomhut is maar één van de waanzinnige avonturen, die je deze vakantie kunt beleven. Spring bijvoorbeeld op de fiets naar het kasteel van Frankrijk: Chambord of bezoek het kasteel van Cheverny, beroemd uit de strips van Kuifje! Ga klimmen in een uitdagend klimbos of van een waanzinnige tokkelbaan af. Ook kun je paardrijden op een manege en is er een fantasiebos met dierenpark, die je kunt bezoeken. Je sluit de reis af in de achtertuin van de Zonnekoning: in het bos van Versailles. En met de metro sta je in een wip bij de Eiffeltoren!

11 of 12-daagse familierondreis Loire, Poitou-Charentes, Versailles 

Meer info & boeken =>

De ene berg is de andere niet!

Deze prachtige rondreis door de Alpen neemt je mee over de mooiste bergpassen van Italië en Oostenrijk. Verken samen de prachtige almen, bossen en beekjes. Ontdek de veelzijdigheid van Europa’s machtigste gebergte. Klim met het hele gezin over de wiebelende hangbrug bij Sulden/Solda. Ga samen abseilen. En geniet van de eindeloze wandelmogelijkheden met schitterende uitzichten, van blotevoetenpaden tot bergmarmotten-routes.

11- of 12-daagse familierondreis Tirol en Zuid-Tirol

Meer info & boeken =>

Of wil je liever de plekken ontdekken uit jouw favoriete kinderboek?

Avonturen beleven en nieuwe werelden ontdekken. Reizen en lezen lijken best op elkaar en Pharos Reizen van de ANWB brengt deze werelden samen. Met hen kan je namelijk je kinderboekenhelden nareizen en komen fantasie en werkelijkheid samen. Zo ga je op avontuur met Pippi in Zweden, reis je met Harry Potter naar Zweinstein, maak je een “Kruistocht in Spijkerbroek” door Duitsland en Italië en zoek je samen met Dolfje Weerwolfje naar het Meermonster. Reis je mee?

Kijk hier voor alle kinderboekenhelden rondreizen