Dromen mag....wij hebben je al een prachtig overzicht gegeven van kindvriendelijke campings in Nederland, maar ja, soms droom je gewoon van warme landen en andere culturen...

Kamperen bij de boer in Europa

Wist je dat niet alleen in Nederland, maar ook in verschillende andere Europese landen heel tof kunt kamperen bij de boer? Dat is een belevenis voor het hele gezin! BoerenBed heeft niet boerderijen in ons eigen land, je vindt ook in België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Schotland, Wales en Zwitserland boerenfamilies die jou en je kinderen graag verwelkomen!

BoerenBed in het buitenland

Een vakantie bij BoerenBed is niet zomaar kamperen: het is luxe kamperen in alle eenvoud. Even simpeler leven, zonder wifi en elektriciteit - wel met een heerlijk bed in een bedstee en nog veel meer leuks. Je hebt dus niet veel spullen nodig, want het tenthuisje is hartstikke compleet. Simpelweg een sporttas, koffer of kleine trolley vullen voor alle gezinsleden en je bent klaar om te gaan genieten van een fijne tijd in de natuur. Kijk maar eens in wat voor een waanzinnige omgevingen BoerenBed tenthuisjes heeft in verschillende landen in Europa!

Top 15 kindvriendelijke campings volgens de ANWB

Wij hebben de ANWB gevraagd om een top 15 samen te stellen van kindvriendelijke campings in Europa. Gewoon, omdat dromen altijd mag en omdat op reis gaan met kinderen heerlijk is! 

De leukste kindercampings in Europa zijn volgens de ANWB:

 

1. Yelloh! Village Le Sérignan Plage (Frankrijk)

Camping Yelloh! Village Le Sérignan Plage is begin 2015 gekozen tot mooiste camping voor gezinnen met jonge kinderen (tot 12 jaar). De camping ligt in Sérignan, in de Hérault, direct aan het strand.
Camping Yelloh! Village Le Sérignan Plage ligt in een duin- en natuurgebied, met direct toegang tot het brede zandstrand. De circa 250 toeristische standplaatsen liggen deels op een oud, schaduwrijk terrein, en deels op een nieuw, open terrein met jonge aanplant. Er worden ook tenten en stacaravans verhuurd.
Zwemmen kan binnen en (een deel van het jaar) buiten, en er is een kinderzwembad met waterglijbaan en speeltoestellen. Verder vermaken de kinderen zich onder meer met een avonturenspeelplaats, een overdekte speeltuin en een uitgebreid animatieprogramma. Er is zelfs een speciale plek met spelletjes voor baby’s en kinderen tot 4 jaar in het ‘Huis voor de allerkleinsten’.
Wie zin heeft in een actieve dag, huurt een fiets of boot, of gaat de tennisbaan op. Er is ook een manege en een golfbaan in de buurt. Relaxen kan onder meer in de whirlpool, met een massage in het beautycenter, of in het waterverwenparadijs met thermen.

2. Esterel Caravaning (Frankrijk)

De bloemrijke camping Esterel Caravaning ligt in het hart van een natuurgebied. De staanplaatsen bevinden zich op lage terrassen aan de voet van de heuvel. Tenten zijn niet toegestaan, bijzettenten wel. Er zijn onder meer een squashbaan, een skatebaan, een duikschool en een kindercrèche, die gratis is in het laagseizoen. Het zwemcomplex heeft meerdere baden, kinderbaden, zonneterrassen met ligbedden en een grote waterspeeltuin. Men kan er boogschieten. Enkele staanplaatsen zijn voorzien van jacuzzi.

 

3. Camping Playa Brava (Spanje)

Deze Spaanse camping ligt aan een breed zandstrand en een meer. Kortom: Camping Playa Brava is de ideale plek voor liefhebbers van plezier op en rond het water. Op het strand zijn twee bars, een surfschool en kajakverhuur waar actievelingen hun hart kunnen ophalen. Er is tevens een groot zwembad waar, in de zomer, opblaasattracties staan. In het ondiepe binnenbad kunnen de jongste gasten veilig spelen. Het animatieteam verzorgd een origineel programma vol leuke activiteiten, voor de allerkleinsten, maar ook voor oudere kinderen en volwassenen. In de avonduren kun je op het ruime terras bij het restaurant deelnemen aan een karaokewedstrijd, urenlang dansen of genieten van een liveconcert of dansvoorstelling. Ook worden er lessen spinning en aquafit gegeven.

 

4. Camping Castel Domaine La Paille Basse (Frankrijk) 

Deze geliefde camping ligt in een bosrijke omgeving bij Souillac in de Dordogne. De zwembaden zijn goed onderhouden en de mobilhomes zien er nieuw en netjes uit.
Camping Castel Domaine La Paille Basse is voorzien van een sportterrein en verscheidene zwembaden, waaronder een kinderbad en peuterbad. Ook is er een vierpersoonsglijbaan. Er worden veel activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden, van gezellige avonden tot kanotochten. Ook is er een discotheek. Dit is een echt Franse camping, de kinderanimatie verloopt in het Frans of Engels. Wel zijn er voor de kinderen vaak heel wat Nederlandse kinderen te vinden om mee te spelen. Je vindt de camping tussen Périgord en Quercy, een gebied dat bol staat van de historie. Van de prehistorische tekeningen in de grotten van Lascaux tot prachtige middeleeuwse kastelen, je kunt hier alle kanten op. De ligging in het hart van de Dordogne vallei maakt dit een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes. In de directe omgeving vindt je grotten, kastelen, musea en een hele reeks ‘mooiste dorpjes van Frankrijk’. Je kampeert hier halverwege tussen Rocamadour en Sarlat, mooie plaatsen die ieder een dagtochtje waard zijn.

 

5. Camping Village Europa Silvella (Italië)

Camping Europa Silvella ligt direct aan het Gardameer, in een prachtig groen natuurgebied. Het heeft een bevoorrechte positie in de Golf van Manerba op ongeveer 1 km afstand van het kleine centrum van San Felice. Het prachtige Salò, met mooie winkels, ligt op slechts 4 km afstand van de camping. De camping heeft 4 gebouwen met moderne sanitaire voorzieningen en achtergrondmuziek. Deze zijn tevens uitgerust voor gehandicapten en kleine kinderen. Naast alle zwemmogelijkheden van het Gardameer, biedt Europa Silvella tevens een zwembad voor volwassenen en een voor kinderen. Lekker zonnen kan rond het zwembad op het terras met parasols en zit- en ligstoelen. Geniet ook van de whirlpool en lagune. Een verkoelend drankje of een ijsje koop je in de kiosk bij het zwembad.


6. Camping Vilanova Park (Spanje)

Comfortabel kamperen met een wereldstad binnen handbereik? Zoek niet verder, want Camping Park Vilanova is de enige vijfsterrencamping op slechts 45 minuten rijden van het mooie en sfeervolle Barcelona. Het kampeerterrein heeft een mooi zwembad met glijbanen en een wellnesscentrum. Tegen betaling kun je gebruikmaken van de gym, midgetgolf, springkussen en tennisbanen. Verder is er een trapveldje en tafeltennis. Voor jong en oud is er van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat entertainment. Bij de supermarkt kun je verse groenten en fruit krijgen, maar ook brood en andere levensmiddelen. Ook zijn er een restaurant en een bar waar je terechtkunt voor een hapje en een drankje.

7. Camping Adria (Slovenië)

Camping Adria ligt aan de schilderachtige Golf van Triëst. Hier genieten jong en oud van een onbezorgde vakantie, mede dankzij de uitstekende voorzieningen. Camping Adria maakt deel uit van een groot resort vol activiteiten. Er zijn dan ook talloze mogelijkheden om je te vermaken. Waterratten nemen een frisse duik in zee, maar kunnen ook terecht in twee zwembaden: één in de open lucht en het ander overdekt en met een apart deel van de allerkleinsten. Er is ook een uitgebreid animatieprogramma voor zowel jongere kinderen als tieners. Volwassenen komen helemaal tot rust in het wellnesscentrum met sauna. Daarnaast is er een speelpark vol springkussens en ballenbakken. Sportliefhebbers kunnen fitnessen, basketballen, voetballen, tennissen en volleyballen en het hele gezin vermaakt zich met een potje bowlen of minigolf. Op de camping zijn fietsen te huur om de omgeving te verkennen.

 

8. Campingplatz Kleinenzhof (Duitsland)

Het terrein van Family Resort Kleinenzhof ligt aan de Kleine Enz, midden in de natuur. Het toeristische deel is omzoomd door lage beplanting. Er zijn een kinderboerderij, een groot kinderspeelhuis, een multifunctionele sporthal, een filmzaal en aparte faciliteiten voor kleine kinderen. In de omgeving lopen diverse wandel-, fiets- en mountainbikeroutes. Op 4 km is een langlaufparcours en op 8 km een skilift. Gasten krijgen een gratis openbaar vervoerkaart voor het Zwarte Woud en de omgeving. Je kunt meedoen met kaarsen maken, luchtbuksschieten, knutselen maar ook naar een grillfeest of een fakkeltocht. Je wordt in de watten gelegd tijdens de afwas: de vaat gaat gratis in de vaatwasser. Het sanitair ziet er prachtig uit, altijd schoon en goed verzorgd.

 

9. Camping Residence Punta Spin (Italië)

Met de Adriatische Zee direct aan het kampeerterrein is camping Residence Punta Spin een waar paradijs voor de echte waterratten. Het zandstrand loopt bovendien geleidelijk af in zee, wat het ideaal maakt voor kleine kinderen. Wie liever in een zwembad dobbert, heeft op het kampeerterrein de keuze uit drie zwembaden. De zwembaden kunnen overdekt worden met een schuifdak. Verder is er een spetterende waterglijbaan en een apart kinderbad voor de allerkleinsten. Aan de rand van het zwembad zijn comfortabele ligbedden aanwezig. Naast het zwembad vermaakt jong en oud zich uitstekend met de uitgebreide sport- en spelfaciliteiten op de camping. Er is een voetbalveld, een tennisveld, een minigolfbaan, een fitnessruimte, fietsverhuur, tafeltennis en een beautycentrum. Daarnaast is er een enthousiast animatieteam dat activiteiten voor de kinderen organiseert. Verder beschikt de camping over een bar en een restaurant voor een smakelijke maaltijd. Ook voor de dagelijkse boodschappen hoef je niet ver te reizen, want er is een supermarkt op het kampeerterrein.

10. Camping Les Coudoulets (Frankrijk)

Deze mooie gezinscamping is in 2022 uitgeroepen tot winnaar Camping van het Jaar in de categorie 'de fijnste gezinscamping'. Het licht glooiende terrein van camping Les Coudoulets ligt aan de rivier de Ardèche en straalt die typische geliefde Zuid-Franse sfeer uit met een mooie mix van bloemen, planten en olijfbomen. Ze hebben een eigen toegang tot het strand aan de Ardèche, een zwembadcomplex met waterglijbanen, volop vermaak voor kinderen én er is bijzonder kinder- en babysanitair. Ontbijten met verse croissants, ontspannen in de jacuzzi of dansen met het enthousiaste animatieteam. Het kan er allemaal! 

De verwarmde waterspeelruimte heeft een jacuzzi en whirlpool en een overdekt en verwarmd zwembad. Het animatieteam organiseert in het hoogseizoen diverse activiteiten van sporttoernooien tot knutselgroepjes en dansen in de minidisco. Of daag je vakantievrienden uit voor een potje tafeltennis, volleybal- of basketbal. Voor de actieve vakantieganger zijn er begeleide wandeltochten en verschillende fietsroutes. Ook kun je bij Les Coudoulets wildwatervaren, kanoën, kajakken en raften. Voor vers stokbrood en croissants kun je terecht bij de campingwinkel en als je geen zin hebt om te koken dan hoeft dat niet! Laat je dan verwennen in het restaurant of haal een maaltijd af. De eigenaar schenkt in het restaurant trouwens zijn eigen wijnen.

11. Ardennen Camping Bertrix (België)

Deze grote familiecamping midden in de Belgische Ardennen is een echte camping voor avonturiers en actievelingen. De camping organiseert namelijk veel outdoor-activiteiten in de omgeving. Je kunt er kajakken op de rivier Semois, boogschieten, en mountainbiken door het prachtige heuvellandschap. Maar de echte durfals gaan natuurlijk abseilen, tokkelen of klimparcoursen afleggen in de bomen. De camping heeft namelijk een heel speelbos met apenbruggen, kabelbanen, netten en indianenbruggen.

Aan waterpret ook geen gebrek. Er zijn twee verwarmde buitenbaden, waarvan het grootste maar liefst 300 m2 is, en er is een apart peuterbad. Zwem je liever binnen? In het gemeentezwembad mogen de campinggasten gratis naar binnen. Ook voor de volwassenen is er zát gezelligs te doen op camping Bertrix. Van quizavonden tot liveoptredens van Nederlandse en Vlaamse artiesten. Daarnaast zijn in de buurt voldoende uitstapjes te doen voor het hele gezin naar oa Euro Space Center, Wildpark van Bouillon en Grotten van Han. Of even een middagje winkelen in de gezellige stad Bastogne.

Wie geen zin heeft om te koken, kan in het restaurant terecht voor zowel ontbijt, lunch als diner. En natuurlijk staan de Vlaamse frietjes en Belgisch biertjes ook op het menu. Voor gezinnen, die liever niet hun eigen kampeerspullen meenemen, verhuurt de camping ook luxe stacaravans, tenten of huisjes.

12. Europacamping Nommerlayen (Luxemburg)

Europacamping Nommerlayen ligt in een landschap vol van uitgestrekte wouden, grillige zandsteenformaties en smalle slingerpaadjes. Op de camping vind je een bowlingbaan, en het activiteitenteam verzorgt entertainment voor jong en oud. Van een spooktocht tot begeleide wandelingen door de bossen, en van livemuziek en kaart- en filmavonden tot sportactiviteiten en nog veel meer. Ook kun je er zwemmen in het warme water van het overdekte zwembad – het dak kan open bij mooi weer.

Voor tieners is er een jeugdruimte met disco en er is gratis Wifi. Verder vind je op Europacamping Nommerlayen tafeltennis, snooker, biljart, jeu-de-boules en basketbal. Ook kun je op de camping fietsen, mountainbikes en elektrische fietsen huren, evenals gps genavigeerde wandelingen en nordic walking routes. Wil je jezelf eens echt verwennen? Ga dan naar het wellnesscentrum met sauna, whirlpool, Turks stoombad en verschillende behandelingen. Natuurlijk is er ook een restaurant, bar, snackbar en een winkel.

Ben je niet zo’n kampeerder, dan huur je er gewoon een ingerichte tent, chalet, cottage of mobilhome. Zie maar eens van de camping af te komen!

13. Camping Veštar (Kroatië)

Deze heerlijke gezinscamping is een waar zwemparadijs gelegen in schilderachtige turquoise baai met uitzicht op tientallen eilandjes. In de luwte van de baai is het voor kinderen heerlijk zwemmen en spelen in de zon op het klim- en klauterluchtkussen te midden van de prachtige natuur. Ook is er een enorme waterspeeltuin en zwemparadijs voor gegarandeerd uren speelplezier. En in het diepe bad kun je zelfs duiklessen volgen. Naast duiken kun je ook waterfietsen of kajakken.

De echte avonturiers huren een jetski, speedboot of racen op zee op een banaan of tractorband. Het animatieteam organiseert van vroeg tot laat verschillende bezigheden voor de kinderen. Maar ook aan volwassenen is gedacht met overdag zumba- en aerobicslessen en livemuziek en shows in de avond.

Op de camping vind je verder een restaurant, pizzeria, twee bars met een adembenemend uitzicht over zee. Krijg je 't er warm van? Neem dan een ijsje uit de ijssalon! De staanplaatsen liggen beschut tussen de struiken, naald- en loofbomen. Ook heeft de camping luxe huurstacaravans te huur, die (in groepjes) beschikken over privé zwembaden. 

14. EuroParcs Hermagor (Oostenrijk)

EuroParcs Hermagor is een camping midden in het bergachtige natuurgebied Gailtal in Karinthie, die net een beetje extra biedt. Het is een grote camping met een spa, fitnesscentrum en een kinderboerderij. Met mooie staanplaatsen tussen de loof- en naaldbomen en met een fraai uitzicht op de bergen. Elk type kampeerder komt er aan zijn of haar trekken: de natuurgenieter, de luxekampeerder, gezinnen met kinderen en alles ertussenin.

Er is een restaurant met terras met prachtig uitzicht, er zijn glijbanen, trampolines, een kinderboerderij, skelterverhuur en ’s avonds een kinderdisco. Bij de fitness kun je meedoen met Zumba, Aquagym of Pilates. Naast de animatie voor kinderen tot 12 jaar, is er ook een speciaal programma met activiteiten voor tieners. Actievelingen kunnen wandel- mountainbike of bergtochten maken. En waterliefhebbers leven zich uit in het openluchtbad, een kinderzwembad en een natuurbad. Ook is er een het binnenbad met wellness voorzieningen, zoals een sauna, stoombad en relaxruimte. Op 4 kilometer afstand ligt de Millstätersee waar je kunt varen, waterfietsen en kanoën.

15. Centro Vacanze Pra' delle Torri (Italië)

Centro Vacanze Camping Prà delle Torri is gelegen in het noordoosten van Italië aan de Adriatische zee en ideaal voor gezinnen met jonge kinderen en tieners. De camping maakt deel uit van een bungalowpark, en biedt diverse huuraccommodaties aan, zoals bungalows, appartementen en mobilhomes.  Het camping gedeelte bevat mooie grote kampeerplaatsen die omringd zijn met loofbomen en pijnbomen. Wie van zwemmen houdt, zit goed hier goed! Er is een groot waterpark met diverse zwembaden, grote glijbanen en een peuterpad. Een duik in de zee nemen kan natuurlijk ook. Er is een groot zandstrand met kleedcabines, beachvolleyvelden en verhuur van ligstoelen, parasols, kano's en waterfietsen. Op de camping is er een activiteitenpark (o.a. skaten, BMX, muziek), een pretpark voor de kleintjes en is er animatie. En volwassenen kunnen zich op de naastgelegen 18 holes golfbaan vermaken.

Voor meer vakanties in Europa kun je ook deze leuke ANWB-lijst met boerencampings bekijken. En sla ook de kindvriendelijke campings in Nederland niet over!

Familiecampings in Nederland

Waar je ook naar toe gaat, in ieder geval heel veel plezier gewenst!