Wil je dit jaar een (mini) vakantie in Nederland, maar wil je niet met je eigen kampeerspullen op vakantie of wil je wel eens iets anders dan een gewoon vakantiehuisje? Dat komt goed uit, want Nederland heeft een zeer divers aanbod en ook voor bijzonder overnachten. Wat dacht je van slapen in een boomhut, pipowagen of container? Ook cool is een hobbit huisje of prachtige (Safari) glamping tent.  We hebben een overzicht met prachtige bijzondere overnachtigingslocaties gemaakt. 

 

Boerenbed in Nederland

Een verblijf bij BoerenBed is avontuur, aanpakken en écht even weg zijn. Of je nu met je gezin, in je eentje of met vrienden op pad gaat: in de buitenlucht ervaar je de ruimte. Zo is de tijd die je doorbrengt extra waardevol en ga je opgeladen weer naar huis. In Nederland zijn er maar liefst 18 Boerenbed boerderijen. Je vindt een Boerenbed in o.a. Friesland, Overijssel, Gelderland en Brabant, maar Boerenbed heeft ook locaties in België, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. 

boerenbed

Wat maakt een verblijf in een Boerenbed nu zo leuk en uniek?

  • Boerenbed is écht kleinschalig (gemiddeld 7 Tenthuisjes per boerderij, dus zelfs als het vol is is het nog rustig)
  • Je leert veel van de boer en het boerenleven. De boer neemt je mee op boerderijtour en je kunt altijd helpen en vragen stellen.
  • Geen WiFi en elektriciteit is écht een luxe. Bij BoerenBed heb je écht tijd voor elkaar en dat is ook waarom ongeveer 50% van de gasten weer terugkomt.
  • Ze gebruiken zelf niet camping of tent, omdat dit de lading niet goed dekt. Bij Boerenbed overnacht je op het platteland bij de boer, in Tenthuisjes
  • Op elke boerderij vind je een boerderijwinkeltje (honesty shop) met leuke lokale producten
  • Veel van de Tenthuisjes hebben een hottub die je kunt bijboeken
  • Naast een boerderijtour is er ook altijd een pizza-avond waar je zelf pizza’s bakt in de authentieke houtoven, met de boer en boerin
  • Koken doe je op de houtkachel in het Tenthuisje, en het licht komt van kaarsen en olielampen (super gezellig!)
  • De bedstee is iets dat kinderen vaak geweldig vinden, en die vind je in elk Tenthuisje

Boerenbed locaties & boeken =>

Overijssel

Erfgoed Bossem - Lattrop

In het Twentse Lattrop vind je ons eeuwenoud boerenerf: Erfgoed Bossem. Bij ons beleef je het landleven op zijn best; midden in de natuur op een boerderij.

Kom met je kids logeren bij de boer in een fijne boerderijkamer of luxe suite. Liever echt in de buitenlucht? Dan zijn onze sfeervolle en volledig ingerichte lodgetenten iets voor jou. Deze staan vlak bij de koeien en een meanderende beek met natuurvriendelijke oevers vol flora en fauna. Ga heerlijk op verkenning en spot oer-Hollands grootwild, oftewel Brandrode runderen, weidevogels of waterdiertjes.

Geniet van heerlijk lokaal en vers eten uit onze boerderijkeuken op het terras in de avondzon. In de vakantie kunnen kinderen zich op de woensdag uitleven tijdens de kindermiddag en is er aansluitend een gezellige pizza avond. Ook op andere dagen is er genoeg te beleven; knuffelen met de konijntjes, lekker schommelen onder de oude walnotenboom of op koesafari met het gezin. Al met al een bijzonder verblijf op het platteland waar je elke seconde van de natuur kunt genieten.

 

Meer info =>

Camping Het Meuleman - De Lutte

Het Meuleman is de landgoedcamping in Twente waar rust en recreatie op een hele bijzondere plek in de natuur samenkomen. Het landgoed waar  landgoedcamping het Meuleman zicht op bevindt in de Lutte bestaat uit meer dan 300 hectare bossen, cultuurgrond en heidevelden. De camping is 7 hectare groot, waarvan 2 hectare natuurgebied. Ze hebben 113 ruime kampeerplaatsen en vijf vakantiehuisjes. Door de natuurlijke omgeving van de camping in de Lutte liggen de kampeerplekken verspreid in het bos en langs het heideveld. Hier gebruiken ze voor kinderactiviteiten zoveel mogelijk natuurlijke en biologisch afbreekbare materialen en prikkelen ze de creativiteit. 

camping Meuleman

Zo bouwen ze hutten met de snoeiboompjes van het heideveld en oude laken en knijpers. Na afloop bakken ze broodjes en wordt er thee gezet boven het vuurtje in het huttendorp. Of ze leren de kinderen papier maken met bloempjes. 

Er zijn op deze landgoedcamping diverse campingplekken beschikbaar als ook enkele huisjes. Maar uniek zijn de luxe yurt waarbij je 's nachts zicht hebt op de sterrenhemel. En nieuw in seizoen 2022 zijn de ingerichte tipitenten!

camping Meuleman

Meer info & boeken =>

De Kleine Wildenberg- Diepenveen 

Geluk ligt voor het oprapen bij Boerderij de Kleine Wildenberg. Vlakbij de IJssel en hanzestad Deventer, midden in het Sallandse natuurschoon beleef je het rijke boerderijleven.  Kom mooie herinneringen maken met de mensen die jou lief zijn. Even ontsnappen aan de drukte en gun jezelf die comfortabele vakantie. Overnacht jij in één van de vakantiewoningen, met aandacht voor details en design ingericht, of slaap je liever in een heuse Pipowagen, met privé hottub? De kinderen vermaken zich wel op de boerderij, met de dieren of de vele skelters en traptrekkers die er zijn. Het is vooral genieten van elkaar bij de Kleine Wildenberg. 

Meer info & boeken => 

Glamping Papillon Country Resort - Denekamp

Het Italiaans/Nederlandse Vacanze col Cuore is de trotse nieuwe eigenaar van Papillon Country Resort. Dit is de voormalige Camping Le Papillon, maar dan met een complete transformatie naar een vijf sterren camping met luxe glamping accommodaties, topservice en faciliteiten van hoge kwaliteit.  De camping is prachtig landelijk gelegen. Het altijd gezellige Denekamp is vlakbij, net als de Duitse grens. 

Je kunt verblijven in luxe glampingaccommodaties zoals de Cottage Next XXL, de Fish Cabin of de Cottage Prestige. Of ga je voor wat meer avontuur en kies je voor de kindvriendelijke Spotty Lodge Family, gave Safaritent Premium of de bijzondere Airlodge waar je de sterren kunt zien vanuit je bed? En wat dacht je van de Luxury Hottub Cabin? Ook is het mogelijk een ruimte kampeerplaats te reserveren met privé sanitair.
De glamping heeft een prachtig zwembad met een peuterbad en een geweldig leuke waterspeeltuin. Hier zijn de kids uren zoet! Voor nog meer zwemplezier kun je door naar de zwemvijver, waar ook een klein strandje is. Op de hele camping zijn veel speeltuintjes te vinden. Spotty is de mascottehond en zorgt er samen met het animatieteam voor dat jouw kids deze vakantie nooit meer zullen vergeten. Ook het restaurant is van hoge kwaliteit en heeft een grote metamorfose gekregen.

Meer info & boeken =>

Vakantiepark Giethoorn- Giethoorn 

Het is volop genieten bij Vakantiepark Giethoorn. Verblijf samen met je gezin in een van de comfortabele vakantiehuizen met elektrische sloep. Op het vakantiepark is van alles te doen en te beleven voor iedere leeftijdscategorie. Geniet van de zon op het buitenterras of trek erop uit in de omgeving middels de vele wateren. In de buurt van het vakantiepark kun je genieten van de prachtige natuur van Nationaal Park Weerribben Wieden en leuke uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Taman Indonesia.

vakantiepark Giethoorn

Friesland

Boerenbed Ameland

Zodra je op de boot stapt naar de Waddeneilanden krijg je zo'n fijn vakantiegevoel, letterlijk even alles achter je laten en genieten van de rust en vrijheid! Combineer het eilandgevoel met het boerenleven, ga dit jaar voor een glamping vakantie bij de boer op de Wadden!
Kom naar Ameland en geniet van het eilandgevoel én het boerenleven in een luxe glamping BoerenBedTent!

Deze luxe tenten staan op een prachtige plek met een weids uitzicht over het weiland, de dijk en de duinen. Op ditzelfde weiland staan vaak de paarden of schapen te grazen. Voor de kinderen is er volop ruimte om veilig te spelen. En op Ameland zelf is ook genoeg te beleven! Maak bijvoorbeeld een zeehondentocht en ook de vuurtoren is zeker een bezoekje waard!

boerenbed ameland

Meer info & boeken =>

BoerenBed De Zeekraal Terschelling 

Deze biologische melkschapenhouderij vind je op het Waddeneiland Terschelling. Je vind er meer dan 250 Friese melkschapen. En luxe BoerenBedtenten! Als echte eilanders kunnen de gastvrouw en gastheer Jolanda en Gerben je alles vertellen over de charme van de omgeving, plus alle mooie plekjes en leuke uitstapjes op Terschelling.

Meer info & boeken =>

Gelderland

Glamping Nunspeet

Kamperen in luxe, het gemak van thuis, met de charme van een camping. Wie wil dat nou niet ervaren? Glamping Nunspeet heeft comfortabele safaritenten voor je klaar staan op de prachtige Veluwe. De Glamping bevindt zich op camping De Witte Wieven. Een gezellige gezinscamping dichtbij het Veluwse dorp Nunspeet.  
De tent is zeer luxe ingericht, gewoon makkelijk koken of bbqen en genieten van heerlijk verse koffie in de ochtend. Heerlijk slapen op luxe hotel-boxsprings. En bovendien kan de tent ook elektrisch verwarmd worden. Als dat geen luxe is.

De tenten staan op een groot veld, geniet van je kinderen die heerlijk aan het spelen zijn, terwijl jij met een lekker drankje lekker diep wegzakt op de luxe lounge set.  

Glamping Nunspeet

Meer info =>

Farmcamps den Branderhorst - Hengelo

Ontsnap uit het dagelijkse drukke leven om gezellig samen te zijn en te genieten van het leven op de boerderij! Op stap met de boer, knuffelen met de dieren, slingeren in de Hooi Hooi Speelschuur, spetteren bij de Water Pret Weide en samen spelenderwijs leren over de boerderij. Of laat je leiden door het ritme van de dag. Je logeert met je gezin, vrienden, of familie  in prachtige tenten. De boerderij Den Brandenhorst bestaat uit een melkveebedrijf met koeien, pony's, katten, konijnen, kippen en varkentjes. De kinderen kunnen de pony's verzorgen en een ponyritje maken. 

Meer info & boeken =>

Zuid Holland

Kampeerboerderij De Straathof - Leimuiden

Middenin Het Groene Hart en vlakbij de grote steden. Bij kampeerboerderij De Straat-Hof in Leimuiden kun je met heel de familie genieten van het boerenleven en samen met de kinderen overnachten op vele verschillende manieren, van heerlijk kamperen tot aan verblijven in een pipowagen of een verblijf in Herberg de Oude Stal. 

Zowel binnen als buiten is het 1 groot speelparadijs voor kinderen. Zo kunnen ze o.a. plezier maken bij de klim- en speeltoestellen, jumpen op de trampolines, een potje tafeltennissen en nog zo veel meer. Binnen kunnen kinderen spelen in de prachtige indoor speelboerderij met o.a. vele dieren waarmee je gezellig kunt knuffelen en lekker kunt ravotten tussen de hooibalen, slingeren met het slingertouw en roetsjen van de glijbanen. Naast al dat spelen worden er ook verschillende toffe activiteiten georganiseerd. Hartstikke leuk, overnachten bij de boerderij van boer Aad en Petra!

Meer info =>

Zeeland

FarmCamps Five Star Farm - Kamperland

Overdag mogen de kinderen helpen op de boerderij. De vriendelijke boer en boerin vertellen vol passie over hun dieren en hebben verschillende 'klusjes' speciaal voor de kleine bezoekertjes. Zijn alle kleine en grote dieren verzorgd? Dan is er een grote binnenspeeltuin en een uitgebreide buitenspeeltuin waar de kinderen hun gang kunnen gaan. Natuurlijk is het strand niet ver weg, dat hoort toch ook wel een beetje bij een vakantie in Zeeland. 

Bij Five Star Farm kun je verblijven in je eigen caravan of tent, of huur je een luxe tent die volledig op kinderen is ingericht. Five Star Farms is aangesloten bij FarmCamps.

kamperen boerderij zeeland 

Lees meer =>

Noord-Brabant

Logeren bij de boer - Wagenberg

Op de gezellige kleinschalige boerderijcamping van Johan en Caroline kun je kamperen of slapen in een van de boergondische pods. Er is veel te beleven voor ouders en kinderen op deze gezellige boerderij want naast een grote speeltuin met skelters en dierenweide is er ook een fijn terras en wordt er veel georganiseerd voor kinderen. 

Lees hier meer =>

Efteling Bosrijk & Loonsche Land - Kaatsheuvel

Bosrijk Efteling

Wie wil er nu niet sprookjesachtig overnachten? Op loopafstand van het Efteling Park ligt midden in de bossen de royaal opgezette vakantieparken Bosrijk en Loonsche Land. Ontspan in alle rust aan het water, een gezellig dorpsplein of in een vrijstaande woning tussen de bomen. In Vakantiepark Efteling Bosrijk vind je luxe en sfeervolle vakantiewoningen, familiekamers en groepsaccommodaties. In Vakantiepark Efteling Loonsche Land kijk je uit over boomtoppen en vind je hutten die bedekt zijn met duinzand en heide. Dit park beschikt over eenvoudige, knusse vakantiewoningen en hotelkamers gemaakt van natuurlijke materialen. Allemaal inclusief onbeperkt toegang tot de Efteling.

Loonsche land Efteling

Meer info =>

Flevoland

Camping Netl - Kraggenburg

Camping NETL de Wildste Tuin in Kraggenburg biedt met haar  kampeerterreinen plek voor gezinnen die willen kamperen met of zonder stroom voor de ultieme natuurbeleving. Er zijn ook trekkershutten, pipowagens en meer! Met haar stranden, zwemplas, speeltuinen, modderglijbanen, een restaurant met prachtig terras en de mooiste wilde tuinen is Netl een unieke kampeerbeleving.

Je kunt zelf een tentje opzetten op het MIG of Heli veld, maar je kunt ook in een POD, container of wielenwagen slapen. Kortom; overnachten bij Netl is een belevenis.

Meer info & boeken =>

Limburg

FarmCamps BoeBaDoe Farm - Beringe

Altijd al eens willen overnachten in een luxe tent? Bij BoeBaDoe Farm in Beringe kan dit! Je kunt kiezen uit verschillende luxe safaritenten. En dat niet alleen; bij BoeBaDoe Farm vind je niet alleen de mooie tenten, maar ook de liefste dieren. Je kunt er op stap met de boer, knuffelen met de dieren, ponyrijden en nog meer!

Lees hier meer =>

Groningen

Slapen in een Mongoolse tent - Ellerhuizen

In deze Mongoolse Ger (in Nederland vaak Yurt genoemd) kun je perfect genieten van de rust en het Groninger land.

De Yurt is ingericht met originele Mongoolse meubels en comfortabele bedden, voor 2 volwassenen en 2 kinderen. De houtkachel houdt het binenn lekker warm. En ook buiten mag een kampvuurtje gemaakt worden, vuurschalen zijn te leen en hout te koop. Het keukendeel heeft een gasfornuis en een (elektrische) koelkast.  Voor het sanitair maak je gebruik van het camping sanitair. 

Yurt Ellerhuizen overnachten met kinderen in Groningen

De Yurt staat op een natuurkampeerterrein in Ellerhuizen. Dit dorpje ligt net ten noorden van de stad Groningen (4,5 km tot de stadsrand) in een karakteristiek weids landsschap met oude Groninger kop-hals-romp-boerderijen. De Waddenzee ligt op een half uur rijden. Natuurlijk kan je gebruik maken van alle faciliteiten van de camping, zoals de toeristische informatie, het bibliotheekje, het vele binnen- en buitenspeelgoed of het roeibootje op de vijver.

Meer info over de Mongoolse Ger =>

De Pipowagen - Lettelbert

De Pipowagen is een super originele en comfortabele accommodatie! Klein maar fijn en van alle gemakken voorzien. In de keuken staat alles wat nodig is voor het maken van een prima maaltijd, op het kampeerterrein vind je ook een grote moestuin met verse groenten en kruiden.
Er is ook een gezellig zitje met luie stoelen waar je fijn kunt wegdromen met een boek. Vanaf de eettafel geniet je van een mooi uitzicht over de weilanden. Er is een ruim tweepersoonsbed met daarboven 2 éénpersoonsbedden, als stapelbed. Daarnaast beschik je in het naastgelegen sanitairgebouw over een privé-badkamer.

Pipowagen in Lettelbert  bijzonder overnachten met kinderen in Groningen

Neem vanuit de pipowagen direct een verfrissende duik in het natuurwater van het Lettelberterdiep of start vanaf je kanotocht. Kano's en fietsen zijn te huur op de camping. De stad Groningen ligt op 12 kilometer afstand en is goed te bereiken met de fiets.

Overnachten in de Pipowagen =>

 

De uitgebreide faciliteiten zijn vaak de grote trekker om voor een vakantiepark of camping te kiezen, maar in deze coronatijd kunnen ze helaas niet gegarandeerd worden en kan het telkens veranderen.  Bekijk vooraf de openstelling van de faciliteiten en de voorwaarden van je gekozen verblijf.  Dit voorkomt eventuele teleurstellingen. 

 

Overig aanbod 

Zoek je nog meer aanbod, bekijk dan onze tips met VakantieparkenHotels of Campings.

Ga je liever op vakantie naar het buitenland, check dan de ANWB tips met auto vakanties of kindvriendelijke campings in Europa.

We wensen je alvast een fijne vakantie!