Lang lang geleden toen ik nog jong was ben ik wel bij theater De Purmaryn in Purmerend geweest. Te lang geleden eigenlijk. Tijd om weer eens te gaan en nu met mijn eigen kinderen! Voor ons om de hoek dus we gaan er lekker wandelend naartoe.

Theater De Purmaryn

Theater De Purmaryn is een mooi groot theater in het centrum van Purmerend. Met een grote entree/foyer waar je heerlijk even van tevoren een drankje kunt doen en in de garderobe je jas kan ophangen. Bij de bar kan je voor kinderen een speciale kinderbox halen. Leuk en lekker! Layla, onze dochter, komt zelfs een paar klasgenootjes tegen. Wat toevallig. Dat is dan wel leuk als je zo in je eigen regio naar het theater gaat.

Kindervoorstellingen

Regelmatig hebben ze bij De Purmaryn kindervoorstellingen. Wij gaan met z’n allen naar Kruimeltje. Oma gaat mee, zij kent het verhaal nog het beste. Voor Layla (7 jaar) en Dyon (5 jaar) is dit precies goed. Voor Marley is dit niet helemaal een geschikte voorstelling, maar ze heeft deze keer geen keus en moet toch ook gewoon mee.

Kruimeltje_Purmaryn_02

Familiemusical Kruimeltje

Door de besneeuwde straten ergens in Nederland zwerft Kruimeltje; een vrolijke en ondeugende straatjongen van 10 jaar. Helemaal alleen, op zoek naar zijn vader en moeder. Het enige dat Kruimeltje van zijn ouders heeft is een medaillon, met hun portretjes erin. Ondanks alles blijft hij positief en loopt hij zingend en fluitend de straten door. Dan ontmoet hij Keesie, een stoer meisje dat maar al te graag mee op avontuur gaat. Bij kruidenier Wilkes vindt Kruimeltje, samen met zijn vriend Noor de straathond, eindelijk een echt thuis. Wat schetst zijn verbazing? Zijn vader en Wilkes blijken oude jeugdvrienden te zijn geweest! Zou Wilkes kunnen helpen bij het vinden van zijn vader? Zou hij dan eindelijk niet meer op straat hoeven te leven? Als het eens zo simpel zou kunnen zijn…

Terug in het verleden

Met deze voorstelling stappen we even terug in het verleden. Alles is authentiek en lijkt alsof we even een flink aantal jaren terug in de tijd gaan. De kinderen zitten op het puntje van hun stoel. De voorstelling begint ook op een bijzondere manier waarbij de acteurs zich even voorstellen voor het rode doek en met elkaar in gesprek gaan. Een leuk verrassend begin. Heerlijk genieten we van de voorstelling. Wat een mooi decor en mooi verhaal. Nooit geweten eigenlijk. Ik ben echt onder de indruk. Ook Layla kan het goed volgen. Aan Dyon merk ik dat hij na een poosje wat afgeleid wordt, het duurt hem iets te lang. En Marley, tjah wat zal ik zeggen. Die is al 100x van de stoel en er weer op gekloppen. De hond Noor vindt ze wel grappig.

Kruimeltje_Purmaryn_01

Samen nog even op de foto

Aan het eind van de voorstelling mogen we in de foyer nog even op de foto van de cast. Marley staat te springen, maar de 2 andere niet. Wat zijn ze toch leuk die kids uit de cast!
Wij hebben echt genoten van deze mooie voorstelling. En ik hoop dat nog veel meer gezinnen dit gaan doen, want Kruimeltje is zeker de moeite waard.

Footer_Charlotte_GoKids