Kindertheater: bezoek ze in Noord-Holland

Naar het theater gaan met kinderen of kleinkinderen is fantastische ervaring voor jong én oud! Eenmaal geproefd van de (interactieve) familievoorstellingen, smaakt het naar meer. Gelukkig komt dat goed uit, want in Noord-Holland zijn genoeg kindertheater(s) mét bijbehorende jeugd- en kindervoorstellingen te bezoeken. Op deze pagina zijn de top 25 kindertheaters in Noord-Holland uiteengezet.

Kindertheater in Noord-Holland

Wil je eens een ander uitje dan de voordehand liggende speeltuinen, musea of de bioscoop? Dan is het (kinder)theater de perfecte uitvalsbasis. Al helemaal als het druiperige weer in de herfst toeslaat. In Noord-Holland kun je eigenlijk overal wel terecht met de kinderen, neven, nichtjes of kleinkinderen. De kindervoorstellingen, zoals de naam het eigenlijk al zegt, zijn ingesteld op de interesses van de jeugd. De combinatie tussen educatie en entertainment. Eenmaal naar een kindervoorstelling geweest, smaakt het naar meer. Zo is er een verscheidenheid aan optredens en theaters het gehele jaar door in Noord-Holland. Tip: vier het verjaardagspartijtje van je kinderen in een van de theaters!

Alle regio's op een rij:

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

DEAL: Voordelig of met korting naar de uitjes in Noord-Holland
Details
 

DEAL: Voordelig of met korting naar de uitjes in Noord-Holland

Wil je met de kinderen naar een leuk uitje in Noord-Holland. Er zijn vaak veel voordelige tickets te ... bekijk

Van 1 januari 2024 tot 31 december 2024

Kindertheater_Amsterdam_DeLaMar

Kindervoorstellingen in regio Amsterdam

Waar in Noord-Holland te beginnen dan in onze hoofdstad Amsterdam? In deze bruisende stad vind je in elke wijk wel een geschikt kindertheater.

1. DeLaMar Theater – Amsterdam Centrum

In hartje Amsterdam tref je het DeLaMar Theater. Het leuke aan dit theater is dat ze voorstellingen aanbieden met herkenbare verhalen, zelfs voor de allerkleinste. Beleef samen met het gezin of met de hele familie een fantastisch dagje uit. Heb je na de voorstelling honger of wil je een drankje drinken ter afsluiting? In het Grand Café kun je terecht voor een uitgebreide lunch of smakelijk diner.
Benieuwd naar persoonlijke ervaringen van dit familietheater? Bekijk de blog.

Lees meer

2. Theater De Krakeling – Amsterdam West

Alles in dit theater is gericht op de jeugd, van de jongste kids tot de jongeren, ideaal voor het gehele gezin. Theater De Krakeling biedt de kans aan alle kinderen om hun wereld te vergroten met theater. Mooie kindervoorstellingen in Amsterdam op het voormalig Westergasfabriekterrein.

Lees meer

3. Meervaart – Amsterdam Nieuw-West

Er is altijd iets nieuws te bekijken in dit familietheater. De voorstellingen in de Meervaart betrekken proactief het publiek erbij en verrijkt de zintuigelijke en intellectuele ervaring.
In de blog delen wij onze ervaring in dit theater!

Lees meer

4. Internationaal Theater Amsterdam (ITA) – Amsterdam Centrum

Voorheen was Internationaal Theater Amsterdam (ITA) de Stadsschouwburg en is één van de boegbeelden van de Nederlandse podiumkunst. Eentje om dus vooral niet over te slaan. Vanuit een eigentijdse visie programmeert, produceert en inspireert dit theater.

Lees meer

5. Black Cat Theatre – Amsterdam West

Dit echte kindertheater, Black Cat Theatre, richt zich op de allerkleinsten. De verbeeldingskracht van het kind wordt continue opgezocht. De kindervoorstellingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar oud.

Lees meer

6. Bijlmer Parktheater – Amsterdam Zuidoost

Het Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuidoost is een uniek theater met een breed en gevarieerd theateraanbod voor alle leeftijden, dus ook kinderen. Met hun voorstellingen prikkelen ze een divers cultureel publiek.

Lees meer

7. Plein Theater – Amsterdam Oost

In Amsterdam Oost is het Plein Theater. Een toegankelijke plek met een eigenzinnig en divers programma voor kinderen, jongeren en volwassenen. Voor elk kind en voor elke leeftijd is er een voorstelling.

Lees meer

-> Nog meer kindertheaters in Amsterdam ontdekken? Hier staan er nog meer!

----------

Kindertheater_Zaanstreek-Waterland_Zaantheater

Kindertheater in regio Zaanstreek & Waterland

Ook in de regio Zaanstreek & Waterland zijn er zeker in de grotere steden ook leuke kindertheaters te vinden. Je hoeft hiervoor dus niet ver te reizen!

8. Zaantheater – Zaandam

Het bijzondere aan dit theater is dat bij de meeste voorstellingen de Theatertroep speciale activiteiten voor jonge bezoekers organiseert. Bovendien is er elk seizoen prachtige, grappige, ontroerende en vrolijke theatervoorstellingen voor de jeugd te zien. Het Zaantheater is door de ANWB Explorers uitgeroepen tot het meest kindervriendelijke theater van Nederland!
Lees bovendien de ervaringen van kinderen zelf over dit theater in de blog.

Lees meer

9. Theater De Purmaryn – Purmerend

In hartje Purmerend tref je Theater De Purmaryn met een verscheidenheid aan voorstellingen. Een fijne plek om alle kindervoorstellingen bij te wonen. Wist je dat je hier uitermate geschikt een theater-kinderpartijtje kunt organiseren? Kies een kindervoorstelling uit en de verjaardag is gegarandeerd geslaagd!
Dit mooie theater bezochten wij met de kids, bekijk onze blog!

Lees meer

10. Theater De (Kleine) Verbeelding – Purmerend

Nabij het centrum van Purmerend speelt Theater De Verbeelding mooie voorstellingen in de locatie van P3. Onder de noemer De Kleine Verbeelding worden muzikale en spannende voorstellingen voor kinderen geprogrammeerd. Het doel om samen met de kids te genieten en samen kan napraten over de voorstellingen!

Lees meer

11. Het Nederlands Marionettentheater – Edam

In Edam vindt je in oudste poppentheater van Nederland, Het Nederlands Marionettentheater. Ze bestaan inmiddels 100 jaar! In een sfeervol 300 jaar oude Rijksmonument in Edam spelen ze regelmatig leuke kindervoorstellingen. Natuurlijk allemaal poppenvoorstellingen. 

Lees meer

-> Nog meer kindertheaters in Zaanstreek-Waterland ontdekken? Hier staan er nog meer!

----------Kindertheater_Westfriesland_SchouwburgHetPark

Familievoorstellingen in regio Westfriesland

Voor alle Westfriese is een theaterbezoek zeker de moeite waard. Er zijn zowel grote als kleinere kindertheaters te vinden.

12. Schouwburg Het Park – Hoorn

Naar het theater gaan is geen alledaags uitje, maar bijzonder is het zeker. Dat weet dit theater in Hoorn maar al te goed met een grote variatie aan leuke familievoorstellingen. Schouwburg Het Park programmeert vele mooie optredens voor kids.

Lees meer

13. Theater Het Postkantoor – Bovenkarspel

In Bovenkarspel bevindt zich Theater Het Postkantoor. Een multifunctioneel centrum met films én een kookstudio. Maar waar het hier om draait zijn natuurlijk de vele leuke voorstellingen voor volwassenen en af en toe voor kids.
Wij gingen je voor in dit theater, bekijk het in de blog!

Lees meer

----------Kindertheater_Alkmaar_TAQADeVest

Kindervoorstellingen in regio Alkmaar

Prachtstad Alkmaar biedt voor de stad en alle omliggende dorpen altijd iets moois. Families kunnen het theater hier mooi ontdekken en verder verkennen.

14. TAQA Theater De Vest – Alkmaar

TAQA Theater De Vest in Alkmaar programmeert op regelmatige basis leuke jeugd- en familievoorstellingen voor alle leeftijden. Naast kindervoorstellingen, verschijnen er hier vaak muziekvoorstellingen en kindermusicals. Per voorstelling is er aangegeven voor welke leeftijdsgroep het geschikt is. Bekende namen en theatergezelschappen komen vaak voorbij. Bovendien worden sommigen theaterstukken uitgevoerd in de Grote Kerk in Alkmaar, een extra bijzondere twist aan dit uitje. Van te voren nog een hapje eten of daarna een drankje doen? Ook dat kan in dit kindertheater.

Lees meer

15. Cool, kunst en cultuur Theater – Heerhugowaard

In Heerhugowaard is het podium van de stad, namelijk: Cool, kunt en cultuur theater. Een veelzijdige plek, maar ook een theater met regelmatig toffe jeugdvoorstellingen voor kinderen. Gevestigd aan het Coolplein is het een gastvrij cultuurhuis voor inwoners.

Lees meer

----------Kindertheater_Noordkop_Kampanje

Familievoorstellingen in regio Noordkop

Hoog in de kop van Noord-Holland ontbreekt een kindertheater natuurlijk ook niet. Ook voor gezinnen die een dagje/weekend een bezoekje willen brengen aan deze regio is een bezoek aan het theater de moeite waard.

16. Theater de Kampanje – Den Helder

Theater de Kampanje is gelegen in een mooie stukje Den Helder, op de werf Willemsoord. Alleen de buitenkant en locatie wekt je interesse. Parkeren kan makkelijk voor de deur en het brede en gevarieerde aanbod familievoorstellingen smaakt naar meer!

Lees meer

----------Kindertheater_Gooi_Speeldoos

Theater voor kinderen in regio Gooi & Vechtstreek

Deze regio bevindt zich zowel in Noord-Holland als een stukje in Utrecht. Hier zijn ze kinderen niet vergeten, want deze theaters bieden mooie kindervoorstellingen.

17. Theater 't Spant! – Bussum

Het mooie aan Theater 't Spant! is dat je naar meerdere locaties kunt gaan. Afhankelijk van de wensen van het gezin kun je kiezen voor een wat kleinere, gemoedelijkere voorstelling of naar de echte grote theatershows gaan. Ieder theaterseizoen worden er nieuwe voorstellingen geboekt. Er is dus altijd wat nieuws te beleven voor het gezin.

Lees meer

18. Theather de Speeldoos – Baarn

In Baarn, in ’t Gooi tref je Theater De Speeldoos. De uitgelezen plek om met het hele gezin te genieten van kindervoorstellingen. Speciaal voor de jongste jeugd zijn er op enkele zondagen in het theaterseizoen speciale voorstellingen in de kleine zaal. Wil je van te voren samen lunchen of gezellig een warm drankje nuttigen? Ook dat kan in dit (kinder)theater!
Benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van dit theater? Bekijk de blog.

Lees meer

----------Kindertheater_Haarlem_Schuwburg

Kindertheater in regio Haarlem

In theaters in Haarlem, Beverwijk, Heemskerk en Hoofddorp spelen prachtige kinderfilms en kindervoorstellingen. Van muziek tot kindertheater, kinderconcerten, kindermusicals en openluchttheaters. Dit zijn onze favoriete theaters waar je terecht kunt met je gezin. 

19. Stadsschouwburg Haarlem – Haarlem

Theater is dus écht niet alleen voor volwassenen, er worden in de Stadsschouwburg ook ontelbaar veel voorstellingen voor kinderen, het gezin of zelfs de hele familie georganiseerd. Sommige theatervoorstellingen zijn speciaal voor de allerkleinste vanaf twee jaar, peuters, kleuters en sommige zijn juist interessant voor wat oudere kinderen. Zo leuk om met kinderen naar een circusshow te gaan of een kerstshow!
Lees de ervaringen van kinderen zelf over dit theater in de blog.

Lees meer

20. Toneel, film en dans in de Schuur – Haarlem

Al meer dan veertig jaar is De Schuur in Haarlem een toonaangevend en eigentijds huis voor de Nederlandse toneel-, dans- en filmwereld. De Schuur is een servicegericht theater, film- en productiehuis in het hart van Haarlem. Zowel lokaal, regionaal als landelijk wil de Schuur een toonaangevende organisatie zijn. De voorstellingen en films zijn inspirerend, innovatief, open en spraakmakend en worden getoond aan een uiteenlopend publiek passend bij de betreffende film of voorstelling.

Lees meer

21. De Philharmonie – Haarlem

Gezinnen, families en natuurlijk de kinderen van alle leeftijden kunnen in De Philharmonie naar fantastische concerten: met muziek dat je raakt, vrolijk maakt, inspireert en je lekker laat swingen. In De Philharmonie vind je ook musicals voor kinderen: er is voor ieder wat wils.

Lees meer

22. Kennemer Theater – Beverwijk

Het Kennemer Theater, gelegen aan de rand van het centrum van Beverwijk, beschikt over twee theaterzalen. Het Kennemer Theater brengt bewoners en organisaties in verbinding met elkaar door te zorgen voor een breed aanbod van professionele podiumkunsten, variërend van musical, cabaret en concerten tot familievoorstellingen. In de kern staat het Kennemer Theater voor gastvrij en laagdrempelig: Kunst en cultuur is er voor iedereen. 

Lees meer

23. Stadsschouwburg & Filmtheater – Velsen

'Uit zijn en thuis voelen in de Stadsschouwburg Velsen' dat is het motto van Schouwburg Velsen in IJmuiden. Als theater doen ze er alles aan om jouw gezin een complete dagje uit te bezorgen. Met een goede bereikbaarheid, gratis parkeergelegenheid vlakbij het theater, prima horecafaciliteiten en de leukste en grappigste theatervoorstellingen.

Lees meer

24. Openluchttheater & Wandelpark Caprera – Bloemendaal

Tussen de duinen en het bos ligt het sfeervolle openluchttheater Caprera. Hier kun je iedere zomer genieten van muziek, cabaret, dans, klassiek, opera, theater en kindervoorstellingen. De tribune van het theater is tegen een duinpan gebouwd en biedt zitplaatsen (met rugleuning) aan 1100 gasten. Bij grote concerten zijn er extra zitplaatsen op de middelste trappen en staanplaatsen bovenaan de tribune. Het theater is geopend in de maanden mei tot en met september en ontvangt jaarlijks ruim 50.000 bezoekers. Wil je ook een betoverende avond meemaken onder de sterren? Bekijk de agenda!

Lees meer

25. Bioscoop, Theater en Filmhuis Floralis – Lisse

Er lekker uit zijn, even wegdromen en mooie avonturen beleven dat is wat het ‘grote’ scherm met ons doet. En gelukkig hebben we in de Bollenstreek een mooie bioscoop waar jullie dit ook allemaal kunnen beleven: Cinema Floralis in Lisse.

Lees meer

26. Schouwburg De Meerse – Hoofddorp

Schouwburg De Meerse is een veelzijdig regionaal theater dat een afspiegeling wil tonen van het landelijk theateraanbod, zoveel mogelijk aansluitend op de smaak en interesse van de inwoners van Haarlemmermeer. Naast populair aanbod is er ook ruimte voor vernieuwende en grensverleggende programma’s. Gedeeltelijk vanuit de verantwoordelijkheid om het landelijk aanbod te tonen, deels vanuit de overtuiging dat aanbod de vraag stuurt. ‘Je kan niet weten wat je wil zien, als je niet weet waaruit je kan kiezen.’ Uiteraard vanuit de kennis over en de liefde voor zowel publiek als podiumproducten. Schouwburg De Meerse wil het beste bieden in schoonheid, verbeelding en gastvrijheid.

Lees meer

27. Theater en Filmhuis De Cirkel – Heemskerk

‘De Cirkel’ is altijd een plek geweest waar je bijzondere films kunt zien en waar je nieuw theater- en muziektalent ontdekt. Je weet soms niet wat je mee gaat maken, maar je weet zeker dat de kwaliteit hoog is. Mooie en ontroerende koffieconcerten, verrassende cabaret- en theatervoorstellingen en prachtige en grappige (art-house) films. In een intieme sfeer van een zaal met circa 75 zitplaatsen, is het genieten van onze voorstellingen.

Lees meer

28. Theater Elswout – Overveen

Op het sprookjesachtige landgoed Elswout in Overveen staat Theater Elswout, 'Huisje Vol Verhalen'. Hier verzamelt de Haarlemse verhalenmaker Wijnand Stomp alles wat meneer 'De Windt' hem toewaait. Kom binnen en geniet van de interactieve verhalen van storytellers, gedichten van taalkunstenaars, en liedjes van sprankelend singer-songwriter talent.

Lees meer

----------

Theater voor kinderen, een unieke ervaring!

Als ouder vraag je je misschien af waarom je met je kinderen naar het theater zou gaan (in plaats van naar de bioscoop). Wij geven je een aantal redenen waarom het de moeite waard is om met je kinderen naar het theater te gaan, vooral tijdens schoolvakanties. Naar welk theater je ook gaat, wij wensen je heel veel plezier. De kinderen zullen zich zeker vermaken en verwonderen over deze geweldige ervaring! En vragen daarna waarschijnlijk naar meer... Je weet de theaters in Noord-Holland in ieder geval nu te vinden. Met persoonlijke ervaringen neem ik je graag mee in deze wondere wereld van prachtige kinder- en familievoorstellingen!

Waarom naar het theater!

Footer-GoKids_Charlotte_Wendy

 

PS Er zijn nog meer leuke kinderactiviteiten in Noord-Holland!

Log In