Blotevoetenpad Gouwe Voeten in Bovenkarspel: heerlijk met je blote voeten over allerlei natuurlijke materialen lopen!

Hoe werkt een blotevoetenpad?

Wat is er nu leuker dan lekker op je blote voeten lopen? Fijn weer helemaal in contact met je lichaam en met de aarde. 

Weet jij nog hoe het voelt om met je blote voeten over gras te lopen? Of hoe houten boomstammetjes voelen onder je voeten? Weet je hoe lekker zacht modder eigenlijk kan zijn? Het  lopen van een blotevoetenpad is een hele belevenis voor jong en oud. Daarbij mag (en zul) je ook nog vies worden!

Ruiken, kijken, proeven

Heerlijk een paar uur in de frisse buitenlucht door de mooie natuur. Ruik aan de kruiden, bekijk de mooie bloemen en proef het fruit (mits beschikbaar). Het mag allemaal op het blotevoetenpad!

Hindernissen onderweg

Onderweg zijn er verschillende hindernissen die je kunt nemen. Denk aan over boomstammen lopen, een wiebelbruggetje, bruggetjes over het water.. door het water lopen door een rietsloot en nog veel meer.. Wil je een hindernis niet nemen, geen probleem, dan loop je er gewoon langs.

Karin, die deze vlog maakte - heeft ook een blog voor Go-Kids geschreven: Karin & kids op Blotevoetenpad Gouwe Voeten

Gouwe Voeten: leerzaam blotevoetenpad in Bovenkarspel

Blotevoetenpad Gouwe Voeten in Bovenkarspel is naast heerlijk op je blote voeten wandelen óók nog leerzaam! Langs het pad vind je veel informatie over de agrarische sector, superleuk om samen met je kids te bekijken natuurlijk.

Nat en vies worden hoort erbij

Let op: trek gepaste kleding aan; bijvoorbeeld zwemkleding en/of een korte broek bij mooi weer en bijvoorbeeld poncho’s bij regen. Je kunt nat en vies worden van het pad. Je bent zo’n 1,5 a 2 uur onderweg.

Kinderfeestje op blotevoetenpad Gouwe Voeten

Omdat het lopen van het blotevoetenpad zo heerlijk is voor kinderen is het ook een heel goed idee om hier je kinderfeestje te organiseren. Check de feestjespagina van Gouwe Voeten!

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met KidsTips in Westfriesland aan!

GRATIS KidsTips!