Schouwburg De Meerse is samen met een bibliotheek en poppodium gehuisvest in cultuurcomplex Het Cultuurgebouw in Hoofddorp. Het theater programmeert haar voorstellingen op twee verschillende locaties, te weten: Het Cultuurhuis en Het Oude Raadhuis.
Schouwburg De Meerse
Schouwburg De Meerse is een veelzijdig regionaal theater dat een afspiegeling wil tonen van het landelijk theateraanbod, zoveel mogelijk aansluitend op de smaak en interesse van de inwoners van Haarlemmermeer. Naast populair aanbod is er ook ruimte voor vernieuwende en grensverleggende programma’s. Gedeeltelijk vanuit de verantwoordelijkheid om het landelijk aanbod te tonen, deels vanuit de overtuiging dat aanbod de vraag stuurt. ‘Je kan niet weten wat je wil zien, als je niet weet waaruit je kan kiezen.’ Uiteraard vanuit de kennis over en de liefde voor zowel publiek als podiumproducten. Schouwburg De Meerse wil het beste bieden in schoonheid, verbeelding en gastvrijheid.
In 1982 kreeg Haarlemmermeer zijn eerste echte eigen theater in Het Oude Raadhuis, een vestzaktheatertje met 100 stoelen. De stad groeide en uitbreiding werd noodzakelijk. Begin jaren ’90 verrees aan het Raadhuisplein een nieuw, groot cultuurcentrum De Meerse met een Centrum voor de Kunsten (het latere Pier K) en een theaterzaal van 520 stoelen. Hierdoor werd het mogelijk om landelijk bekende artiesten voor een groot publiek op te laten treden. De explosieve groei van Haarlemmermeer met Hoofddorp als kloppend hart maakte het echter noodzakelijk om in 2011 opnieuw een zaal toe te voegen aan het theateraanbod. De Meerse is met dit derde podium een volwassen schouwburg geworden. In deze nieuwe zaal zit het publiek feitelijk óp het toneel, want zaal en podium zijn gelijkvloers. Deze intieme setting maakt de optimale theaterervaring compleet. De toeschouwer is samen met de artiest(en) onderdeel van de show.
De Meerse zet de drie zalen (in Het Cultuurgebouw en Het Oude Raadhuis) in op de volgende manier:
De Meerse grote zaal (520 stoelen) – Sterrenaanbod
Grootschalig gemonteerde producties en producties voor een groot publiek. Populair met focus op cabaret, populaire muziek, musical, toneel, show, internationale export kwaliteit.
De Meerse kleine zaal (270 stoelen) – Inhoudelijk aanbod
Podium voor medium gemonteerde kleinschalige podiumkunsten en artistiek uitdagende producties en doorgroeipodium voor cabaret en kleinkunst van springplank naar sterren. Kernwoorden: geëngageerd, avontuurlijk en groei met focus op toneel, dans, jeugdtheater, klassiek, jazz- en wereldmuziek.
Het Oude Raadhuis (100 stoelen) – Springplankpodium
Podium voor nieuwe cabaretnamen of nieuwe cabaretproducties en podium voor klein gemonteerde, kleinschalige podiumkunsten of producties met nog een heel ongewis of klein publiek. Kernwoorden: talent, laboratorium, intiem met focus op: cabaret, kleinkunst, nieuw muziektalent, poppentheater.
- Leeftijd 2 - 4
- Leeftijd 5 - 8
- Leeftijd 9 - 12
- Horeca aanwezig
- Indoor